Temat: jaki rower dla siedmiolatka?
Witajcie,chcę kupić rower dla siedmiolatka.
Zupełnie się nie znam na rowerach więc prośba o pomoc :)
tzn. o wskazówki jakiej marki (albo jeszcze lepiej jaki model) i gdzie w Wawie można kupić dobry/bezpieczny rower dla dziecka?
Z góry dzięki za pomoc :)
Krzysztof
P.
PROFESJONALNY SERWIS
ROWEROWY
WWW.BIKESERVICE.COM.
PL
szczerze polecam dzieciece modele firmy specialized. Lekki, lekko chodzą, na stosunkowo przyzwoitych częściach, i z bardzo dobra geometrią. Tylko do najtańszych nie należą...Temat: jaki rower dla siedmiolatka?
A co powiesz o firmach: KONA, KROSS, MAGNUM, MERIDA czy MBIKE?
Stanisław
K.
okna i drzwi (PCV i
alu), rolety zewn.,
bramy garażowe,
k...
A już czasem nie jest po komuniach? ;)Temat: jaki rower dla siedmiolatka?
Komunia jest w wieku 9 lat :PA rower ma być na urodziny :)
Arkadiusz Rojek Analityk Home Broker
tylko moze byc problem z dobraniem rozmiaru w tym momencie. 7 lat to moze byc troche za malo na 24" a juz za duzo na 20". a za rok okaze sie ze 24" to juz za malo.moze warto poszukac w sklepach ktore firmy oferuja potem wymiane roweru na wiekszy. jestem przekonany ze takie programy ma giant i wheeler. szkoda tylko ze w doroslych rowerach te dwie marki maja niewiele do zaoferowania :/
Dokładnie myślałam na chwilę obecną o 20" a program "Rośnij z Giant" wydaje się być całkiem interesujący... poczytam o nim więcej :) na stronach wheeler`a natomiast nie znalazłam nic o podobnym programie... dziękuję :)
Mikołaj
Pytel
www.airbike.pl -
rowery, buty spd,
Specialized, Kellys,
S...
Agnieszka Nisio:
A co powiesz o firmach: KONA, KROSS, MAGNUM, MERIDA czy MBIKE?
KONA - przypuszczam ze nie najtansze, technicznie pewnie niezle
KROSS - ciezkie, jakosc co najwyzej srednia
MAGNUM - j.w.
MERIDA - patrz kona
MBIKE - patrz magnum i kross (do tego zestawu mozna dopisac jeszcze Accenty http://velo.pl -> rowery Accent kids i LeaderFoxy, tez ciezkie ale przynajmniej sie nie rozpadaja w przeciwienstwie do wiekszosci w podobnych cenach)
Specialized - najlepsze jakie widzialem, konkurencyjne beda tylko scott, trek i najwyszsze alu modele giant - najtansze nie sa ale warto
u nas mozna je wymieniac na wieksze: http://www.airbike.pl/1/58/Specialized-dla-DZIECI
(my mamy w sprzedazy Specialized, LeaderFox, Accent)
Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź :)W takim razie teraz się waham pomiędzy Giant a Specialized ;)
Jutro wybieram się do sklepu Giant zaczerpnąć więcej info, chętnie również odwiedzę Wasze sklepy w Warszawie- rozumiem, że na miejscu mogę liczyć na fachową i rzetelną pomoc? :)
Mikołaj
Pytel
www.airbike.pl -
rowery, buty spd,
Specialized, Kellys,
S...
najwiecej rowerkow dzieciecych mamy w sklepie na KEN 49 (wiecej info z mapka itd na nasze stronie). sprzedawcy maja pojecie o rowerach :)Temat: jaki rower dla siedmiolatka?
Super, dzięki :)Temat: jaki rower dla siedmiolatka?
A moze jakies uzywane? Przy malych przebiegach troche nie ma sensu kupowac nowego roweru, ktory w niedlugim czasie bedzie nie do uzytku.Jak dzial ten program Gianta bo na stronie producenta nie ma informacji? Czy kupuje sie nowy a pozniej wymienia za doplata na nowy z wieksza rama czy sa to uzywki?
Stanisław K.:Na komunie to sie teraz kupuje quady. Moda na rowery juz dawno minela.
A już czasem nie jest po komuniach? ;)
Krzysztof
P.
PROFESJONALNY SERWIS
ROWEROWY
WWW.BIKESERVICE.COM.
PL
Agnieszka Nisio:
W takim razie teraz się waham pomiędzy Giant a Specialized ;)
Zdecydowanie Specialized. Porównując rowerki obydwu marek, spec jest zdecydowanie lepiej wykkonany a co najważniejsze zdecydowanie lepiej dopasowany do młodego uzytkownika.
Tomek
Hoppe
centrumrowerowe.pl
skicentrum.pl
ja podobnie jak kolega z airbike zaproponuje giant i specialized - te firmy budzą największe zaufanie już na pierwszy rzut oka na rower. i już niebawem są będą na te rowery ceny wyprzedażowe , a spec to chyba nawet już ogłosił wyprzedaż.Tomek Hoppe edytował(a) ten post dnia 29.07.10 o godzinie 00:39
Tomek
Hoppe
centrumrowerowe.pl
skicentrum.pl