Michal Chili inne
Temat: wie ktos cos o plus 500?
witam!mam problem z wypłata srodków z Plus500!Przy wypłacie srodków pienieznych proszą o przesłanie kopi dowodu osobistego lub paszportu.Po wielokrotnym przesyłani im kopi dowodu za kazdym razem zostałem odrzucony!Może ktoś mi w tym pomóc? dzięki z góry!
Michał
Z.
Trader walutowy,
szkoleniaforex.com
Standardowa praktyka Plus500, wielokrotnie im się zdarzały sytuację że nie chcieli wypłacić danej kwoty, zwłaszcza osobie, która chce wypłacić więcej aniżeli wpłaciła.Jeden z najgorszych brokerów na rynku.
Ps. Musza Tobie podać powód odrzucenia dokumentów. Jeżeli wszystko jest poprawne to poinformuj ze jeżeli kwota nie zostanie natychmiast wypłacona to sprawę zgłaszasz do KNF ( tu najlepiej przypisać odpowiedni paragraf z KNF, ale niestety nie pamiętam który to był ) Im napiszesz bardziej pismo profesjonalnie tym lepiej. W większości przypadków pomaga.
Ps. Informacja dla każdego : Skończcie z brokerem klasy Market Mekers i grajcie albo u brokerów ECN lub ECN/STP, jedyny wasz problem to będzie jak zarobić na Fx, a nie "jak mi dziś broker uprzykrzysz życie )
Pozdrawiam
Michał
Na ECN\STP na belizie też trzeba uważać. Przykład Jadefx...
Robert
Kajzer
www.growandgo.pl
www.abcinwestowania.
wordpress.com
Michał Z.:
Standardowa praktyka Plus500, wielokrotnie im się zdarzały sytuację że nie chcieli wypłacić danej kwoty, zwłaszcza osobie, która chce wypłacić więcej aniżeli wpłaciła.
Jeden z najgorszych brokerów na rynku.
Ps. Musza Tobie podać powód odrzucenia dokumentów. Jeżeli wszystko jest poprawne to poinformuj ze jeżeli kwota nie zostanie natychmiast wypłacona to sprawę zgłaszasz do KNF ( tu najlepiej przypisać odpowiedni paragraf z KNF, ale niestety nie pamiętam który to był ) Im napiszesz bardziej pismo profesjonalnie tym lepiej. W większości przypadków pomaga.
Ps. Informacja dla każdego : Skończcie z brokerem klasy Market Mekers i grajcie albo u brokerów ECN lub ECN/STP, jedyny wasz problem to będzie jak zarobić na Fx, a nie "jak mi dziś broker uprzykrzysz życie )
Pozdrawiam
Michał
Skoro nie maja licencji KNFu to nie wiem czy sie bardzo zmartwia takim zastraszaniem.
Martinez Gotie INWESTOR
Michał Z.:Witam też miałem taki problem , dostępne środki około 120 funtów , około 20 funtów przeznaczyłem na GBP/AUD i ustawiłem pozycję zamknięcia przy zysku jakieś tam grosze na tych 20 funtach zainwestowanych chciałem zyskać , około 100 funtów przeznaczyłem na srebro i ustawiłem pozycję zamknięcia przy zysku 16 funtów, na drugi dzień otwieram sobie PLUS500 a tu niespodzianka, zamknięte pozycję ale pozostawione saldo na plusie w wysokości koło 6 funtów,proszę mi podpowiedzieć o co w tym chodzi, czy chodzi tu że nie miałem wystarczającej kwoty zabezpieczenia?
franek bula:
Przedwczoraj otwarłem dwie pozycje kupiłem dolara za 400 zł. miałem straty ale postanowiłem czekać aż pójdzie do góry miałem ustawione na sprzedaż gdy wzrośnie .
Gdy dziś załączyłem platformę aby sprawdzić czy zyski idą do góry czy na dół okazało sie że mam pozycje zamknięte na stratach i 30 zł .
Gdzie są moje pieniądze ? I kto zamknął mi pozycje , przecież nie jestem debilem żeby sprzedawać kiedy mam straty tylko czekam aż rynek pójdzie do góry
To się nazywa Margin Call innymi słowy wyczyściłeś swój depozyt i broker automatycznie zamknął Ci wszystkie transakcje, tak aby nie było salda ujemnego na rachunku.
Ps. na przyszłość, poczytaj o zarządzaniu kapitałem o Stop Lost ( SL ) i resztę dotyczącą forexu.
Waldemar Gozdecki Student,
Ja gram na tym. Zacząłem od tej stronki http://permanent.cba.plI tam niby autor pokazuje wyciągi z konta i wszystko się zgadza. Ja też już wypłacałem.
Jarek Muras eyetracking.pl
http://www.goldenline.pl/forum/2249554/plus500-czy-war...od tego czasu nic sie nie zmieniło. poza tym ze jest wersja na iphone i ciagle dodają nowe instrumenty. wypłata przez mb ostatnio była tego samego dnia. 50k bym tam nie wpłacił ale od 5 regularnie wypłacam zyski bez żadnych problemów. polecam szczególnie początkujacym
Robert
Sta
Student,
Politechnika
Wrocławska
Zablokowali mi konto, wypłacili tylko kwotę, którą na początku wpłaciłem. Resztę zawłaszczyli dla siebie, pisałem do ich supportu i zamierzam sprawę złożyć w KNF lub FSA. Oszuści tyle Wam powiem!!
Sylwester
Robak
I want more and I
take more
Robert Sta:
Zablokowali mi konto, wypłacili tylko kwotę, którą na początku wpłaciłem. Resztę zawłaszczyli dla siebie, pisałem do ich supportu i zamierzam sprawę złożyć w KNF lub FSA. Oszuści tyle Wam powiem!!
Oddali Ci kaskę?
Marek
K.
"Zasady zmieniają
się całkowicie.
Szachy, nie warcaby.
Go...
Proponuje:Zebrać się w jakąś grupę i pisać do ich suportu, że skierujecie sprawę do nadzoru W Polsce - KNF, w Wielkiej Brytanii - FSA, a także z CC do ESMA i MIFID. Z informacją o nadużyciach...zaniedbraniach, kradzieży środków i prośbie o kontrolę i zablokowanie działalności na terenie Unii Europejskiej w przypadku stwierdzenia nieprawidłowości... itp itd.
Coś poważnego musisz tam napisać... żeby im się opłacało zwrócić Tobie pieniądze.
W przypadku braku odpowiedzi... Piszesz, tłumaczysz na Angielski i w dwóch językach wysyłasz. Dobrze jakbyś to skonsultował jeszcze z jakiś absolwentem prawa - który takie pismo mógłby pomóc przygotować...
Zebranie wielu osób - da wam siłę przebicia. [ bo ta sprawa to nie pojedynczy przypadek]
Sebastian
Budziński
Futures trader, OSTC
Poland sp. zoo
Witam Państwa,Spójrz na swoje Plus 500,
a teraz na mojego MetaTradera,
jeszcze raz na swojego,
i na mojego,
Szkoda, że nie jest jak mój,
Gdyby miał Fibonacciego i wypłacał kasę mógłby być jak mój,
kupiłeś na dole,
a teraz sprzedajesz na górze,
Co masz?
nie masz nic bo nie możesz wypłacić pieniędzy,
Co myślisz?
myślisz, że gdybyś był mną, opijałbyś udany trade,
Pomyśl ponownie,
Wszystko jest możliwe gdy masz sprawdzonego brokera,
Siedzę na koniuSebastian Budziński edytował(a) ten post dnia 04.03.12 o godzinie 10:18
Tomasz
Sokołowski
Forex, eBay,
www.sq-investments.b
logspot.com
To Ci wyszlo :) hehe
Jacek
Zagawa
Day Trader,
Independent Trader