Reklama
Szukaj zleceń na Getak.pl

Stwórz profil

Musisz wpisać swoje imię
Musisz wpisać swoje nazwisko
Musisz wpisać poprawny e-mail
Musisz wpisać hasło (min. 8 znaków)
Musisz zaakceptować regulamin

konto usunięte

Temat: HTC PL Oficjalnie podaje informacje o update na Facebook !

1. Sense to interfejs androida zrobiony przez HTC. Czysty android jest dość prosty bez "bajerków" graficznych. Czystego androida można upodobnić do Sense.

No nie do konca interfejs.
Sense UI to caly "framework" skladajacy sie z nakladki na interfejs i szeregu aplikacji podmieniajacych te domyslne (mail, aparat itp.)
3. Praktycznie każdy rom ma wsparcie dla języka polskiego (multilanguage). Jeśli nie ma to można zawsze pobrać z marketu "more locale" i spolszczyć rom.

"More Locale" nic nie wskora, jesliw ROMie nie ma zasobow dla danego jezyka.
4. Zmiana RADIO może pomóc, ale pamiętać należy, że cudów nie będzie. Niektórzy wypisują, że zmiana wersji radio spowodowała kolosalny zysk - brednie.

To zalezy jak duzy jest przeskok. Jesli powiedzmy podmienisz radio z serii 1.76.X ROMow HTC na wersje aktualna , roznica *bedzie* kolosalna. Nawet przy mniejszych skokach bywa, ze telefon zaczyna miec 3-4 "kreski" w miejscach gdzie ze starszym radiem oznajmial "no service".
5.08.2010, 17:15

Jarek M. illuminati

Agnieszka Kurzawa:
Bartłomiej Kopeć:
ja dalej nie dostałem żadnego info o aktualizacji ... nawet tej pierwszej ... Mam tel z ery w Playu jeśli to istotne ... mam czekać dalej czy gdzieś się zgłosić ?
wejdz w Menu-ustawienia-info o telefonie i tam powinna byc aktualizacja:)
moze masz brandowany telefon :p tak jak w angli Htc Robilo updajta na Resire tyko dla Orange??:P
10.08.2010, 22:26

Jarek M. illuminati

Mariusz Derela:
jeśli mam być szczery to użytkownikom ery odradzam aktualizację. Nie wiadomo co ona tak na prawdę przyniesie, a bardzo prawdopodobne, że zostanie zablokowany bootloader, co może na pewien czas (lub na zawsze.. nie oszukujmy się hero już młody nie jest i zainteresowanie developerów powoli spada) zablokować możliwość pozyskania root'a.

Zróbcie goldcard, ruu i wgrywajcie nowe romy. Szczególnie, że są już te działające na 2.2 i to obsługujące już w pełni hero (problemy póki co z podglądem na aparacie, ale to już kwestia dni). Nie mówi już o innych rzeczach, które daje root:
-apps2sd
-jit
-compcache
-oc kernel (nawet do 768)
To jeśli mowa o osobach, które chcą rozszerzyć powiedzmy możliwości telefonu, ale root także przydaje się najzwyczajniej w świeci w celu:
-podłączenia się do sieci korporacyjnych (wifi/leap)
-openvpn i wiele wiele innych ;)

ROOTujcie póki można ;)

Jeśli jednak zdecydujecie się na upgrade a nie otrzymaliście jeszcze (co jest dziwne) pierwszej przygotowawczej aktualizacji to:
- przestawcie o miesiąc (powinien wystarczyć tydzień/dwa) zegar do przodu
Jeśli to nie pomoże to niestety trzeba zrobić wipa.

Opcja o której moja przedmówczyni już wspomniała pojawia się dopiero PO pierwszej aktualizacji więc jeśli jej nie macie to znaczy, że jeszcze się Wam nie pojawiła.Mariusz Derela edytował(a) ten post dnia 26.07.10 o godzinie 23:01

zapomniej na 2.2 nie ma procesora i paru innnych rzeczy by tajwanczyki zrobili oryginalny update na to.

ale co piszesz ma racje, hero zaczyna byc przezytkiem.
10.08.2010, 22:29

ta aktualizacja nowego FB to porażka, niby pasek u góry jest pod ręką, ale chodzi zdecydowanie wolniej/gorzej
19.12.2011, 08:17

Dawid G. IT&T
Headhunter/Recruiter

u mnie fb dziala tylko na wifi ;/ zarowno stara jak i nowa wersja
20.12.2011, 10:39

Arek L. AREA SALES MANAGER,
AB S.A

z jakiej sieci korzystasz? Plus?
Dawid G.:
29.12.2011, 14:15

Dawid G. IT&T
Headhunter/Recruiter

Arek L.:
z jakiej sieci korzystasz? Plus?
Dawid G.:
zgadza się, na szczeście od tygodnia wszystko działa ;)
2.01.2012, 11:16

Wyślij zaproszenie do