Reklama: Masz stronę WWW i nikt jej nie odwiedza , ZMIEŃ TO

Stwórz profil

Musisz wpisać swoje imię
Musisz wpisać swoje nazwisko
Musisz wpisać poprawny e-mail
Musisz wpisać hasło (min. 8 znaków)
Musisz zaakceptować regulamin

Kamil Tracz http://fbtips.pl

Temat: Najlepsza strategia działania w TWRPS oparta na pomocy.

Strategia o której chciałem Wam powiedzieć istnieje od 2 tygodni, stworzona przez Marka Deje.
"Strategia Lewej Nogi" polega na budowaniu struktury zaczynając od lewej nogi(strony).
Już wyjaśniam o co chodzi:

Jeśli jesteśmy liderem to znajdujemy pierwszego partnera pomagamy mu i uczymy go tego co my, działania, promocji TWR i we dwóch promujemy TWR linkiem tego partnera (nie swoim linkiem, tak jak to robiliśmy do tej pory). Dzięki takiemu działaniu 2 osoby pracuje na pozyskanie kolejnej osoby, (ta osoba, która pod nas się zapisała widzi, że może liczyć na nas i od razu widzi efekty działania, nie jest znana tylko na siebie).
Ok dalej, jeśli już znajdziemy tą 3 osobę do zespołu to we dwóch pomagamy, uczymy tą 3 osoba tego czego uczyliśmy pierwszego partnera i tak jak wcześniej we TROJE promujemy Twr linkiem partnerskim tej 3 osoby, czyli w takim przypadku TRZY osoby pomaga sobie i pracuje na znalezienie czwartej osoby. Itd do 8 poziomu, następnie szukamy 2 osoby na 1 poziom(tej z prawej strony) z i budujemy kolejna "nogę" edukując kolejnych partnerów, pomagając im, promując linkiem ostatniej zapisanej osoby. Czyli zawsze w 2,3,4,5,6 i 7 osób promujemy link ostatniej osoby.

Strategia jest genialna, bo zawsze pomagamy osobom, które właśnie się zarejestrowały. Mamy zawsze 14 dni na pokazanie każdej nowej osobie, że to działa i że każdy może liczyć na pomoc kilku osób, którym także zależy na budowaniu zespołu.

Więcej informacji na temat strategi lewej nogi na tym filmiku: (od 23 minuty opisana jest ta strategia)
http://kamiltracz.pl/post-po-dluzszej-przerwie-prosta-...

Spróbujcie zastosować strategie w własnych zespołach, zobaczycie efekty.
Jeśli ktoś chciał by pracować wg. takiej strategi zapraszam.
2.09.2010, 11:42

Patryk O. Realizuję potrzeby
żołądkowe.

Ten sposób budowania struktury przyspieszy budowanie jej o co najmniej 100%.
Sam doświadczyłem rezultatu działania tej techniki. Polecam wszystkim zespołom :-)Patryk Ostrzołek edytował(a) ten post dnia 02.09.10 o godzinie 11:59
2.09.2010, 11:58

Tomek Urban Człowiek :)

Powiem tak... szukałem sposobou w jaki wspomóc nowe osoby... nie umaiłem go znaleźć.., aż się pojawił marek Deja i jego lewa noga :)

Teraz wiem tyle, nie ważne kogo zaprosisz do zespołu.. każdy ma dokładnie takie same możliwości.. bo działamy zespołowo! Jedną noge budujemy z zespołem do któego dołaczyliśmy, drugą zajmujemy się potem sami. To jest genialne!...

I co najważniejsze wiemy jak zajać sie sami tą drugą (prawą) nogą, znamy sposób by to działało (bo widzieliśmy go w praktyce), trzeba po prostu bedzie go powtórzyć na prawej nodze!
2.09.2010, 15:16

Kamil Tracz http://fbtips.pl

Mi się najbardziej podoba to, że każdej nowej osobie musimy pomóc, każda nowa osoba uczy się tego co my, wprowadzając nasze i swoje metody promocji, dzięki temu zespół buduje się szybko. U mnie to wygląda tak: w 3 dni budowania lewej nogi 4 osoby dołączyły do mojego zespołu dzięki właśnie możliwości działania wg. strategii lewej nogi.
5.09.2010, 09:33

Przemek Szczęch przemekszczech.pl

Kamil Tracz:
Mi się najbardziej podoba to, że każdej nowej osobie musimy pomóc, każda nowa osoba uczy się tego co my, wprowadzając nasze i swoje metody promocji, dzięki temu zespół buduje się szybko.

ale to jest logiczne że trzeba pomóc, nieważne czy budujesz tym systemem
czy budujesz rejestrując partnerów ze swojego linku.
U mnie to wygląda tak: w 3 dni budowania lewej nogi 4 osoby dołączyły do mojego zespołu dzięki właśnie możliwości działania wg. strategii lewej nogi.

A u mnie dziennie rejestruje się 5 osób, ale co z tego jak z nich zostanie może jedna osoba, która jest przygotowana mentalnie do prowadzenia takiej działalności :)

Bądźmy szczerzy, ale 80% z ludzi którzy się rejestrują, nie potrafi efektywnie działać i aktywnie budować tego biznesu, brak im systematyczności, motywacji i wiary w swoje możliwość, pomysłów, i chęci nauki.
Wiec daj teraz takiej osobie, osoby w prezencie, to co ona robi w takim przypadku, "czeka na następnych za free"

Wiec nie jest to budowanie oparte na duplikacji i powielalności.
A czy takie budowanie przyniesie długiterminowe dochody pasywne o którym tu się tak mówi ??

Z teorii wygląda to świetnie, ale wystarczy jeden słaby punkt i dodajesz sobie pracy, a mało tego, ponieważ takie budowanie spowoduje z czasem rozpad struktur.
Ale jak mówię, na to potrzeba czasu.

Mozna by równiez powiedzieć że budowanie struktury bedzie szybkie, gdy każdy zarejestruje dwie osoby dziennie, a te z koleji zrobią to samo na drugi dzień.
Takim sposobem masz wybudowany biznes w 8 dni. I takie budowanie, czy budowanie sposobem "lewej nogi" jest logiczne i fajne w teorii, ale ludzie nie działają logicznie :) i Doskonale wiemy jak to wygląda w praktyce.

Trzeba zrozumieć, że nie wszyscy nadają się do tego biznesu :)Przemek Szczęch edytował(a) ten post dnia 06.09.10 o godzinie 14:19
6.09.2010, 14:17

Tomek Urban:
Powiem tak... szukałem sposobou w jaki wspomóc nowe osoby... nie umaiłem go znaleźć.., aż się pojawił marek Deja i jego lewa noga :)

Najlepszym sposobem żeby wspomóc nowe osoby jest zbudowanie relacji,
nadawanie na tych samych falach. To jest klucz do sukcesu.
Oczywiście należy pamiętać że sami musimy mieć odpowiednia wiedzę.

Teraz wiem tyle, nie ważne kogo zaprosisz do zespołu.. każdy ma dokładnie takie same możliwości.. bo działamy zespołowo! Jedną noge budujemy z zespołem do któego dołaczyliśmy, drugą zajmujemy się potem sami. To jest genialne!...

I co najważniejsze wiemy jak zajać sie sami tą drugą (prawą) nogą, znamy sposób by to działało (bo widzieliśmy go w praktyce), trzeba po prostu bedzie go powtórzyć na prawej nodze!

W jakiej praktyce Tomku ?? 14- sto dniowej ??
6.09.2010, 14:32

Po części sie zgadzam, bo tez szukam ludzi nadajacych na podobnych falach, chcących pomagać innym. Kwestia w strukturze ma jednak to do Siebie, że jeden chce działać szybciej, drugi działa wolniej :) A ten system pomaga tak samo każdemu. Nie wazne czy jest tym działajćym szybciej czy tym działajacym wolniej.

Jeśli nauczysz kogoś że to działa, będzie umiała wdrożyć ten system na tych samych - nauczonych falach na prawej nodze :)

Nie jesteś w stanie Przemku osobiście nadawać na tej samej fali, ze wszytskimi... musisz prezej czy później nauczyć tego ludzi :) A ten system tego uczy :)

PS: Ja nie neguje że żaden inny sposób nie działa, wręcz przeciwnie wszystko działa - z różnymi skutkami. Ja obecnie promuje taki sposób bo wydaje mi się rzeczowy biorąc pod uwagę moje doświadczenia. No i jak wspomniałem pomaga budować zespoły, co widzę!Tomek Urban edytował(a) ten post dnia 06.09.10 o godzinie 17:01
6.09.2010, 15:40

Tomek Urban:

Po części sie zgadzam, bo tez szukam ludzi nadajacych na podobnych falach, chcących pomagać innym.

Tomku jeśli zgadzasz się tylko po części, to jeszcze jest przed Tobą trochę nauki w branży MLM :)
Kwestia w strukturze ma jednak to do Siebie, że jeden chce działać szybciej, drugi działa wolniej :) A ten system pomaga tak samo każdemu. Nie wazne czy jest tym działajćym szybciej czy tym działajacym wolniej.

a jaka jest w tym różnica ?? Jeśli będzie ktoś kto chce wolniej,
niech działa wolniej, pytanie tylko czy rzeczywiście chce wolniej,
czy może potrzebuje czasu aby się wszystkiego nauczyć i przygotować.

A z drugiej strony jaka to jest różnica czy chce działać szybciej czy wolniej i jak to się ma do systemu lewej nogi ??
Chyba taka że dajesz komuś człowieka do struktury, tylko po to aby opłacił,
aby tylko się nie poddał, a ja dostane dolara i zejdę poziom niżej ;)

Jeśli nauczysz kogoś że to działa, będzie umiała wdrożyć ten system na tych samych - nauczonych falach na prawej nodze :)

Tomek, ale rejestrując kogoś ze swojego linku działa tak samo, a nawet lepiej,
tylko trzeba się trzymać określonych zasad :) Ja uczę swoje 1-wsze,2,3 i 4 poziomy tego co sam wiem, a oni uczą swoje 1-wsze,2,3,4 poziomy i w tym momencie jest coś co się nazywa duplikacją i powielalnością, silnym fundamentem, więc teraz możemy mówić o długoterminowym dochodzie pasywnym, prawda ?

Nie jesteś w stanie Przemku osobiście nadawać na tej samej fali, ze wszytskimi... musisz prezej czy później nauczyć tego ludzi :) A ten system tego uczy :)

Tomek, ale ja nie rozmawiam z wszystkimi, ja rozmawiam i uczę tych których zarejestrowałem osobiście, a w szczególności są to ludzie do 3-4 poziomu.
Jeśli ktoś z 6 poziomu nie potrafi rozmawiać z ludźmi pod sobą, to po co takiem człowiekowi mam dawać ludzi systemem "lewej nogi" ?
Znów po to aby tylko opłacił i nie odpadł skoro sie zarejestrował za free.

PS: Ja nie neguje że żaden inny sposób nie działa, wręcz przeciwnie wszystko działa - z różnymi skutkami.

Ja tez nie neguje ze ten system nie działa,
ale z tego co wiem on działał kiedyś w Amway,
wiec dlaczego go teraz nie ma w Amway skoro
on jest taki dobry ??? Myślałeś nad tym ??
Ja obecnie promuje taki sposób bo wydaje mi się rzeczowy biorąc pod uwagę moje doświadczenia. No i jak wspomniałem pomaga budować zespoły, co widzę!

Tomku, wydaje Ci się, dobrze to ująłeś :) Ja trafisz na kogoś kto będzie chciał się zarejestrować, i wrzucisz go komuś na 7 czy 8 poziom, a okaże się ze ten ktoś jest lepszy od Ciebie, to nie będziesz żałował ze nie zarejestrowałeś go na swój 2 lub 3 poziom ???
Przecież wiadomym jest, żeby w MLM szukać ludzi lepszych od samego siebie i ich podpinać pod siebie.

Bo z tego co ja wiem, własnie takim sposobem który promujesz budujesz strukturę opartą na słabym fundamencie, czyli na osobach które dostają ludzi w prezencie.
7.09.2010, 12:34

Nie znam Amywaya i niestety nic nie mogę powiedzieć :) ale tam chyab zupełnie inaczej matryca wyglada...?

>Tomku, wydaje Ci się, dobrze to ująłeś :) Ja trafisz na kogoś kto będzie >chciał się zarejestrować, i wrzucisz go komuś na 7 czy 8 poziom, a okaże się >ze ten ktoś jest lepszy od Ciebie, to nie będziesz żałował ze nie >zarejestrowałeś go na swój 2 lub 3 poziom ???

Właśnie nie :) będe sie cieszył, ze ta osoba na moim 8 poziomie zarabia :) A ja bede miał pasywny dochód, mniejszy bo mniejszy ale pasywny i pewny.

>Przecież wiadomym jest, żeby w MLM szukać ludzi lepszych od samego siebie i >ich podpinać pod siebie.
No ja tam uwazam ze każdy jest lepszy ode mnie tylko nie kazdy to wie :)

No i racja MLMów sie ucze dopiero :) ale jakos wiedza któa była dotychczas nie zawsze mi pasuje, więc wolę po swojemu.Tomek Urban edytował(a) ten post dnia 07.09.10 o godzinie 12:48
7.09.2010, 12:45

Tomek Urban:
Nie znam Amywaya i niestety nic nie mogę powiedzieć :) ale tam chyab zupełnie inaczej matryca wyglada...?

tam nie ma matrycy tylko plan kompensacyjny lub wynagrodzeń, zwał jak zwał,
wiemy o co chodzi :) ale coś o tym systemie słyszałem na żywo z ust goscia
który w Amway jest już ponad 30 lat, wybudował dochód 7 cyfrowy i od 7 lat nic tam nie robi a dochód otrzymuje do teraz.

Zapytaj proszę Marka D. dlaczego gdy opuścił swoje miejsce zamieszkania
grupa mu się rozpadła ? Pamiętaj że był na 21 %, więc miał już diamentów pod sobą :) Czyżby budowali takim systemem lewej nogi ??

Właśnie nie :) będe sie cieszył, ze ta osoba na moim 8 poziomie zarabia :) A ja bede miał pasywny dochód, mniejszy bo mniejszy ale pasywny i pewny.

Wiedziałem że tak napiszesz :))) i takim sposobem dodajesz sobie pracy :)
Bo teraz musisz dalej szukać takich liderów, tylko nie 5-10-ci których zarejestrujesz pod siebie, tylko 50-100 których zarejestrujesz na 7 czy 8 poziom, i zwróć uwagę że to Ty teraz musisz zrobić, to Ty musisz znaleźć teraz kolejnych liderów, bo ludzie miedzy Tobą a 7 poziomem nie będą tacy dobrzy, skoro otrzymały ludzi w prezencie, to czekają na następne ;) A jak będziesz miał tych 5 -10 ciu pod sobą to już nie szukasz sam, tylko jest was 5-11 z Tobą :)
Wtedy to jest zespół !

A pomyśl sobie teraz tak. Czy nie lepiej jest zarejestrować 100 osób,
w rok czasu ale żeby z tego zostało 20 konkretnych którzy naprawdę chcą
wybudować ten biznes i nauczyć ich wszystkiego co sam wiesz ? Tak wybudować solidny biznes w 3 lata, który przyniesie naprawdę długoterminowe dochody pasywne.
Czy lepiej jest szybko wybudować cała matryce w pół roku na ludziach którzy
którzy nie mają zielonego pojęcia ?? Bo z tego co widzę niektórzy mówią, ze ten system przyspiesza budowanie struktury. A ja się pytam:

Czy budujecie biznes na lata czy na miesiące ??

No i racja MLMów sie ucze dopiero :) ale jakos wiedza któa była dotychczas nie zawsze mi pasuje, więc wolę po swojemu.

I to jest Twój błąd Tomek, bo tracisz czas, energie i pieniądze.
7.09.2010, 13:43

Piotr Wlipski tinyurl.com/tuzarabi
am

Dodam tylko taką ilustrację - stale budujesz lewą nogę do 8 poziomu - na prawej stronie wpadł ktoś z góry i... pozostaje on bez Twojego wsparcia (jedyne co ma to siebie i spływ z spillover'a ale nie Twojego bo nie promujesz swojego linka). Także ta strategia ogranicza równomierny i sprawiedliwy rozwój całej grupy.

To się wyraźnie kłóci z ideą twrps - nikt nie zostanie pominięty.Piotr Wnuk-Lipiński edytował(a) ten post dnia 07.09.10 o godzinie 21:44
7.09.2010, 21:43

Piotrze nie chodzi o to czy się kłóci z ideą czy nie, tak samo jak nie chodzi o to czy ktoś zostaje bez wsparcia po prawej stronie, bo nim też trzeba się zająć.

Głównie chodzi o to aby otaczać się wokół najlepszych ludzi i ich mieć najbliżej swojej pozycji w strukturze. Aby mieć silny fundament swojego biznesu, z czasem coraz mniej pracy i długoterminowy dochód pasywny.

A budowanie lewej nogi zaprzecza tym regułą. Ponieważ opiera się na ludziach którzy mogą nie nadawać się do tego biznesu, a zostaną w nim tylko dlatego ze dostana osobę z góry.
8.09.2010, 10:25

am

Przemek Szczęch:
Piotrze nie chodzi o to czy się kłóci z ideą czy nie, tak samo jak nie chodzi o to czy ktoś zostaje bez wsparcia po prawej stronie, bo nim też trzeba się zająć.

Trzeba się nim zająć ale automatycznej pomocy, którą gwarantuje system on już nie ma z Twoich działań marketingowych - nie otrzymuje od Ciebie spillovera.
Nie chodzi o to?
Głównie chodzi o to aby otaczać się wokół najlepszych ludzi i ich mieć najbliżej swojej pozycji w strukturze. Aby mieć

Aha a najgorsi (mniej doświadczeni) na dół ?
silny fundament swojego biznesu, z czasem coraz mniej pracy i długoterminowy dochód pasywny.

To jest raczej logiczne jednak silny lider będzie powoli piął się do góry jeśli "leniwi" będą się wykruszać biorąc pod uwagę wspomniane scenariusze. Także efekt otoczenia się najlepszymi jest nieunikniony - zostaną tylko osoby wytrwałe i konsekwentne.
A budowanie lewej nogi zaprzecza tym regułą. Ponieważ opiera się na ludziach którzy mogą nie nadawać się do tego biznesu, a zostaną w nim tylko dlatego ze dostana osobę z góry.

No właśnie a ludzie "może bardziej odpowiedni" wpadający na prawą nogę są pozbawieni spillovera z pierwszego upline'u - to jest chyba nie fair?

Dopiero wyrabiam sobie takie analityczne spojrzenie i według mnie pozbawienie jednej nogi automatycznego wsparcia systemu jest największym problemem tej strategi ale mogę się mylić...

Rozwiązaniem może być podział swoich działań marketingowych, czyli promowanie swojego głównego linka oraz linka partnera z 4 poziomu
8.09.2010, 11:27

Piotr Wnuk-Lipiński:
Przemek Szczęch:

Trzeba się nim zająć ale automatycznej pomocy, którą gwarantuje system on już nie ma z Twoich działań marketingowych - nie otrzymuje od Ciebie spillovera.
Nie chodzi o to?

Dokładnie o to chodzi. Aby rejestrować ludzi ze swojego linku
a Ci co nie maja chęci do nauki i mentalnej wiedzy- odpadną.
A Ty zostaniesz z osobami którzy są chetni do współpracy, rozwoju, nauki itp.
Głównie chodzi o to aby otaczać się wokół najlepszych ludzi i ich mieć najbliżej swojej pozycji w strukturze. Aby mieć

Aha a najgorsi (mniej doświadczeni) na dół ?

Ja nie mówie o tych co sa mniej doświadczeni i najgorsi, tylko o tych
co nie chcą współpracować, nie odpisuja na wiadomości itp.
A głównie chodzi o to aby takim ludzom nie pomagać, stosując system lewej nogi ,
który rzekomo tak szybko rozwijący strukturę.
silny fundament swojego biznesu, z czasem coraz mniej pracy i długoterminowy dochód pasywny.

To jest raczej logiczne jednak silny lider będzie powoli piął się do góry jeśli "leniwi" będą się wykruszać biorąc pod uwagę wspomniane scenariusze. Także efekt otoczenia się najlepszymi jest nieunikniony - zostaną tylko osoby wytrwałe i konsekwentne.

zgadza się:) dlatego warto rejestrowac ze swojego linku.

No właśnie a ludzie "może bardziej odpowiedni" wpadający na prawą nogę są pozbawieni spillovera z pierwszego upline'u - to jest chyba nie fair?

daj już spokój z tym spilloverem :) Jeśli ktoś się zarejestrował po to by nic nie robic i czekac na kogos z góry, to nawet spillover nie pomoże.

Dopiero wyrabiam sobie takie analityczne spojrzenie i według mnie pozbawienie jednej nogi automatycznego wsparcia systemu jest największym problemem tej strategi ale mogę się mylić...

Rozwiązaniem może być podział swoich działań marketingowych, czyli promowanie swojego głównego linka oraz linka partnera z 4 poziomuPrzemek Szczęch edytował(a) ten post dnia 08.09.10 o godzinie 12:11
8.09.2010, 12:09

Dariusz Dubik www.dariuszdubik.pl

Prawda o spiloverze jest taka że jest to pewny chwyt marketingowy. Oczywiście spilover istnieje i sam tego doświadczyłem na początku działalności bardzo mocno ale prawda jest taka że poprzez spilover nikt nikomu jeszcze matrycy nie wypełnił. Jeśli ktoś wchodzi i myśli że mu się sama matryca będzie budowała .... to niech sobie myśli dalej.

W TWR PS potrzebna jest praca całego zespołu wtedy wszyscy będą zadowoleni. Odnośnie systemu lewej nogi nie mam nic przeciwko. Zwracam moją uwagę fakt że jest to tworzenie systemu w systemie
10.09.2010, 15:34

am

Przemek Szczęch:

daj już spokój z tym spilloverem :) Jeśli ktoś się zarejestrował po to by nic nie robic i czekac na kogos z góry, to nawet spillover nie pomoże.
Przeczytaj raz jeszcze co napisałem - chodzi o gratyfikacje aktywnych a nie leni...
Dariusz Dubik:
Prawda o spiloverze jest taka że jest to pewny chwyt marketingowy. Oczywiście spilover istnieje i sam tego doświadczyłem na początku działalności bardzo mocno ale prawda jest taka że poprzez spilover nikt nikomu jeszcze matrycy nie wypełnił. Jeśli ktoś wchodzi i myśli że mu się sama matryca będzie budowała .... to niech sobie myśli dalej.

a kto pisze o wypełnieniu całej matrycy spilloverem?
W TWR PS potrzebna jest praca całego zespołu wtedy wszyscy będą zadowoleni. Odnośnie systemu lewej nogi nie mam nic przeciwko. Zwracam moją uwagę fakt że jest to tworzenie systemu w systemie

lewa Ci pasuje? a to szkoda :)Piotr Wnuk-Lipiński edytował(a) ten post dnia 12.09.10 o godzinie 11:57
12.09.2010, 11:57

Wyślij zaproszenie do