Ewa
S.
PR & Marketing
Manager, BP -
Castrol
Temat: kurs renowacji mebli-staroci
Czy ktos z Was orientuje sie, czy w Warszawie istnieją kursy renowacji mebli dla pasjonatów staroci?Szukałam w internecie, ale znalazłam samych profesjonalnych konserwatorow mebli za grube pieniadze, a jak sama chciałabym sie tym zając w ramach hobby.
Wszelkie informacje będą mile widziane.
Wojciech
F.
właściciel,
Własna
działaność
Witam.Jestem z tych "profesjonalnych za grube pieniądze" i wiem ,że koszt renowacji
często przekracza wartość mebla,ale nic tak nie cieszy jak efekty pracy własnych rąk.Jeżeli mebel nie jest antykiem przez duże "A" - to można
próbować! Niestety tylko metodą własnych prób i błędów.Jako wsparcie
polecam poradniki np."meble-naprawa i odnawianie"Ireny Swaczyny.
Niezbędne będą kontakty z jakimś praktykiem, bo żaden poradnik nie zastąpi
doświadczenia.
PS
Odpowiedziałem bo znam kogoś kto tego dokonał.
Bogdan
Kac
właściciel,
kacprzak
Witammożna spróbować porozmawiać w takim warsztacie , nie wiem jak to wygląda w Wawce... na śląsku można się dogadać co do pomocy w renowacji własnego przedmiotu ... w kilku warsztatach pozwolą tego dokonać i będą pomocni...
pozdrawiam i życzę powodzenia w renowacji
Krzysztof Zając Transport
Witam, potrzebuje zrobić kurs renowacji mebli, który będzie brany pod uwage w PUP`ie. Czy ktos z Was orientuje sie gdzie w Łodzi można zrobić takie szkolenie???
Wojciech
F.
właściciel,
Własna
działaność
Krzysztof Krzysztof:
Witam, potrzebuje zrobić kurs renowacji mebli, który będzie brany pod uwage w PUP`ie. Czy ktos z Was orientuje sie gdzie w Łodzi można zrobić takie szkolenie???
Jest coś takiego (jedyne w kraju...chyba),we Wrocławiu.
Szukaj firmy "Akant",dają nawet zakwaterowanie.
Niestety tylko "obiło mi się o uszy" i to w pejoratywnym kontekście!
Ale jestem ciekaw konkretnej opinii.
Agnieszka
Plutowska
właściciel,
Zagroda Powroty
Witam, polecam kurs wakacyjny, 31.07-7.08.2011, na Kaszubach, 2150zł kurs z wyżywieniem i noclegiem, podaję link do oferty:http://www.zagrodapowroty.pl/Aktualnosci,31,0,0,0,0,WA...
Sama chcę uczestniczyć, zapowiada się cudne spotkanie ze starociami!
Paweł L. www.botak.com.pl
W Wawie warto porozmawiac z Wojciechem Kieliszczykiem ...To nie tylko zawodowiec ale i pasjonat:
http://www.renowacja-mebli-warszawa.pl
Ewa Stachyra:
Czy ktos z Was orientuje sie, czy w Warszawie istnieją kursy renowacji mebli dla pasjonatów staroci?
Szukałam w internecie, ale znalazłam samych profesjonalnych konserwatorow mebli za grube pieniadze, a jak sama chciałabym sie tym zając w ramach hobby.
Wszelkie informacje będą mile widziane.
Marek
Krolikowski
nie spelniony
stolarz artystyczny
Posłuchaj Ewo nie jestem człekiem kształconym w szkołach jedyne co posiadam to ręce które wykonały renowację mebli w ilości której nie jestem w stanie już zliczyć.Z tego co czasami w wolnym czasie zdążę przeczytać na różnych forach w internecie nie jesteś jedyna-jedyny którzy chcieli by się tej profesji nauczyć.Jest to zawód na tzw.wyginięciu macie głowy nie od parady pomyślcie jak to wykorzystać.Są różnego rodzaju dotacje do stworzenia czegoś w rodzaju ratujmy ginące zawody.Nie chce mi się aż tak wgłębiać w ten temat,ale mogę tego was nauczyć.Pochodzę ze starej rodziny stolarskiej i wiedza jest mi przekazywana z pokolenia na pokolenie,tego w szkole się nie nauczysz ,o tym po prostu nikt nie napisał z prostej przyczyny,rzemieślnikowi nie było dane pisać tylko pracować.
Ja na szczęście potrafię pracować i dane jest mi myśleć.
Pozdrawiam Marek Królikowski
Ewa
S.
PR & Marketing
Manager, BP -
Castrol
Witaj Marek, super wiedzieć, że są osoby takie jak Ty, które kochają renowację i zajmują się tym od pradziada. Rzecz w tym, że ja mieszkam w Warszawie (a Ty widzę Poznań), zatem pozwól , że zapytam, czy może w stolicy znasz kogos takiego jak Ty i mogłbys polecic, u kogo można podpatrzeć jak renowuje meble i inne starocie? Chetnie popracuję w takim warsztacie bezpłatnie (w wolnych chwilach, nie non-stop) by miec mozliwosc przyjrzenia sie kunsztowi renowacji. Jesli Ty lub ktoś z czytających możecie polecić kogos/ jakieś miejsce/ zakład w Warszawie, to dziękuję z góry! Pzdr, Ewa.
Maja
Maciaszczyk
Bednarek
Psycholog, członek
zarządu, Grupa NEO
Witam,Prowadzimy kurs renowacji mebli. Mamy zarejestrowaną placówkę w PUPie i wydajemy zaświadczenie o ukończeniu szkolenia.
http://neo.org.pl/index.php/oferta-neo/229-kurs-renowa...
Pozdrawiam,
Maja M. Bednarek