Jacek
Synowiec
zainteresowania:
e-commerce,
e-biznes, marketing
internetowy
Temat: Gdzie hostujesz eZety?
Narazie mam tylko doświadczenia z hostingiem dedkowanym - na wydzielonych serwerach, ale ciekaw jestem czy hostujesz i jakie masz doświadczenia z hostingiem u "normalnych" providerów?A więc zadam pytanie:
Gdzie hostujesz eZety?
I kogo polecasz, albo kogo zdecydowanie odradzasz (w związku z problemami, jakie Cię spotkały)?Jacek Synowiec edytował(a) ten post dnia 10.11.07 o godzinie 15:57
Juliusz
Całyniuk
Prezes Zarządu,
WebStyle Systems
Od niedawna funcjonuje w Polsce pierwszy hosting spełniający wymagania techniczne eZ Publish, dedykowany właśnie temu systemowi.Platforma została udostępniona przez http://NQ.pl
Pozdrawiam!
Tomasz
Fiedoruk
Business Strategy
Development Expert
Masz na myśli ich Serwery wirtualne czy Hosting dedykowany?Aż mi się nie chce wierzyć, że na zwykłym shared pozwalają klientom to montować.
Radosław
Kuchta
Kierownik
projektów,
webmaster i
programista
Jeśli chodzi o NQ.pl to jest to oferta "Hostingu dedykowanego" na współdzielonych serwerach i może to być ciekawą alternatywą dla hostingu z home.pl, gdzie kilku funkcjonalności brakuje w odniesieniu do eZ.
Mateusz
Paprocki
Zarządzam sieciami
Digital Signage,
projektuję i
tworzę a...
Witam!Właśnie dołączyłem do grupy, więc na początek chciałbym się przywitać i pozdrowić członków grupy eZ Publish :)
Co do hostingu to firma, dla której pracuję(tak, nie brzmi to zbyt obiektywnie, wiem ;) ) od niedawna wytwarza(a raczej ja wytwarzam) strony oparte na eZ, więc, siłą rzeczy, hosting działa jak należy.
Adres: http://vebox.pl
Pozdrawiam!
Tomasz
Fiedoruk
Business Strategy
Development Expert
Ceny to macie z kosmosu ;)
Jacek
Synowiec
zainteresowania:
e-commerce,
e-biznes, marketing
internetowy
(..)może to być ciekawą alternatywą
dla hostingu z home.pl, gdzie kilku funkcjonalności brakuje w odniesieniu do eZ.
Jakie problemy są przy hostowaniu eZetów na home.pl?
Radosław
Kuchta
Kierownik
projektów,
webmaster i
programista
Jacek, chociażby brak CLI i prawdziwego crona. Dyskwalifikuje to duże projekty (chyba, że dopuszczasz zmiany w kernelu).
Jacek
Synowiec
zainteresowania:
e-commerce,
e-biznes, marketing
internetowy
Tomasz Fiedoruk:
Ceny to macie z kosmosu ;)
No bo eZ to też aplikacja nie z tej Ziemi ;-)
Jacek
Synowiec
zainteresowania:
e-commerce,
e-biznes, marketing
internetowy
Hmmm, a może jakaś propozycja z poza Polski?Wkońcu na czymś te eZety muszą chodzić :-)
Piotr R. BSD guru
Oferuję hosting eZ. Zapraszam do kontaktu datanet.pl/kontaktHostuję eZ juz od paru lat, od wersji 2.2.9
Piotr
Karaś
wspólnik, dyrektor
IT, mediaSELF.pl
Jacek,A może podzielisz się Swoimi doświadczeniami, jeżeli chodzi o eZ Publish? Może przekornie, ale... zadajesz dużo pytań, ale nie dajesz nic w zamian ;) A przecież masz chyba parę wdrożeń na koncie?
Pozdrawiam,
Piotrek
Jakub Bogusławski soCreative