Krуstіаn
В.
wciąż głodny...
wiedzy
Temat: Rozwiązanie umowy (zmiana miejsca zamieszkania) a prawo...
Witam!Z uwagi na fakt, że zmieniam miejsce zamieszkania (Polska, inne województwo) proszę o informację jakie warunki muszę spełnić, aby w nowym mieście starać się o zasiłek.
Z informacji jakie posiadam do tej pory potrzebuję:
- meldunku w nowym miejscu (może być czasowy)
- rozwiązania umowy za porozumieniem stron.
Znajoma powiedziała mi, że w świadectwie pracy powinno być wpisane, iż zmieniam miejsce zamieszkania. Tego ostatniego nie jestem jednak pewien.
Bardzo proszę o pomoc w wyjaśnieniu tej kwestii.
Z góry dziękuję.
Pozdrawiam,
KB
Anna S. ...
Takich informacji nie umieszcza się w świadectwie pracy. Wiem że w niektórych urzędach honorują adnotację na porozumieniu stron iż umowa zostaje rozwiązana z powodu zmiany miejsca zamieszkania. Ale musisz się konkretnie dowiedzieć w urzędzie w którym będziesz się rejestrował. Wszędzie to wygląda inaczej.
Krуstіаn
В.
wciąż głodny...
wiedzy
Pani Anno,Dziękuję za odpowiedź. Zrobię tak, jak Pani zasugerowała.
Pozdrawiam,
KB
Alicja
S.
Specjalista ds. kadr
i płac ; Doradca
personalny ;
Konsul...
Na Twój wniosek taka informacja w świadectwie pracy może być zawarta. W mojej praktyce spotkałam się w większosci przypadków, że urzędy pracy wymagały informacji dodatkowej ponad podanie trybu i artykułu dotyczącego rozwiązania umowy o pracę. Uważam, że w tej sytuacji - niezależnie od tego czy UP będzie takiej informacji wymagał czy nie - warto ją w świadectwie pracy mieć.> Krуstіаn В.:
Witam!
Z uwagi na fakt, że zmieniam miejsce zamieszkania (Polska, inne województwo) proszę o informację jakie warunki muszę spełnić, aby w nowym mieście starać się o zasiłek.
Z informacji jakie posiadam do tej pory potrzebuję:
- meldunku w nowym miejscu (może być czasowy)
- rozwiązania umowy za porozumieniem stron.
Znajoma powiedziała mi, że w świadectwie pracy powinno być wpisane, iż zmieniam miejsce zamieszkania. Tego ostatniego nie jestem jednak pewien.
Bardzo proszę o pomoc w wyjaśnieniu tej kwestii.
Z góry dziękuję.
Pozdrawiam,
KB
Alina
M.
http://pomocdlapauli
nki.republika.pl/
Alicja S.:potwierdzam
Na Twój wniosek taka informacja w świadectwie pracy może być zawarta. W mojej praktyce spotkałam się w większosci przypadków, że urzędy pracy wymagały informacji dodatkowej ponad podanie trybu i artykułu dotyczącego rozwiązania umowy o pracę. Uważam, że w tej sytuacji - niezależnie od tego czy UP będzie takiej informacji wymagał czy nie - warto ją w świadectwie pracy mieć.
miałam taki przypadek i dzwonilam do PIP
jezeli pracownik chce, to taka informacje umieszcza sie w swiadectwie
Krуstіаn
В.
wciąż głodny...
wiedzy
Pani Alicjo i Alino,Bardzo dziękuję za opinię.
Poprosiłem już kadrową o umieszczenie tej informacji w świadectwie pracy.
Wątek można zamknąć.
Pozdrawiam,
KBKrуstіаn В. edytował(a) ten post dnia 19.08.10 o godzinie 12:39