Reklama
Szukaj zleceń na Getak.pl

Stwórz profil

Musisz wpisać swoje imię
Musisz wpisać swoje nazwisko
Musisz wpisać poprawny e-mail
Musisz wpisać hasło (min. 8 znaków)
Musisz zaakceptować regulamin

Temat: Bing Maps

Witam,
Sorki że nie w tej grupie, ale Bing nie ma swojej :( bawił się ktoś z Was może Bing Maps'em?:)
Orientujecie się może czy mapy Microsoftu dają podobne możliwości jak Googlemaps jeśli chodzi o swoje aplikacje? Mam na myśli głównie tutaj:
- nakładanie markerów na mapkę
- nakładanie animacji (GIF) na mapkę
- podawanie swoich elementów interface?

Próbował może ktoś tego?:)

Łukasz
22.06.2010, 22:23

Piotr L. projektowanie user
experience,
interakcji,
architektura i...

Takie pytanie u "konkurencji" ?? :D
22.06.2010, 22:28

no właśnie nie ma takiej grupy ;P
bawiłeś się kiedyś tym?? :)
22.06.2010, 23:03

Piotr L. projektowanie user
experience,
interakcji,
architektura i...

Łukasz Peta:
no właśnie nie ma takiej grupy ;P
bawiłeś się kiedyś tym?? :)

nie, nie bawiłem się. nie miałem okazji. zdaje się, że na grupie PHP udzielono Ci już dosyć sczegółowej odpowiedzi co jest nie halo z bing maps...
22.06.2010, 23:56

Marcin Laber internet
technologies
magician ;)

Można jednak zintegrować warstwę map z Bing'a z mapami Google... ;)

Obrazek
Marcin Laber edytował(a) ten post dnia 23.06.10 o godzinie 00:21
23.06.2010, 00:19

Maciej Marczewski Project Manager /
Specjalista LBS,
Mobile

Dlaczego nie korzystamy z BING i innych podobnych:

http://maciejmarczewski.blogspot.com/2009/11/google-ma...Maciej Marczewski edytował(a) ten post dnia 23.06.10 o godzinie 23:00
23.06.2010, 23:00

Jarek G. WIGeoGIS - GIS,
Geomarketing&Spatial
Business
Intelligence

Kolega ciekawego bloga prowadzi. Ale ja do pewnej rzeczy się odniosę w związku z powszechnym faworyzowaniem Google.

Może i częściej robione są Mashupy Googlowe, ale głównie ma się do do stron niekomercyjnych (darmowych). Jeśli chodzi o aplikacje komercyjne to BING bije Google ze względu na inne podejście do klienta. Mija 3 lata od momentu rozpoczęcia naszej współpracy z Bingiem i duża większość klientów jest bardzo zadowolena.

Poza tym Google powoli powoli, ale będzie płatne również dla zastosowań usług w ogólnodostępnych aplikacjach webowych. Na razie dość ostrożnie, ale są już pierwsze przesłanki (poniżej link do strony w języku niemieckim):

http://www.ftd.de/it-medien/medien-internet/:maps-kart...

Bing ma poza tym jasne modele licencyjne dla wielu różnych rozwiąząń, Google z klientem komercyjnym nawet nie dyskutuje - takie są fakty.

Jeśli Google nie zmieni nieco podejścia to w świecie różnego rodzaju rozwiązań mapowych częściej będziemy oglądać mapy BING`a.
20.11.2011, 12:36

Maciej Marczewski Project Manager /
Specjalista LBS,
Mobile

Witam,

Jeśli chodzi o Binga, to póki nie będzie poprawnie działających usług geolokalizacji, wyszukiwania ulic w Polsce, to Bing nie jest żadną konkurencją dla Google.

Owszem, Google wprowadził już opłaty za korzystanie z map, jednak mało która strona z mapą generuje 25000 odsłon dziennie (nie wliczając dużych portali).

Dla małego biznesu, cały czas Google jest najlepszym rozwiązaniem, a modele biznesowe MS były zawsze drogie i niekorzystne (jakieś pół roku temu, gdy je sprawdzałem, nie wiem jak jest teraz).

Jeśli chodzi o dyskusję, to faktycznie, Google nie dyskutuje z nikim. Ale czy potrzebujemy dyskusji, gdy modele są na ogół korzystne ? ;)

Nie sądzę, żeby kiedykolwiek Bing wygrał w Polsce z Google.

Pozdrawiam :)

MM
Jarek G.:
Kolega ciekawego bloga prowadzi. Ale ja do pewnej rzeczy się odniosę w związku z powszechnym faworyzowaniem Google.

Może i częściej robione są Mashupy Googlowe, ale głównie ma się do do stron niekomercyjnych (darmowych). Jeśli chodzi o aplikacje komercyjne to BING bije Google ze względu na inne podejście do klienta. Mija 3 lata od momentu rozpoczęcia naszej współpracy z Bingiem i duża większość klientów jest bardzo zadowolena.

Poza tym Google powoli powoli, ale będzie płatne również dla zastosowań usług w ogólnodostępnych aplikacjach webowych. Na razie dość ostrożnie, ale są już pierwsze przesłanki (poniżej link do strony w języku niemieckim):

http://www.ftd.de/it-medien/medien-internet/:maps-kart...

Bing ma poza tym jasne modele licencyjne dla wielu różnych rozwiąząń, Google z klientem komercyjnym nawet nie dyskutuje - takie są fakty.

Jeśli Google nie zmieni nieco podejścia to w świecie różnego rodzaju rozwiązań mapowych częściej będziemy oglądać mapy BING`a.
12.12.2011, 20:41

Marcin Śpiewak wierzę w ludzkie
dobro i semantyczny
HTML

Maciej Marczewski:
Witam,

Jeśli chodzi o Binga, to póki nie będzie poprawnie działających usług geolokalizacji, wyszukiwania ulic w Polsce, to Bing nie jest żadną konkurencją dla Google.

To prawda, w tej chwili cały Bing w Polsce to katastrofa. Choć technologicznie bardzo ciekawe rozwiązania.
Nie sądzę, żeby kiedykolwiek Bing wygrał w Polsce z Google.

A tu już bym nie był taki pewny, MS ostatnio mocno zmienia swoje podejście "do życia". Wszystko zależy co się będzie działo po wydaniu W8 i jak bardzo Bing jako całość będzie priorytetowy dla MS w Europie (Wschodniej)
13.12.2011, 11:08

Wyślij zaproszenie do