- 1
- 2
- Następna »
Karina Pajęcka Import
Temat: Tani nocleg w Pradze.
Witam, czy ktoś może kojarzy jakiś tani hostel w Pradze?Chcę się wybrać w weekend z narzeczonym i nie za bardzo wiem, gdzie można za niewielkie pieniądze się przekimać :)
Damian
P.
Trust me - I'm
an engineer.
Było parę razy na forum. A tanio to znaczy ile?
Mirosław
R.
Web Developer, Web
Designer, Webmaster,
Usability & Acces...
http://www.ubytovnamilanska.com/ - 10 min autobusem do metra C i 25 min do centrum, jakies 350 Kc/osobehttp://www.pensionivana-prague.cz/ - 20 min metrem do centrum, ok 800-1000 Kc za pokój, bardzo miła właścicielka nocowałem tam kilka razy - jeszcze jak byłem turystycznie ;)
Damian
P.
Trust me - I'm
an engineer.
Dorzucę do powyższego ścisłe centrum, czyli okolice pl. Republiki:http://applehostel.cz
http://oldpraguehostel.com
Względnie tanio, jak na centrum. Przy samej żółtej linii metra "B", kawałeczek do zielonej A, 10 minut piechotą na Stare Miasto czy pl. Wacława. Blisko do dworca głównego, w okolicy mnóstwo knajp, Albert i Billa. Centra takie jak Kotva czy Palladium...
Najtańsze hostele jakie widziałem, były niedaleko lotniska... ale dojazd tam był średni.
Mirosław
R.
Web Developer, Web
Designer, Webmaster,
Usability & Acces...
Tu jest lista hoteli - cena dla 2 osób w 1 pokoju termin tu akurat 28 sierpnia 2010 - 29 sierpnia 2010,http://szukaj.worldshotelscompare.com/SearchResults.as...
ale można przeszukać pod innym na http://pl.worldshotelscompare.com/
Marek
Czachorowski
Inspektor bankowy,
BRE BANK - mBank
CZ/SK
myślę, że pani się nie obrazi, jeżeli podam do niej mail. Bardzo miła pani, która wynajmuje apartamenty bezpośrednio w Pradze. komfort rozni sie w zaleznosci od poszczegolnych apartamentow, ale na pewno przewyzsza hostele. Cena przystepna, zaczyna sie od ok. 270 koron za osobe w gore (rowniez zalezy od apartamentu), a wielkim plusem jest ich polozenie. Przykladowe ulice to Slezska i Sazavska, czyli apartamenty znajduja sie na Vinohradech, niektore ok 15 min na piechote od Vaclavaku. No, zrobilem pani reklame, wiec podaje rowniez namiary.hroch2004@centrum.cz
mila.prague.centre@email.cz
pani ma na imie Mila.
Paulina
B.
Asset Management
Assistant, Atrium
Poland Real Estate
Man...
W tamtym tygodniu byłam w Pradze i nocowałam w Pension Beta. Polecam (pokoje wygodne, czyste).Kontakt:
http://pensionbeta.cz
e-mail: pensionbeta@volny.cz
tel: +420 222 564 385
Adres: Jaromirova 46/174 (szybki i b. dobry dojazd do centrum)
128 00 PRAHA 2 - Nusle
Tu są podane ceny, b. tanio: http://pensionbeta.cz/english/the-pricelist/
Marek
Czachorowski
Inspektor bankowy,
BRE BANK - mBank
CZ/SK
a jezeli ktos chce poszukac, to polecam booking.com - czesto sa bardzo fajne obnizki cen, w najblizszych terminach.i hotel Olsanka - przy wyjezdzie rodzinnym w trzy osoby okazal sie naprawde niezastapiony
Aleksandra Pieczka Finanse
Mialam okazje sprawdzic w miniony dlugi weekend lokalizacje Sazavska i podpisuje sie pod postem Marka. Pani Mila jest przesympatyczna, apartament bardzo dogodnie polozony i zgodny z opisem (pani Mila wysyla zdjecia na maila), a poza tym warto skorzystac z jej rekomendacji kulinarnych!Ola Pieczka
Marek Czachorowski:
myślę, że pani się nie obrazi, jeżeli podam do niej mail. Bardzo miła pani, która wynajmuje apartamenty bezpośrednio w Pradze. komfort rozni sie w zaleznosci od poszczegolnych apartamentow, ale na pewno przewyzsza hostele. Cena przystepna, zaczyna sie od ok. 270 koron za osobe w gore (rowniez zalezy od apartamentu), a wielkim plusem jest ich polozenie. Przykladowe ulice to Slezska i Sazavska, czyli apartamenty znajduja sie na Vinohradech, niektore ok 15 min na piechote od Vaclavaku. No, zrobilem pani reklame, wiec podaje rowniez namiary.
hroch2004@centrum.cz
mila.prague.centre@email.cz
pani ma na imie Mila.
Wioleta
Moskal
starszy specjalista,
NetArt Spółka
Akcyjna S.K.A.
Chcę wszystkich ostrzec przed tym co nas spotkało, i po czym nie mogę dojść do siebie do dziś. Byłam z narzeczonym i znajomymi na długi weekend w Pradze, mieszkaliśmy w apartamencie 34 na Seifertowej w dzielnicy Zizkov. Wynajeliśmy te noclegi za pośrednictwem portalu wirtualnapraga.pl Po dotarciu na miejsce nie mogliśmy znaleść żadnej recepcji okazało się że klucze wydają w restauracji obok "sklep". Po otrzymaniu kluczy już mi coś zaśmierdziało przekrętem zamiast 34 dostaliśmy apartament 43 kobieta która wydawała klucz tłumaczyła że jest on bardziej komfortowy, i rzeczywiście tak było, był większy spory salon z kominkiem tv z większym aneksem kuchennym i dwoma pokojami z drzwiami w ogóle był to 8 osobowy apartament a nas była 4ka. Następna rzecz która mi się nie spodobała to był zamek w drzwiach wejsciowych zepsuty ale na szczęście drugi na dole był sprawny, od zewnętrznej strony była kulka zamiast klamki więc cieżko nawet jak drzwi się zatrzasły było je otworzyć, w ostatnią noc pobytu nas okradli!!! rano nie było już laptopa i całej kasy jaką mieliśmy zabrali wszystko łącznie z dokumentami, wezwaliśmy policje 3 razy spisali nasze dane, wezwali policje "kryminalną" żeby ściągła odciski, wezwali nas na komisariat żeby zeznać i spisać protokół, gdzie policjant z uśmiechem na twarzy powiedział "cieszcie się że Was nie zabili" a właściciel na pożegnanie powiedział z uśmieszkiem na twarzy "Im sorry" spakowaliśmy się i uciekliśmy z tamtąd, dziękując Bogu że nie ukladli nam kluczyków od auta. Nigdy więcej tam nie pojade!!!!!!!!!!!!
Krystyna
Jaworska
starszy inspektor,
Inspekcja
Weterynaryjna
Damian
P.
Trust me - I'm
an engineer.
Hm, dobrze, że SC Pendolino z Pragi wręcz to sp***dala... uciekłem we wtorek. Przyjechałem na chwilę i się mi nie spodobało.
Anna S. asystent projektanta
przestrzegam wszystkich przed noclegami w dzielnicy Zizkov, a konkretnie ul.Seifertova, nocowaliśmy tam z przyjaciółmi w wynajętym apartamencie i ktoś w nocy, kiedy spaliśmy, włamał się do mieszkania. Skradziono Nam wszystkie najcenniejsze rzeczy. Omijajcie tą dzielnice z daleka, a jeśli już wybieracie się do Pragi, to miejcie oczy szeroko otwarte:)
Adam
Biernacki
elektryk, Bot
Elektrownia Turów
SA
Wioleta Moskal:
Chcę wszystkich ostrzec przed tym co nas spotkało, i po czym nie mogę dojść do siebie do dziś. Byłam z narzeczonym i znajomymi na długi weekend w Pradze, mieszkaliśmy w apartamencie 34 na Seifertowej w dzielnicy Zizkov. Wynajeliśmy te noclegi za pośrednictwem portalu wirtualanpraga.pl Po dotarciu na miejsce nie mogliśmy znaleść żadnej recepcji okazało się że klucze wydają w restauracji obok "sklep". Po otrzymaniu kluczy już mi coś zaśmierdziało przekrętem zamiast 34 dostaliśmy apartament 43 kobieta która wydawała klucz tłumaczyła że jest on bardziej komfortowy, i rzeczywiście tak było, był większy spory salon z kominkiem tv z większym aneksem kuchennym i dwoma pokojami z drzwiami w ogóle był to 8 osobowy apartament a nas była 4ka. Następna rzecz która mi się nie spodobała to był zamek w drzwiach wejsciowych zepsuty ale na szczęście drugi na dole był sprawny, od zewnętrznej strony była kulka zamiast klamki więc cieżko nawet jak drzwi się zatrzasły było je otworzyć, w ostatnią noc pobytu nas okradli!!! rano nie było już laptopa i całej kasy jaką mieliśmy zabrali wszystko łącznie z dokumentami, wezwaliśmy policje 3 razy spisali nasze dane, wezwali policje "kryminalną" żeby ściągła odciski, wezwali nas na komisariat żeby zeznać i spisać protokół, gdzie policjant z uśmiechem na twarzy powiedział "cieszcie się że Was nie zabili" a właściciel na pożegnanie powiedział z uśmieszkiem na twarzy "Im sorry" spakowaliśmy się i uciekliśmy z tamtąd, dziękując Bogu że nie ukladli nam kluczyków od auta. Nigdy więcej tam nie pojade!!!!!!!!!!!!
To straszne!!! Zamienili mi apartament na większy i bardziej komfortowy! Na dodatek podstępnie ukryto przed nami recepcję chowając ją w restauracji. Jeszcze na koniec właściciel uśmiechnął się szyderczo! Czesi to specjaliści od przekrętów i kradzieży. Na szczęście nas nie zabili i szybko stamtąd uciekliśmy:):):) Czy to pisała jakaś dewotka z PIS-u? Kradzieże mają miejsce na całym świecie a w Polsce "chyba" nawet częściej. Na szczęście zakończenie powyższych wypocin jest dość optymistyczne: "Nigdy więcej tam nie pojadę!!!!!!!!!!!!" I tak trzymaj:) I tak mamy kiepską opinię w wielu krajach...Adam Biernacki edytował(a) ten post dnia 17.09.11 o godzinie 13:08
Roman O. sam sobie bardem
Adam Biernacki:
Wioleta Moskal:
Chcę wszystkich ostrzec przed tym co nas spotkało, i po czym nie mogę dojść do siebie do dziś. Byłam z narzeczonym i znajomymi na długi weekend w Pradze, mieszkaliśmy w apartamencie 34 na Seifertowej w dzielnicy Zizkov. Wynajeliśmy te noclegi za pośrednictwem portalu wirtualanpraga.pl Po dotarciu na miejsce nie mogliśmy znaleść żadnej recepcji okazało się że klucze wydają w restauracji obok "sklep". Po otrzymaniu kluczy już mi coś zaśmierdziało przekrętem zamiast 34 dostaliśmy apartament 43 kobieta która wydawała klucz tłumaczyła że jest on bardziej komfortowy, i rzeczywiście tak było, był większy spory salon z kominkiem tv z większym aneksem kuchennym i dwoma pokojami z drzwiami w ogóle był to 8 osobowy apartament a nas była 4ka. Następna rzecz która mi się nie spodobała to był zamek w drzwiach wejsciowych zepsuty ale na szczęście drugi na dole był sprawny, od zewnętrznej strony była kulka zamiast klamki więc cieżko nawet jak drzwi się zatrzasły było je otworzyć, w ostatnią noc pobytu nas okradli!!! rano nie było już laptopa i całej kasy jaką mieliśmy zabrali wszystko łącznie z dokumentami, wezwaliśmy policje 3 razy spisali nasze dane, wezwali policje "kryminalną" żeby ściągła odciski, wezwali nas na komisariat żeby zeznać i spisać protokół, gdzie policjant z uśmiechem na twarzy powiedział "cieszcie się że Was nie zabili" a właściciel na pożegnanie powiedział z uśmieszkiem na twarzy "Im sorry" spakowaliśmy się i uciekliśmy z tamtąd, dziękując Bogu że nie ukladli nam kluczyków od auta. Nigdy więcej tam nie pojade!!!!!!!!!!!!
To straszne!!! Zamienili mi apartament na większy i bardziej komfortowy! Na dodatek podstępnie ukryto przed nami recepcję chowając ją w restauracji. Jeszcze na koniec właściciel uśmiechnął się szyderczo! Czesi to specjaliści od przekrętów i kradzieży. Na szczęście nas nie zabili i szybko stamtąd uciekliśmy:):):) Czy to pisała jakaś dewotka z PIS-u? Kradzieże mają miejsce na całym świecie a w Polsce "chyba" nawet częściej. Na szczęście zakończenie powyższych wypocin jest dość optymistyczne: "Nigdy więcej tam nie pojadę!!!!!!!!!!!!" I tak trzymaj:) I tak mamy kiepską opinię w wielu krajach...
Panie Adamie, przydałaby się odrobina współczucia poszkodowanym. Czy Pańska odpowiedź ma charakter merytoryczny? Wątpię, co przyznaję ze smutkiem. Swoją wypowiedzią nie wniósł nic Pan nowego a tylko obraził Panią Wiolettę. Czyżby wprowadzał Pan jakieś nowe standardy w "dyskusji"? A może w ramach obecnej kampanii wyborczej próbuje Pan przemycić polityczny kontekst?Roman O. edytował(a) ten post dnia 17.09.11 o godzinie 14:56
Marcin
R.
st. specjalista ds.
analiz biznesowych,
BNP Paribas Bank ...
Przy szukaniu tanich noclegów warto skorzystać z wyszukiwarki czeskich ofert grupowych: http://www.5060.cz/Ostatnio np. można tam było znaleźć ofertę na dwa noclegi dla dwóch osób ze śniadaniem w 3* hotelu w Pradze za 1098 Kc.
Poza tym jest również sporo ofert zniżkowych do praskich restauracji.
Mirosław
R.
Web Developer, Web
Designer, Webmaster,
Usability & Acces...
Marcin R.:
Przy szukaniu tanich noclegów warto skorzystać z wyszukiwarki czeskich ofert grupowych: http://www.5060.cz/
Ostatnio np. można tam było znaleźć ofertę na dwa noclegi dla dwóch osób ze śniadaniem w 3* hotelu w Pradze za 1098 Kc.
Poza tym jest również sporo ofert zniżkowych do praskich restauracji.
To wcale nie jest taka rewelacyjna cena
ok 500Kc pokoj dla 2 osob za 2 noce ze śniadamiem
http://szukaj.worldshotelscompare.com/SearchResults.as...
Ladislav
Zaparka
właściciel,
Przedsiębiorstwo
L-Z
Jaki to musi byc standart za 500 i ze sniadaniem?
Mirosław
R.
Web Developer, Web
Designer, Webmaster,
Usability & Acces...
Ladislav Zaparka:
Jaki to musi byc standart za 500 i ze sniadaniem?
Pewnie niski ;), ale nie zawsze oferty grupowe (hehe moda) są takie fajne - czasami to jest poprostu naciąganie że niby grupowo to taniej.
Ladislav
Zaparka
właściciel,
Przedsiębiorstwo
L-Z
http://www.novinky.cz/krimi/257236-ctverice-okradla-ho...wczoraj goscia z poludniowej Ameryki w hostelu na Pradze 3 podczas snu okradli o wszystkie pieniadze, karty, dokumenty.
Z jego kart wybrali 100.000CZK, nierozumiem, zamozny i spi w hostelu /
Oszczedzanie niech to kosztuje ile chce.
dobry pensjonat w Pradze jest w cenie 800-1000CZK, ze sniadaniem i parkingem.