Łukasz
S.
Digital
Anthropologist
Temat: Automatyczna archiwizacja artykułów
Witam,poszukuję łatwego sposobu na automatyczną archiwizację artykułów, tzn. automatycznego przeniesienia do odpowiedniej podkategorii według roku i miesiąca publikacji.
Chodzi mi o system aktualności, który pierwszego dnia każdego miesiąca będzie automatycznie przesuwał artykuły do odpowiednich kategorii (Archiwum/Rok/Miesiac).
Paweł
F.
Joomla! Budowniczy &
Bloger
Domyślnie się tego nie da. Owszem można ustawić datę publikacji Początek - Koniec ... i to tyle. Można także korzystając z dodatkowego komponentu przypisać artki do róznych kategorii, ale ...
Łukasz
S.
Digital
Anthropologist
Jak rozumiem ten dodatkowy komponent jest płatny, tak? ;-)Czy K2 nie oferuje czegoś podobnego? Nie chcę się upierać przy archiwizacji artykułów (newsów), być może sprawę da się rozwiązać przez system tagów z K2 i chmurę tagów bądź moduł wyszukiwania poprzez tagi w artykułach.
Rzecz w tym żeby treść artykułów sprzed np. roku była łatwo dostępna i żeby w razie potrzeby można było coś szybko znaleźć.
Paweł
F.
Joomla! Budowniczy &
Bloger
Można i z K2 skorzystać faktycznie, ale nie jest to konieczne.Jak przypuszczam chodzi ci o mądry podział treści.
Więc może faktycznie skup sie na sekcjach i kategoriach.
warto tylko później dokupić porządny system (moduł-komponent) wyszukiwania lub/oraz segregowania treści i tyle.Paweł F. edytował(a) ten post dnia 29.07.10 o godzinie 19:38
Łukasz
S.
Digital
Anthropologist
Przyglądnę się K2 i zobaczę, czy faktycznie warto się tym kłopotać. Sporo dobrych rzeczy słyszałem o tym dodatku ale sam nie miałem jeszcze okazji w nim pogrzebać - chyba najwyższy czas ;-)Dziękuję bardzo za pomoc.