Malina
Wąsowska
malina.net.pl
copywriting branding
smiling :-)
Temat: ARTYKUŁY (złóż zamówienie)
czy google daje bana za błędy ortograficzne? :-)
Patryk
R.
copywriter, Słowa
trafiają w cel
Maciej Kowal:
"Żarty, żartami - kultura mówi sama za siebie". A odpowiedzialność za to co piszemy, ponosimy my sami - co na pewno będzie miało to zastosowanie w tym wątku.
- aby dołączać się do dyskusji, oraz prowadzenie jej *należało by się zastosować do przepisów i utrzymania poziomu komunikacyjnych
*proszę o zamknięcie tego wątku, który przeszedł w niesmaczną rozmowę
Kolego, wątek powinien zostać całkowicie usunięty [choć nie jestem fanem wycinek] bo jest swobodnie umieszczoną ofertą. Na innych forach organizuje się wyjątkową strefę dla potrzeb zdobywania klientów [jeden wyszczególniony wątek na ogłoszenia parafialne - zbieram na wypad, na Heinekena, na skrzynkę Sobieskiego - dajcie mi zlecenie, ja je w dobry tekst zamienię].
Niesmaczna rozmowa, moim skromniusieńkim zdankiem, bierze się z koszmarnie bezczelnie absurdalnych stawek, jakimi straszysz ludzi tego zacnego zawodu:)
Zasię, skoro nie jesteś copywriterem, nie powinieneś swojego śmiecia wrzucać na forum Copywriters.
Marta
Niegierewicz
freelancer-
copywriter PRZYJMĘ
ZLECENIA
To, co się dzieje w temacie stawek za tekst, to jakieś nieporozumienie..(wałkujemy to na okrągło)Widzę ogłoszenie typu "Szukamy kreatywnych copywriterów" i opis wypasionej firmy, wysyłam ofertę i portfolio, po czym otrzymuję propozycję współpracy, wyłoniona z całego stada "kreatywnych". Szkoda tylko, że stawka to 2,50 za 1000 znaków "profesjonalnego" tekstu. Żenada, ale nawet pokusiłam się o skomentowanie tego w mailu zwrotnym.
Oj, za dużo tu ujęć w cudzysłów, ale inaczej się nie da:)
Dorota
H.
copywriter i
freelancer też,
reszta do
uzgodnienia.
o jacie, co się tak napinacie.zawsze chciałam zobaczyć kogoś, kto łapie pisanie za takie stawki, bo to prawie jak przyłapać na żywo krasnala, co szcza do mleka ;-))
i oto jest chłopiec piękny i młody, może nawet prawdziwy, nie troll i nie fake?
wolny rynek mamy, niech ciuła na frytki w McD, a co tam.
Trochę przewraca język, i "kreatywna" ortografia, ale spójrzcie na to... Fragment z profilu autora:
"Od 2005 zainteresowanie wzbudziło we mnie tak wysoki zapał, że po dziś dzień zajmuję się tym co w tamtym roku".
Drodzy Układacze Słów, czy to nie piękne? ;-)))
Marta
Niegierewicz
freelancer-
copywriter PRZYJMĘ
ZLECENIA
Dorota H.:
o jacie, co się tak napinacie.
zawsze chciałam zobaczyć kogoś, kto łapie pisanie za takie stawki, bo to prawie jak przyłapać na żywo krasnala, co szcza do mleka ;-))
Trochę przewraca język, i "kreatywna" ortografia, ale spójrzcie na to... Fragment z profilu autora:
"Od 2005 zainteresowanie wzbudziło we mnie tak wysoki zapał, że po dziś dzień zajmuję się tym co w tamtym roku".
:) No tak, gorzej jak studenci dziennikarstwa, czy filologii polskiej, tudzież redaktor z 12 letnim stażem w gazecie itp. (ostatnio widziałam na portalu sami wiecie jakim), piszą za słynne 1,5 PLN. Ok, komentarz p. Doroty mnie rozluźnił;)
Dorota
H.
copywriter i
freelancer też,
reszta do
uzgodnienia.
bo wyobraźcie sobie taką notkę:"grupa zbulwersowanych filharmoników smyczkami i batutami przegoniła z miejskiego deptaku chłopca z kapeluszem, brzdąkającego na mandolinie. wznosili agresywne okrzyki o postponowaniu muzyki wysokiej i psuciu gustu melomanów".
szanowni kreatywni, lotni i utalentowani - a niech se brzdąka. a Wy polerujcie instrumenty przed koncertem - nie istnieje bowiem poważne ryzyko podebrania sobie publiczności;-))
Anna Mucha księgowa, YAP
Jeżeli potrzebujecie tekstów, można zamówić je na przykład w Independent Publishing. Realizuję ich zlecenia. Nie jestem więc klientką, ale autorką i z tej perspektywy mogę ocenić, że o jakość w tej firmie nie powinniście się martwić, gdyż mają dosyć wymagający (czasem aż nadto) serwis redakcyjny:) Dla ciekawskich, jak dorobić sobie w euro: http://independent-publishing.comAnna Mucha edytował(a) ten post dnia 25.10.11 o godzinie 09:50
Joanna
Ł.
copywriter,
dziennikarka,
skrzypaczka,
grafik,tancerz
Dorota H.:
o jacie, co się tak napinacie.
zawsze chciałam zobaczyć kogoś, kto łapie pisanie za takie stawki, bo to prawie jak przyłapać na żywo krasnala, co szcza do mleka ;-))
dziękuję, przywrócono mi tymi słowami wenę... krasnal szcza do mleka- piękne;)
co do stawek, osobiście nie interesuje mnie za ile pan x pracuje i co robi: kopiuje, przestawia zdania, czy maluje wszystko w PS. Liczy się dla mnie to ile ja mam i czy mi to starcza;) ale chyba wychodzę z założenia, że mi nigdy nie będzie starczało:P
Tomasz
Kasolik
właściciel
ilusion.com.pl/
Kreatywne Strategie
Reklamy
Poszukuje copywritera do pisania artykułów do portalu o tematyce erotycznej.Chętnych proszę o kontakt
tkasolik@ilusion.com.pl
512 226 888