Reklama: Twoja konkurencja już Cię wyprzedziła SPRAWDŹ JAK

Stwórz profil

Musisz wpisać swoje imię
Musisz wpisać swoje nazwisko
Musisz wpisać poprawny e-mail
Musisz wpisać hasło (min. 8 znaków)
Musisz zaakceptować regulamin

Małgorzata Marzec Projekty
Unijne/Konsulting
Personalny/Kadry/Pł
ace/Doradzt...

Temat: banner size - czyli jaki najlepszy????

Witam,

Właśnie jestem na etapie opracowywania grafiki strony i bannerów reklamowych na strony partnerów (głównie rozchodzi się o marketing afiliacyjny) i zastanawiam się, jakie są najbardziej popularne wymiary bannerów.

Potrzebuję 2 no może maksymalnie 3 najczęściej używane w Europie.

Będę wdzięczna za pomoc.
8.09.2010, 13:39

Krystian L. www.lekomaniak.pl

http://www.iab.net/iab_products_and_industry_services/...

Może to Ci pomożeKrystian L. edytował(a) ten post dnia 08.09.10 o godzinie 13:44
8.09.2010, 13:43

Bartosz M. Właściciel,
Gzoom.pl

plus jako uzupełnienie linka od Krystiana reklama, którą wyświetla Google w swojej sieci partnerskiej:
http://adwords.google.com/support/aw/bin/answer.py?hl=...
8.09.2010, 13:50

.. a ja z doświadczenia napiszę, że najczęściej spotykam się z doublebillboardami (750x200), rectanglami (300x250) i toplayerami (rozmiar dowolny)
8.09.2010, 13:53

Bartosz M. Właściciel,
Gzoom.pl

Z doświadczenia to, zacytuję sam siebie z równoległego tematu utworzonego przez Małgorzatę w dziale Webdesign:

"Każdy portal lub miejsce docelowe w sieci Google, ma przypisane odpowiedni zestaw formatów możliwej reklamy, która dopuszcza do wyświetlania. Więc dla pewności najlepiej pytać u źródła."
8.09.2010, 13:59

A przy okazji może ktoś mnie oświeci - co to jest rollbanner - pewnie coś co się rozwija, ale jakiś link z przykładem by mi się przydał. Chodzi o taki internetowy, nie na stojaku :>Krystian L. edytował(a) ten post dnia 08.09.10 o godzinie 14:02
8.09.2010, 14:00

Bartosz Mózg:
Z doświadczenia to, zacytuję sam siebie z równoległego tematu utworzonego przez Małgorzatę w dziale Webdesign:

"Każdy portal lub miejsce docelowe w sieci Google, ma przypisane odpowiedni zestaw formatów możliwej reklamy, która dopuszcza do wyświetlania. Więc dla pewności najlepiej pytać u źródła."

Zgadza się, ino te co wymieniłem, powtarzają się w zasadzie na każdym portalu.Krzysztof Wróblewski edytował(a) ten post dnia 08.09.10 o godzinie 14:16
8.09.2010, 14:15

Łukasz Kąkolecki Kocham sieć. Przez
10 godzin dziennie.

Małgorzata Marzec:
Witam,

Zgadzam się tutaj z postem Krzysztofa. Double Billboard i Rectangle to najpopularniejsze w sumie. Ostatnio prawie każda kampania w sieci posługuje się DB.
Krystian L.:
A przy okazji może ktoś mnie oświeci - co to jest rollbanner - pewnie coś co się rozwija, ale jakiś link z przykładem by mi się przydał. Chodzi o taki internetowy, nie na stojaku

Roll banner to na stojaku. W sieci częściej spotyka się w nazwą "expand banner" - http://fakty.interia.pl/#inpltesterad=3d16a0ffda85d5ef... - u góry masz przykład.
8.09.2010, 14:29

Ok, dzięki. Tak myślałem że to coś w tym stylu.
8.09.2010, 18:09

Reklama: Szklarz Wrocław

Wyślij zaproszenie do