Łukasz Olek internetowykantor.pl
Temat: internetowykantor.pl - jak oceniacie przekaz strony głównej?
http://internetowykantor.plCiekaw jestem co do powiedzenia na temat tego serwisu mają specjaliści od Web 2.0 - członkowie tej grupy.
Okazuje się, że 99% osób nie są świadomi, że można spłacać kredyty walutowe od 3%-6% taniej, kupując walutę poza bankiem.
Macie jakieś pomysły na dotarcie do tych osób z taką informacją?
Pozdrawiam,
Łukasz
Marta
Eichstaedt
Trener Zarządzania
/ Trener Szkoleń
Witam, podoba mi się grafika :)Nie ma niestety na waszej liście "mojego" banku (Deutsche Bank). Chętnie bym więc widziała info, czy dołączycie do tej listy inne banki, czy to już lista ostateczna lub przykładowa => czy mam wracać na waszą stronę, czy nie wart mieć jej w bookmarkach.
Zabrakło mi także linku o nazwie "Jak to się robi?" lub "Jak wymienić pieniądze?" lub coś w tym stylu. Wiem, że info jest pod linkiem "Szanujemy twój czas" ale nigdy bym nie wpadła na pomysł, że tam znajdę te informacje.
Sławek W. www.swgroup.pl
Pomijając wysokość kwot do zaoszczędzenia (dla jednych duże, innym nie będzie się chciało), moim zdaniem genialnie prosty i dobrze wykonany pomysł na rozszerzenie działalności firmowej o rynek internetowy. Odpowiada na konkretną potrzebę, a nie na siłę ją kreuje, a to wielki plus.Wykonanie fajne - obie stronki miłe i czytelne.
Nie wiem czy sprowadzałbym ten projekt do WEB 2.0 - jak dla mnie to użyteczna e-usługa.
Powodzenia!
Andrzej T. jak to się nie da?!
Łukasz Olek:
http://internetowykantor.pl
Ciekaw jestem co do powiedzenia na temat tego serwisu mają specjaliści od Web 2.0 - członkowie tej grupy.
Okazuje się, że 99% osób nie są świadomi, że można spłacać kredyty walutowe od 3%-6% taniej, kupując walutę poza bankiem.
Macie jakieś pomysły na dotarcie do tych osób z taką informacją?
Pozdrawiam,
Łukasz
a czemu tło kończy się nagle na ostro po bokach, czy kolejny webdesigner nie przewidział, że ktoś może mieć okno przeglądarki szerzej niż on?
nie wygląda to zbyt fajnie :/
Przemysław Kołsut e-biznes
Dość "odważne" połączenie kolorów ;) Jeśli chodzi o samą ideę to jak najbardziej strona może być przydatna, jednak tak jak wypowiadali się poprzednicy, ciężko zaliczyć tą stronę do web 2.0, bo ani to społeczność...Żeby do kogoś z tym dotrzeć to trzeba wyłożyć trochę środków na reklamę, bo żeby znajomi sobie to polecali, muszą gdzieś o tym usłyszeć. Dobrym pomysłem byłoby ogłoszenie się na forach związanych z bankowością, nieruchomościami, kredytami.Przemysław Kołsut edytował(a) ten post dnia 01.08.10 o godzinie 18:35
Pawel Sauer Konsultant IT
Jak dla mnie super! Wlasnie sie zarejestrowalem (bardzo dobry interfejs, prosty i intuicyjny w obsludze), za chwile wysle zgode na otrzymywanie faktur drogą elektroniczną i jak tylko otrzymam potwierdzenie wykonam pierwsza transakcje i zobaczymy.. :)ps. mam nadzieje ze to koniec z dzwonieniem do kantoru, ustalaniem kursu i marnowaniem czasu ;)
@Marta Eichstaedt - Witam, na stronie pojawił się już link jak to działa - dzięki za sugestię:) Cały czas rozszerzamy liczbę wspieranych przez nas banków, niedawno uruchomiliśmy świetną ofertę na natychmiastową wymianę Euro w BZWBK i PKO BP. Właśnie pracujemy nad obsługą Deutsche Banku. PozdrawiamTemat: internetowykantor.pl - jak oceniacie przekaz strony głównej?
Proponuję ujednolicić nawigację pomiędzy zakładkami (a najlepiej przetestować, która działa lepiej):dolne zakładki trzeba klikać, górne (w części "szanujemy twój czas") przełączają się po najechaniu. Mnie wydaje się to mało intuicyjne.