Mateusz
Tułecki
buszujący w
sieci...
Temat: Nowa odsłona posprzatajmy.pl
Witajcie,Mamy już nową wersję serwisu, jest sporo nowych funkcji, zatem zapraszamy do testowania! za aparaty i w teren :)
no i czekamy na uwagi i sugestie
pozdrawiam serdecznie
Mateusz
Piotr Wrotny Freelancer, student
Warto:- dodać faviconę,
- ustawić margin-bottom dla klasy stopka jakieś 30px bo ma ona zaokrąglone rogi i ładniej będzie jak nie będzie bezpośrednio się stykała z krawędzią okna,
- wyśrodkować linki dolnego menu, partnerów serwisu też,
- przenieść edycję avataru z edycji lokalizacji usera a wsadzić ją w jakąś edycję profilu,
- naprawić geolokalizację userów, obecnie lokalizacja się nie zapisuje,
- przenieść checkboxa "Zaznacz jeżeli chcesz usunąć konto." w inne miejsce, przeciętny użytkownik może pomyśleć, że to jest akceptacja regulaminu przy swojej geolokalizacji,
- w boksie logowania (klasa blok_8) linki "Załóż konto" i "Przypomnij hasło" umieścić w jednej lini z buttonem "zaloguj",
- spróbować dodać przeźroczystość - ok. 90% krycia tego boksu,
- brakuje też na stronie informacji o liczbie dodanych już wysypisk i sposobach walki z nimi,
- no i dodać newsa o nowych funkcjonalnościach i działać na szeroką skalę!
To chyba tyle moich sugestii, jeśli mogę jeszcze jakoś pomóc - pisz :)
Z pozdrowieniami,
Ryba
Post pod postem, szkoda, że nikt mi nie odpowiedział, ale jeszcze jedną rzecz trzeba poprawić. A mianowicie formularz dodawania wysypisk pasuje przerobić wywalając kilka pól. Teraz form jest stary, zrobiony zanim była rejestracja i znajdują się tam pola tj. nick, adres e-mail. Osoby zainteresowane (ale nie bezinteresowne) mogą pomyśleć, że wysypisko nie zostanie zaliczone na ich konto, w sumie sam nie wiem czy przypadkiem to nie zostało pominięte przy ostatnich zmianach. Captcha może zostać, zawsze to jakieś zabezpieczenie przed botami. Czy rejestracja powinna być obowiązkowa - nie rozstrzygnę tej kwestii, pewnie nie, ale dla zarejestrowanych dodawanie musi być uproszczone.
Mateusz
Tułecki
buszujący w
sieci...
Witaj,Wybacz, że faktycznie nie odpowiedziałem na Twojego posta, ale do ludzi odpowiedzialnych za serwis wysłałem kopiując Twoje sugestie, za które dziękuję.
CO do formularza, czyli będąc już zarejstrowany na swoje konto są te pola?
czy jak jeszcze się nie zalogowałeś?
Zgadza się, zalogowany mam te pola tak, jakbym zalogowany nie był.
Mateusz
Tułecki
buszujący w
sieci...
ok, dzięki za info :)