- 1
- 2
- Następna »
Magdalena
B.
Zawsze realizuje
wyznaczone cele
Temat: Reklama szkoły jazdy
Dzis za wycieraczka znalazlam reklamowke lokalnej szkoly jazdy.Jak ocenilibyscie sens prowadzneia takiej kampanii???
Na ulotce:
- kursy jazdy i nic wiecej
(nawet nie ma info o jazdach doszkalajacych)
Pozdrawiam
Magda
Dagmara
D.
operacyjny na
wypowiedzeniu :):)
Oceniam, że oferują kurs na prawo jazdy i nic więcej.Wolno im.
Zadzwonisz albo nie - też Ci wolno :)
Ireneusz
Rejent
Przedstawiciel
Handlowy
Sam sens reklamowania szkoły jazdy kierowcom ( którzy "prawdopodobnie" mają już prawo jazdy ) wydaje się być zastanawiający. Porównałbym to do reklamowania studentowi liceum.Co do samej ulotki - niby nudna i bez wyrazu ale z drugiej strony - zero zbędnych treści, wszystko wynika samo z siebie. Raczej kazdy wie co oferuje szkoła jazdy wiec oszczędzanie miejsca, tuszu, czasu, w/e wydaje się tutaj całkiem zrozumiałe.
Magdalena
B.
Zawsze realizuje
wyznaczone cele
Ulotka jest ok i jako takiej jej nie oceniam.Wrec zmi sie nawet podoba (jako potencjalny klient bardzo dobrze np. oceniam logo szkoly ;)
Bardziej zastanawia mnei miejsce rekalmowania i wlasnie ta grupa docelowa.
Dagmara
D.
operacyjny na
Mój syn w styczniu zrobił prawko a drugi zrobi za rok.Kierowcy też mają dzieci i zazwyczaj płacą za ich kursy :)
Magdalena
B.
Zawsze realizuje
wyznaczone cele
Jak wielkie jest prawdopodobienstwo, ze akurat kierowca bedzie mial dziecko?(mozna tez oczywiscie wrocic do "Misia" i zaczac "a gdyby tak wasza matka.." ;))))
Dagmara
D.
operacyjny na
Magdalena B.:Patrząc na dane statystyczne społeczeństwa - dość znaczne.
Jak wielkie jest prawdopodobienstwo, ze akurat kierowca bedzie mial dziecko?
(mozna tez oczywiscie wrocic do "Misia" i zaczac "a gdyby tak wasza matka.." ;))))
Kierowca ma też znajomych, przyjaciół, kolegów, gdzieś pracuje ... nie żyje w próżni.
Grzegorz
Nowak
Marketing w pełnym
tego słowa
znaczeniu
myślę że dystrybucja materiałów reklamowych tej szkoły nie ograniczyła się do wycieraczek samochodowych
Magdalena
B.
Zawsze realizuje
wyznaczone cele
Patrzac na ilosc ulotek, ktore wywalilam zaczynam miec powazne watpliwosci ;)W ostatnim tygodniu KAZDEGO dnia 2 wycieraczki samochodu byly obczepione tymi ulotkami.
Zastanawiam sie tez ilu znajomych pytalo mnie gdzie robic prawo jazdy..
No, ale moze ja jestem niewiarygodna ;)?
Dagmara
D.
operacyjny na
Skuteczność wszelakich ulotek jest dyskusyjna. Jednych wkurzają inni z nich korzystają. Ale to chyba nie ten temat.Szkoły nauki jazdy reklamują się głównie na własnych samochodach. Każda inne forma reklamy - nie zaszkodzi. Szczególnie, gdy ulotki pojawiają się "w okolicy" szkoły.
Tomasz
S.
... do przodu żyj,
żyj kolorowo :)
Magdalena B.:To akurat dobrze. Ja jestem zwolennikiem minimalizmu reklamowego - minimum informacji, maksimum treści. jak komuś będzie się chciało czytać, to zadzwonić też mu się będzie chciało. A jak przeczyta "kursy jazdy" - to i tak wie już 97,3% informacji, które mógłbym na tej ulotce umieścić.
Na ulotce:
- kursy jazdy i nic wiecej
(nawet nie ma info o jazdach doszkalajacych)
Dzis za wycieraczka znalazlam reklamowke lokalnej szkoly jazdy.Pół na pół. Gdzieś tam trafi. Ale fakt - nie jest to grupa docelowa.
Jak ocenilibyscie sens prowadzneia takiej kampanii???
Magdalena
B.
Zawsze realizuje
wyznaczone cele
Dagmara D.:
Skuteczność wszelakich ulotek jest dyskusyjna. Jednych wkurzają inni z nich korzystają. Ale to chyba nie ten temat.
Szkoły nauki jazdy reklamują się głównie na własnych samochodach. Każda inne forma reklamy - nie zaszkodzi. Szczególnie, gdy ulotki pojawiają się "w okolicy" szkoły.
Okolica szkoly to nie byla. Byl to akurat parking hipermarketu (miejscowego).
Zastanawia mnie po prostu wydawanie pieniedzy.. No ale widac mieli dofinansowanie z unii, wiec wydali :)
Rafał
Hostyński
Ten od
pozycjonowania
Dzis za wycieraczka znalazlam reklamowke lokalnej szkoly jazdy.A parkujesz poprawnie?
Może to nie reklama, ale cicha podpowiedź? ;)
Dagmara
D.
operacyjny na
Rafał Hostyński::):)
Dzis za wycieraczka znalazlam reklamowke lokalnej szkoly jazdy.A parkujesz poprawnie?
Dagmara
D.
operacyjny na
Magdalena B.:
Dagmara D.:
Skuteczność wszelakich ulotek jest dyskusyjna. Jednych wkurzają inni z nich korzystają. Ale to chyba nie ten temat.
Szkoły nauki jazdy reklamują się głównie na własnych samochodach. Każda inne forma reklamy - nie zaszkodzi. Szczególnie, gdy ulotki pojawiają się "w okolicy" szkoły.
Okolica szkoly to nie byla. Byl to akurat parking hipermarketu (miejscowego).
Zastanawia mnie po prostu wydawanie pieniedzy.. No ale widac mieli dofinansowanie z unii, wiec wydali :)
W okolicy danej szkoły nauki jazdy , nie jakiejkolwiek szkoły.
W myśl tej zasady - po co im oklejone samochody ? Przecież nie jeżdżą pod szkołami ...Dagmara D. edytował(a) ten post dnia 30.05.10 o godzinie 00:00
Magdalena
B.
Zawsze realizuje
wyznaczone cele
Rafał Hostyński:
Podpowiedz dla wszystkich na parkingu lokalnego hipermarketu??? Ze nie parkuja 20 cm od czerwonej kreski????;P
Magdalena
B.
Zawsze realizuje
wyznaczone cele
Dagmara D.:
W myśl tej zasady - po co im oklejone samochody ? Przecież nie jeżdżą pod szkołami ...Dagmara D. edytował(a) ten post dnia 30.05.10 o godzinie 00:00
Wbrew pozorom akurat samochody u nas (w domysle szkol jazdy) maja lokalne, male miesteczko.
Nie ma wiele ulic, wiec nei jezdza tak ja w Warszawie, po wielu ulicach itp.
Tu jest niewiele ulic, malo ciagow komunikacyjnych.
Hanna
P.
W czym mogę Ci
pomóc?
Rafał Hostyński:
A jakby jeszcze ulotka była w koszulce, jaką zazwyczaj ma straż miejska, umieszczona za wycieraczką i z tekstem "Następnym razem może być to mandat - uniknij tego, zapisz się na jazdy doszkalające" to mogłoby mieć wzięcie ;)
Dagmara
D.
operacyjny na
Magdalena B.:NO to tym bardziej. Jeśli ich samochody nie jeżdżą po mieście to jakie mają wyjście ? Ulotki na pewno im nie zaszkodzą.
Dagmara D.:
Wbrew pozorom akurat samochody u nas (w domysle szkol jazdy) maja lokalne, male miesteczko.
Nie ma wiele ulic, wiec nei jezdza tak ja w Warszawie, po wielu ulicach itp.
Tu jest niewiele ulic, malo ciagow komunikacyjnych.
Kasia
Trocha
Let's PLAY :))
533-44-33-55
W Łodzi powstała nowa auto-szkoła dla kobiet. Nie reklamują się za pomocą ulotek.Po mieście jeździła laweta z billboard'ami, wiem że jest też reklama w radio. Z tego co wiem to, te formy się sprawdziły.
Ostatnio można też poczytać o tej szkole na : http://www.luxlux.pl/artykul/14955/nauka_jazdy_w_stylu...
A co do ulotek, kierowcy też mają znajomych którzy nie mają prawka, mają też dzieci..
Ciężko stwierdzić, jaka reklama auto szkoły jest najlepsza i najbardziej efektywna.