Katarzyna Kornak Kasia
Temat: czym sie kierowac?
Witam WszystkichCzym nalezy sie kierowac w urzadzaniau mieszkania czy kierunaki osobistymi Gua( podkreslajac ze kierunki moje i mojego partnera sa przeciwne,1,8 ) czy korzystnymi i niekorzystnymi kierukami mieszkania ?
Małgorzata
G.
Mistrz Feng Shui i
astrologii Ba Zi (4
Filary
Przeznaczenia)
Temat: czym sie kierowac?
katarzyna kornak:
Witam Wszystkich
Czym nalezy sie kierowac w urzadzaniau mieszkania czy kierunaki osobistymi Gua( podkreslajac ze kierunki moje i mojego partnera sa przeciwne,1,8 ) czy korzystnymi i niekorzystnymi kierukami mieszkania ?
Najpierw badamy układ energii w mieszkaniu (Wędrująca Gwiazda zależna od kierunku i daty budowy), a potem - jako uzupełnienie - możemy zastosować kierunki zgodne z naszym gua - np. kierunek wezgłowia w łóżku czy kierunek biurka, kierunek siedzenia przy stole itd. Oczywiście priorytet ma szkoła formy czyli nawet jak mamy super kierunek - nie możemy siedzieć tyłem do drzwi.
Nie przejmuj się "przeciwnymi" kierunkami osób mieszkających razem :o) Tak naprawdę najważniejsze są energie w danym miejscu, te kierunki nie mają az takiego znaczenia. Zresztą ludzie źle rozumieją Ba Zhai (8 Domów - domy wschodu i zachodu) i stosują tę technikę bardzo pobieżnie. Kierunek zwany potocznie "złym" może dać bardzo dobre rezultaty, tylko trzeba umiejętnie z tego korzystać. To jest jednak materiał na dłuższy wykład :o)
Kup "Feng Shui dla Żółtodziobów" i tam jest to ładnie opisane - w ten sposób możesz sobie zrobić "konsultację" za darmo :o)