- 1
- 2
- 3
- Następna »
Krzysztof Kajetanowicz Pending CFA Charter
Temat: i jak wrażenia?
nie lękajcie się - też podpisałem krwią własną zobowiązanie do nieujawniania treści egzaminu. Nie ujawniajcie treści egzaminu. Napiszcie po prostu - jak ogólne wrażenia?
Sylwester
Frątczak
Controlling, Royal
Bank of Scotland,
CFA Level 3
candidate
jesli chodzi o level 2, to pierwsza czesc byla wg mnie o wiele trudniejsza... Tak jakbym pisal dwa rozne egzaminy. Generalnie ciezko mi powiedziec czy zdam czy nie, na dwoje babka wrozyla
Paweł
Lewandowski
Project Finance &
Corporate Debt, PKO
Bank Polski S.A.
Problem cytryn mnie rozbił ;)...
Sylwester Frątczak:
jesli chodzi o level 2, to pierwsza czesc byla wg mnie o wiele trudniejsza... Tak jakbym pisal dwa rozne egzaminy.
Dokładnie tak! Mnie na jedynce trudniej było po południu, bo wyczerpał się zapas adrenaliny i byłem zmęczony. A tutaj rano masakra - nie poszło mi źle, ale miałem wrażenie, że zadania są megazłośliwe - że każdy wzór trzeba trzy razy przekształcić, że pytania są wyciągnięte z najciemniejszych zakamarków materiału itd.
Po południu pisało mi się znacznie lepiej, w ogóle bez porównania.
A problem "cytryn" (rupieci) to chyba nie była dobra odpowiedź :)
Sylwester
Frątczak
Controlling, Royal
Bank of Scotland,
CFA Level 3
candidate
ja zaznaczylem cytryny :) wiec mam nadzieje ze sie mylisz :Pkomus wyszlo moze cash collection 4503? :D:D
Sylwester Frątczak:
ja zaznaczylem cytryny :) wiec mam nadzieje ze sie mylisz :P
Chyba nie :)
Nie przytaczając tutaj pytania, żeby czujny kolega Bartek mógł spokojnie wrócić do śpiewania Oh Happy Day ;-) jeśli pamiętasz treść to wystarczy zerknąć na to:
http://en.wikipedia.org/wiki/The_Market_for_Lemons
komus wyszlo moze cash collection 4503? :D:D
Nie pamiętam, co mi wyszło, ale pamiętam swoje szczęście, gdy w 167. podejściu do tego pytania wreszcie wyszło mi coś, czemu odpowiadała jedna z odpowiedzi.
Aha - nie wiem czy zauważyliście, ale w popołudniowym pytaniu o FRA chyba nie było poprawnej odpowiedzi (przynajmniej na tyle na ile rozumiem FRA - mistrzem pochodnych nie jestem, ale pytanie nie było skomplikowane). Nominalny wynik rozliczenia FRA należało zdyskontować; nie było odpowiedzi z prawidłowo zdyskontowanym wynikiem.Co prawda pytanie jest o liczbę closest to, ale zwykle wśród odpowiedzi jest odpowiedź poprawna, od precyzyjnego wyniku różniąca się co najwyżej efektami zaokrągleń.
Maciek
Poletyło
Kierownik ds.
Controllingu i
Analiz Finansowych w
Amplico...
Bartłomiej Nowak:
Krzysiek Kajetanowicz:
Aha - nie wiem czy zauważyliście, ale w popołudniowym pytaniu o FRA chyba nie było poprawnej odpowiedzi
No to jest nas dwoch. Tez wydaje mi sie, ze to jest blad po ich stronie, zwlaszcza, ze gdyby wziac pierwsza mozliwa odpowiedz i zmienic druga cyfre to byloby akurat prawidlowo. Troche czasu nad tym stracilem, a wzor jednak pamietalem. Glupio, ze cos takiego mialo miejsce.
Witam wszystkich bardzo serdecznie.
Moje wrazenia z II lvl - pytania mega-wredne i co case, to jakis haczyk (mniejszy albo wiekszy..). Niemniej, wciaz uwazam, ze rok temu bylo sporo trudniej! O ile w 2009 wiedzialem, ze jesli sie okaze, iz zdalem to bedzie ogromna niespodzianka in plus, o tyle teraz moge powiedziec - jak juz to ktos podsumowal - NA DWOJE BABKA WROZYLA :)
Pozdrawiam,
MaciekMaciek Poletyło edytował(a) ten post dnia 29.12.11 o godzinie 00:53
Witam:) Gratuluję i życzę samych pomyślnych wyników:) Ja mam takie pytanko, kiedy pojawi się możliwość zapisu na egzamin na czerwiec przyszłego roku i zamówienia książek cfa 2011:)?Pozdrawiam.
Arkadiusz
G.
Uniwersytet
Warszawski, Union
Investment TFI
Hugo Bols:
Ja mam takie pytanko, kiedy pojawi się możliwość zapisu na egzamin na czerwiec przyszłego roku i zamówienia książek cfa 2011:)?
W ostatnich dniach pojawił się na stronie kalendarz odnośnie egzaminu w czerwcu 2011. Także pora szykować się do zapisów ;)
Sylwester
Frątczak
Controlling, Royal
Bank of Scotland,
CFA Level 3
candidate
26 lipca wyniki... buuuuu , stres zaczyna sciskac mi dupsko... bo naprawde nie wiem czy zdalem czy nie... 50/50
Przemysław G. Equity Magazine
Sylwester Frątczak:
26 lipca wyniki... buuuuu , stres zaczyna sciskac mi dupsko... bo naprawde nie wiem czy zdalem czy nie... 50/50
A propos - ile trzeba mieć procent by zdać?
Sylwester
Frątczak
Controlling, Royal
Bank of Scotland,
CFA Level 3
candidate
tego nie wie nikt... podobno magiczna brama niebios z napisem PASS to okolo 70%
Dzięki, też tak słyszałem.
Paweł
Lewandowski
Project Finance &
Corporate Debt, PKO
Bank Polski S.A.
magiczna liczba to 70% najlepszego wyniku. zakladajac, ze nikt na calym globie nie napisal bezblednie, granica zdania bedzie troche nizsza, niz 70%...
Paweł Lewandowski:To zdanie zmienia mój pogląd - myślałem że chodzi o 70% max. możliwej ilości punktów, a nie 70% najlepszego wyniku.
magiczna liczba to 70% najlepszego wyniku.