Advertisement

Stwórz profil

Musisz wpisać swoje imię
Musisz wpisać swoje nazwisko
Musisz wpisać poprawny e-mail
Musisz wpisać hasło (min. 8 znaków)
Musisz zaakceptować regulamin

Juliusz B. Public Relations,
Promocja, Reklama

Temat: świąteczne imprezy firmowe

co w tym roku jest modne?
26.11.2007, 10:18

Arkadiusz Michalik Trener personalny,
dietetyk

SNOW RAFTING TUBE SNOW RAFTING, PODUSZKOWCE, ZORBING, ZRÓDŁA TERMALNE etc.
26.11.2007, 12:28

Helena Kokocińska Specjalista ds.
projektow
specjalnych,
Rzeczpospolita

Nie wiem co w tym roku jest modne ale ja moja przyjaciolka brala udział w rewelacyjnej wigili zorganizowanej przez pracodawce. Wszyscy dostali zaproszenia do Studia Buffo na nikomu nie znany blizej spektakl. Okazalo sie na miejscu ze tak naprawde spektakl a raczej swiateczna szopke beda tworzyc pracownicy. Na miejscu czekal na nas Józefowicz ktory rodal kazdemu role i wizal sie za rezyserie przedstawienia.

Zabawa byla tym lepsza ze nikt z nich nie umial spiewac ale kazdy zaangazowal sie w swoja role calkowicie. Po przedstawieniu wszyscy sobie dziekowalismy za wspolna zabawe i dzielili oplatkiem orazskromnie przygotowana strawa.

W wiglilie kazdy pracownik na biurku znalazl plyte DVD z przedstawieniem jakie odbylosie tydzien wczesniej.

Mysle ze to bardzo kreatywne rozwiazanie :) Polecam wszystkim pracodawcom sie troche wysilic !!!!
26.11.2007, 12:35

Joanna Jakubowska Asystent Działu
Handlowego, Royal
Collection

W mojej poprzedniej pracy co roku mieliśmy świąteczne kolacje (mocno zakrapiane) w jakiś knajpach z typowo polską kuchnią. Bardzo miło je wspominam i właśnie najbardziej za tym tęsnię w mojej nowej pracy. Brak jakichkolwiek imprez integracyjnych, które jednak bardzo zaściślają więzi między pracownikami, to tragedia dla relacji w grupie. Tak uważam, a mam porównanie. Ale żeby nie organizować wspólnego wyjścia nawet przed świętami Bożego Narodzenia to już jakaś istna MASAKRA. Na szczęście zostałam zaproszona na wigilie do swojej poprzedniej firmy....gdzie pójdę z przyjemnością. Już sie cieszę na samą myśl, ponieważ bardzo tęsknię za całym teamem z Fusion Polska Sp. z o.o.
26.11.2007, 12:38

projektow
specjalnych,
Rzeczpospolita

Arkadiusz Michalik:
SNOW RAFTING TUBE SNOW RAFTING, PODUSZKOWCE, ZORBING, ZRÓDŁA TERMALNE etc.

Niezle tylko ktory pracodawca wylozy ci tyle kasy na takie atrakcje?
26.11.2007, 12:39

Olga Małgorzata Krzemińska Agencja eventowa
www.powersport.pl
Stowarzyszenie
Branży...

ciekawe miejsca przede wszyskim - lokale z charakterem, niekonwencjonalne rozwiązania, gwiazda z ciepłym głosem, zespoły lekko jazzowe
polecam wieczór japonski - http://rival.pl
Ola
26.11.2007, 12:43

Iza Bulkowska akademia gotowania,
wizerunek w bizesie,
Hosteria - dom o...

Polecam wspólne gotowanie ! Świetna zabawa i mnóstwo pyszności - dobrze bawią się rówież osoby, które gotowania nie znoszą.
26.11.2007, 13:13

czerwone dodatki :D
26.11.2007, 13:25

Karolina Andrian FEMMERITUM,
współwłaściciel

Ja lubię, gdy przy planowaniu takich imprez pracodawca uwzględnia dzieci i osoby towarzyszące. Nie wszyscy mają dzieci i nie wszyscy mają partnerów, ale fajnie jest jak formuła imprezy wigilijnej uwzględnia to, że każdy jest inny. Na prawdę, można zrobić taką pracową wigilię gdzie wszyscy są zadowoleni: i single i dzieciaci ludzie. Ja brałam w takich imprezach udział w Australii (nie miałam jeszcze dzieci) i bardzo mi się to podobało. Ani osoby towarzyszące, ani dzieci nie przeszkadzały nam w integracji.

pozdrawiam świątecznie!
Karolina
26.11.2007, 13:39

Sebastian W. Office Linebacker

lot w kosmos
26.11.2007, 13:53

Katarzyna G. Specjalista,
Polpharma Biuro
Handlowe

tak się składa, że to ja jestem organizatorem tegorocznego spotkania wigilijnego mojego działu. wyjeżdzamy na konferencje, wieczorem kolacja z choinką, kolendami i oczywiście prezentami :) następnego dnia team-building na świeżym powietrzu zorganizowany przez agencję. Będzie się działo!!!

ps. szczegółów nie zdradzam, gdyż są na tym poratalu osoby, których to będzie dotyczyć :P

pozdrawiam i życzę równie udanych firmowych spotkań światecznych!!!
26.11.2007, 14:00

projektow
specjalnych,
Rzeczpospolita

Suuuuuuuuuuper

Nie szukacie tam nikogo do pracy w Polpharmie?

Naprawde gratulacje dla pracodawcy.
26.11.2007, 14:16

konto usunięte

Wigilijne spotkanie to fantastyczna sprawa:) My zastanawiamy się właśnie nad wyborem miejsca w stolicy.. Ktoś coś poleca?..
26.11.2007, 16:01

Szymon Chabior Wydawca Mediów
Regionalnych

No ja również zajmuje sie organizacją spotkania świątecznego w firmie REPREDEX. U nas jest troszkę inaczej. Ogólnie firma zajmuje się sprzątaniem, koszeniem, odśnieżaniem - ogólnie usługami komunalnymi. Więc duża część pracowników pochodzi z rodzin biednych, niepełnych, itp. Dlatego na święta nie dostają pieniążków do ręki tylko paczki oraz spotkanie.

Więc spotkanie dla ok 60 osób odbywa się poza miastem. W trakcie spotkania parę ciepłych słów, smaczny obiad oraz ogólnie świetny poczęstunek. Miło spędza się te kilka godzin, w szczególności, iż nie wszyscy pracownicy mogą sobie pozwolić często na takie rarytasy.

Dodatkowym elementem są paczki. I właśnie gdybym tutaj dał pieniążki pracownikom to jestem pewny że bardzo szybko by się rozpłynęły. A tak to zanoszą do domu pełne reklamówki smakołyków, słodyczy. Dla dzieci tych osób to naprawdę coś innego - większość ich jest naprawdę biedna.

Zarząd oraz pracownicy administracyjni organizują osobne spotkanie świąteczne.

A w innych firmach tez jest fajnie wszystko zorganizowane, nie ma co narzekać. Czekam na spotkania wigilijne :)
26.11.2007, 16:59

Barbara Kluczek Specjalista ds.
rekrutacji

Ja myślę, że zależy to od kultury organizacyjnej i od ludzi. W Polskim Radiu organizowane były wigilie, na których Prezes miał swoje przemówienie. Harcerze zapalali światełko wiegilije. Był ksiądz, który tez głosił krótkie kazanie. A po tym wszystkim ludzie rzucali sie na jedzenie. Nie mogę powiedzieć, że było fajnie i uroczyście, choć tak to z boku wyglądało. Pracownicy niechętnie szli na Wigilię, i chyba tylko po to, żeby po całym dniu się dobrze najeść.
Myślę, że w takiej sytuacji należałoby zmienić zwyczaj. Może drobny upominek wigilijny z życzeniami prezesa dla każdego pracownika i jakiś bilet na koncert dla pracownika i rodziny?...
Barbara Kluczek
26.11.2007, 19:34

Martyna Szot pracownik biurowy,
Creditreform Sp.z
o.o.

Osobiście uważam że najlepszym wyjściem na udaną świąteczna impreze firmową jest wyjście do jakiejś restauracji czy eleganckiej knajpki, lub ogólnie jakiegokolwiek miejsca gdzie pracownicy by wyrazili chęć. trzeba poszerzać horyzonty i poznawać ludzi nie tylko w firmie gdzie myśli się głównie o pracy lecz w luźnych, niezobowiązujących miejscach/warunkach. wiem o tym, gdyż w firmie gdzie pracuje osoby "przychodzą i odchodzą" i czasem ciężko zintegrować się w pracy ze wszystkimi.Często powstają tzw. grupki.
oczywiście imprezy w firmie też są miłe, lecz jednak moim zdaniem brak tej luźnej atmosfery.i pracownicy wolą pójść spędzić ten czas domu lub z innymi niż siedzieć po pracy jeszcze na "posiadówce".
pozdarwiam, Martyna
Creditreform Polska Sp.z o.o.
26.11.2007, 20:09

Patrycja Anna L. Agencja Eventowa
Event Machine
-Zapraszamy
wszystkich do ...

Juliusz B.:
co w tym roku jest modne?
w tym roku co jest modne ?
tak naprawdę zależy to od budżetu.....
my zajmujemy się organizacją takich spotkań i nasi klienci spędzają takie imprezy od poszukiwania złota w kopalni złota po zwykłe kolacje wigilijne a tak naprawdę to może być lot w kosmos liczy się tylko kasa...pomysłów jest wiele
26.11.2007, 20:14

Monika Modro-Bacińska menedżer
Departament
Faktoringu Deutsche
Bank PBC S.A.

Fajnym miejsdem koło warszwy jest hotel warszawianka nad zalewem zegrzynskim to hotel połaczony ze spa i aqua parkiem i pomieszczą duże grupy na wigilijna kolacje.

http://www.warszawianka.pl/Monika Modro-Bacińska edytował(a) ten post dnia 26.11.07 o godzinie 20:42
26.11.2007, 20:41

Anna Baniuk Student, Uniwersytet
Łódzki

fajną impreza jest: mikołajkowa impreza WSMiP w Cube w Łodzi 6 grudnia atrakcją jest sztuczny snieg :) no i liczne nagrody w fajnych konkursach
pozdrawiam :)
26.11.2007, 23:22

Aleksandra Ł. Profesjonalizm
przede wszystkim :)

Podoba mi się ten pomysł ze wspólnie przygotowywanym przedstawieniem :-) Oryginalny i mocno angażujący wszystkich uczestników. Niestety niewielu firmom chce się tak wysilać, no i wykładać sporo pieniędzy. Zazwyczaj jednak kończy się na wspólnym wyjściu do jakiejś knajpy albo wręcz spotkaniu przedświątecznym w firmie, z zamówionym cateringiem. I to niezależnie od tego, co jest modne...
27.11.2007, 10:10

Wyślij zaproszenie do