- 1
- 2
- Następna »
Dawid
Kroczek
Team Leader,
Inwestor
Indywidualny
Temat: EUR/CHF
Od tygodnia kurs EURCHF stabilizował się wokół 1,4000. Dzienne maksimum 1,4305. Czy może jakaś interwencja SNB wpłynęła na skalę zwyżki? Czy warto tutaj spodziewać się kontynuacji wzrostowej korekty?Wykres EURCHF z godziny 17:33

Dawid Kroczek edytował(a) ten post dnia 19.05.10 o godzinie 22:43
Dzień dobry wieczórPrzepraszam, że przeszkadzam ale mam propozycję.
Otóż uważam, że warto zapoznać się z zawartością artykułu na moim ulubionym portalu jeśli chodzi o sprawy walutowe. Artykuł jest zatytułowany Euro picks up after German Ban effects ease.
Pozdrawiam i załączam wyrazy szacunku
A poważaniem
AF (zwolennik dywidend)Andrzej Filipek edytował(a) ten post dnia 19.05.10 o godzinie 23:10
Piotr G. bid-ask.pl
Interesujące poziomy na EURCHF ...S; 1,3660 SL 1,3701 TP ...

Robert S. Trade To Win
Badzo podobny układ kończący na H1 jak kilkanście dni temu mielismy na EURUSD i na złocie (o czym ty wspomnałeś) z tym że pod mniejszym kątem.Czyżby to początek większej korekty?Robert S. edytował(a) ten post dnia 20.07.10 o godzinie 09:47
Piotr G. bid-ask.pl
Ja bym jednak bardziej szukał analogi do ostatniego mojego trejdu (wpisu) na USDCAD tam również widzieliśmy Klina (trójkąt wznoszący) który był tworzony na dywergencji RSI.Sytuacje o których mówisz nieznacznie się różniły ale również tworzyły strukturę dystrybucji która miała miejsce na ważnych geometrycznie poziomach ...
edit SL: 1,3671
pozdr.
Krzysztof S. 3 X I
Piotr G.:ładnie, ładnie :-)
Interesujące poziomy na EURCHF ...
S; 1,3660 SL 1,3701 TP
Powoli, bo powoli, ale do celu ;-)
Gratuluję i pozdrawiam
Piotr G. bid-ask.pl
Nie jest to F1 wśród głównych par, to fakt ...Poziomy wytrzymały a potwierdzeniem ich siły oraz formacji szczytowej może być gwiazda wieczorna na H4 ...
SL; BE TP 1,3592

Robert S. Trade To Win
Nie liczy się prędkość liczy się skutecznośćŻółw też jest tak szybki aby mógł dogonić i zjeść sałatę ;)Robert S. edytował(a) ten post dnia 20.07.10 o godzinie 12:41
Piotr G. bid-ask.pl
Masz rację Robercie (;U Mnie pokryte po 93 ...
Poszukam teraz cienia na H4 i odnowię między 1,3620/30, jeśli dadzą szansę (; Poziomy były na tyle silne że możemy spokojnie zejść w okolice dna 4ki (41,4% zniesienia fali)

Piotr G. edytował(a) ten post dnia 20.07.10 o godzinie 12:43
Józef
R.
"Wiedza usuwa dwóch
wrogów budowania
dobrobytu: ryzyko i
...
eS ... za niedługo wrzucę wykres
Józef
R.
"Wiedza usuwa dwóch
wrogów budowania
dobrobytu: ryzyko i
...
Józef R.:obiecany wykres:
eS ... za niedługo wrzucę wykres

Jak teraz widać poziom ładnie zadziałał ;)
Tomasz
Sokołowski
Forex, eBay,
www.sq-investments.b
logspot.com
W oczekiwaniu na wodospad :)
Tomasz
Sokołowski
Forex, eBay,
www.sq-investments.b
logspot.com
Warto byc czujnym i poustawiac buy stopy, interwencja coraz blizej :)
Grzegorz L. DroidF
Tomasz Sokołowski:
Warto byc czujnym i poustawiac buy stopy, interwencja coraz blizej :)
Nie jestem taki pewny tej interwencji
- info - magazyn forex
EUR:
"Jesteśmy absolutnie przekonani, że euro jest warte sprzedaży", powiedział Jose Wynne z Barclays Capital. Barclays prognozuje spadek euro do 1,30 dolarów w długim okresie trzech miesięcy, a następnie spadek do 1,20 dolarów w ramach roku.
CHF:
Frank szwajcarski tracił impet po oświadczeniu ministra finansów Eveline Widmer-Shlampf, że rząd rozważa wykorzystanie ujemne stopy procentowej w celu przeciwdziałania wzrostowi walucie krajowej.
To stwierdzenie podjęło rozmowy z możliwym ogłoszeniu na posiedzeniu w dniu 15 grudnia przez Narodowy Bank Szwajcarii do korekty maksymalnej stawki na 1,20 franka wobec euro.
Stopa bezrobocia w Szwajcarii, zgodnie z oczekiwaniami, wzrósł do 3,1% z 2,9%, jednak pozostaje na poziomie dość niski.
Adam N. Inżynier, trader
ostatni gwizdek na pozycje długą (L 1,216), za pare dni pewnie znowu będzie plotka i kto ma zarobić to zarobi. I tak w kółko :)
Tomasz
Sokołowski
Forex, eBay,
www.sq-investments.b
logspot.com
jedziemy razem, L @1,2150 ---> nastepny przystanek 1,236 ;)http://sq-investments.blogspot.com/2012/01/buy-eurchf-...Tomasz Sokołowski edytował(a) ten post dnia 02.01.12 o godzinie 10:23
Adam K. ICT & Insurance
popisał się dzisiaj SNB - Szwajcarzy umów dotrzymują :)
Adam N. Inżynier, trader
kwtine z Longami w okolicach 1,2040, SNB mogło by się trochę bardziej postarać, bo te Swapy mnie wykończą. Byle tylko nie puścili poniżej 1,2, podobno jest tam 9 mld Euro oczekujących zleceń, ale nie wiadomo. Rynek nie lubi na dłuższą metę konsolidacji
Robert S. Trade To Win
To fakt zlecenia Buy SNB czekają ale jak zejdą poniżej 1.20 i puszcza stopy to na chwile możemy się nawet znaleść w okolicach 1.1900 gdzie w razie czego cżeka moje jedno zlecenie.Adam N.:
kwtine z Longami w okolicach 1,2040, SNB mogło by się trochę bardziej postarać, bo te Swapy mnie wykończą. Byle tylko nie puścili poniżej 1,2, podobno jest tam 9 mld Euro oczekujących zleceń, ale nie wiadomo. Rynek nie lubi na dłuższą metę konsolidacji
Rafał Kapsa Rynek walutowy
Jeśli Szwajcarzy nie zdołają utrzymać kursu powyżej to będzie bardzo wysoka podaż. Prawdopodobnie kurs zacznie spadać tak jak to było na poziomie 1.50 do poziomu 1. Teraz tylko może spadać z większą siłą.Powinni teraz zrobić interwencję albo podwyższyć poziom...Teraz to jest igranie z ogniem. Już nikt n ie będzie wierzył SNB, a kurs będzie leciał łeb na szyje. Jak nie maja kasy to chociaż mogli by podać informację, że minimalny poziom wymiany teraz będzie 1,23.Rafał Kapsa edytował(a) ten post dnia 06.04.12 o godzinie 17:09