Advertisement

Stwórz profil

Musisz wpisać swoje imię
Musisz wpisać swoje nazwisko
Musisz wpisać poprawny e-mail
Musisz wpisać hasło (min. 8 znaków)
Musisz zaakceptować regulamin

konto usunięte

Temat: PSD to HTML

Fajna sprawa: http://psd2html.com

Korzystaliście z ich usług?

Pozdrawiam,
D.
18.05.2010, 18:34

Lepiej się samemu nauczyć, html i css jest prosty.
18.05.2010, 20:09

konto usunięte

jasne, ale czasami warto zlecić pewne sprawy innym, aby samemu zająć się realizowaniem kolejnych projektów.
18.05.2010, 23:51

Andrzej Winnicki Frontend Architect,
Developer &
Magician

Nie wiem jak drogie masz projekty by za samo psd->html kasowac 159 dolcow ;) Tak czy siak... ZAWSZE lepiej samemu. Przynajmniej sie zna ostateczny wynik. W zyciu bym nie skorzystal z uslug takiej firmy. Tak wiec nie probowalem i tej, i nie ma zadnej sily (poki co) by nawet tego sprobowac ;)
18.05.2010, 23:56

Zawsze można jeszcze skorzystać z image ready gdzie nasz psd zamieni się w html'a :) a mamy to już w pakiecie.
11.06.2010, 09:45

Katarzyna Karus hellostudio.eu

A ja korzystam z takich usług i bardzo sobie to cenię. Dzięki temu ostatecznie więcej zarabiam (oszczędzam czas, który mogę poświęcić na tworzenie kolejnych projektów).
11.06.2010, 10:13

Michał Niewitała Lightweb.pl /
psdHTML.pl

Damian Poprawa:
Fajna sprawa: http://psd2html.com

Korzystaliście z ich usług?

Pozdrawiam,
D.

http://psdhtml.pl

Zapewniam, że oferujemy praktycznie to samo, z jedną drobną różnicą: zaczynamy od 300 zł netto.Michał Niewitała edytował(a) ten post dnia 15.03.12 o godzinie 09:59
12.06.2010, 20:55

Patrycjusz Różański Specjalista ds.
sprzedaży,
Specjalista ds.
oprogramowania...

No fajnie, że powstała polska firma robiąca to co p2h. com ale na razie wolę korzystać z zlecenia. przez. net Średnia to 200 zł ale niektóre projekty wychodzą dużo taniej :D zwłaszcza jak jest dużo dodatków od twórcy psd, np.:
2 pliki psd
wszystkie czcionki wykorzystane w psd
pełna rozpiska funkcjonalności menu
dodatkowo w html dostałem:
Formularze, całe menu w jQuery, na zdjęcia lightbox2 jQuery.

Ostatnio 130 zł brutto

Freelancer jest tani.
14.06.2010, 00:28

Michał Niewitała Lightweb.pl /
psdHTML.pl

Patrycjusz Różański:
No fajnie, że powstała polska firma robiąca to co p2h. com ale na razie wolę korzystać z zlecenia. przez. net Średnia to 200 zł ale niektóre projekty wychodzą dużo taniej :D zwłaszcza jak jest dużo dodatków od twórcy psd, np.:
2 pliki psd
pełna rozpiska funkcjonalności menu
dodatkowo w html dostałem:
Formularze, całe menu w jQuery, na zdjęcia lightbox2 jQuery.

Ostatnio 130 zł brutto

Freelancer jest tani.

Na zlecenia.przez.net można znaleźć ceny z którymi żadna poważna firma nie będzie w stanie konkurować. To czym my próbujemy pobić konkurencje to jakość, a w przypadku większości realizacji freelancerów z ZPN pozostawia ona wiele do życzenia.

Jeśli chcesz podaj link do kodu wykonanego za 130 zł, napisze Ci czy jest ok, czy wyrzuciłeś kase w błoto.
14.06.2010, 17:03

przydały by się jeszcze namiary na tego fachurę. Chętnie przekażę je reprezentantom interesów Adobe.
15.06.2010, 15:10

Marcin Pawlas kocham poniedziałek

Patrycjusz Różański:
to akurat jest NIELEGALNE ;)

stały koder zaufany jest cenniejszy niż stała niska cena.

sprawdzałeś kod pod względem kompatybilności z przeglądarkami, to było jednorazowe zlecenie? ile czekałeś na dzieło?

jeśli taka oferta dała radę i była solidna to już więcej nigdy do kodowania nie siądę i będę oddawał w te ręce ...Marcin Pawlas edytował(a) ten post dnia 15.06.10 o godzinie 15:26
15.06.2010, 15:25

Bartek Winiarski managing director
Studio Awokado

Nie wiem jak inni, ale ja już dawno wyzbyłem się opcji "ZAWSZE lepiej samemu"; myśląc w ten sposób musiałbym sam wyremontować sobie mieszkanie czy naprawić samochód, nie mówiąc już o tym, że gdyby moi Klienci wyznawali zasadę "ZAWSZE lepiej samemu" to nie miałbym pracy :)
Andrzej Winnicki:
Nie wiem jak drogie masz projekty by za samo psd->html kasowac 159 dolcow ;) Tak czy siak... ZAWSZE lepiej samemu. Przynajmniej sie zna ostateczny wynik. W zyciu bym nie skorzystal z uslug takiej firmy. Tak wiec nie probowalem i tej, i nie ma zadnej sily (poki co) by nawet tego sprobowac ;)
15.06.2010, 16:10

Andrzej Winnicki Frontend Architect,
Developer &
Magician

Bartek Winiarski:
Nie wiem jak inni, ale ja już dawno wyzbyłem się opcji "ZAWSZE lepiej samemu"; myśląc w ten sposób musiałbym sam wyremontować sobie mieszkanie czy naprawić samochód, nie mówiąc już o tym, że gdyby moi Klienci wyznawali zasadę "ZAWSZE lepiej samemu" to nie miałbym pracy :)

Kwestia zaufania... jesli znajdzie sie gosc ktory pokaze ze potrafi cos zrobic i jest to zgodne z moimi standardami - to zgadzam sie w pelni - lepiej nie samemu jesli jest taka opcja... Niestety kod wielu ludzi jest gorszy niz tragiczny... liczy sie jakosc, nie ilosc.
Pewnie tak mowie tylko dlatego ze freelance jest dla mnie raczej dodatkowa zabawa ;)

ps.. jesli projekt nie jest za ponad 5k, to wg., mnie nie ma tam miejsca na outsorcowanie jego zadnych czesci (chyba ze jest cos czego sie po prostu nie umie zrobic).
15.06.2010, 19:58

Patrycjusz Różański Specjalista ds.
sprzedaży,
Specjalista ds.
oprogramowania...

Michał Niewitała:

Na zlecenia.przez.net można znaleźć ceny z którymi żadna poważna firma nie będzie w stanie konkurować. To czym my próbujemy pobić konkurencje to jakość, a w przypadku większości realizacji freelancerów z ZPN pozostawia ona wiele do życzenia.

Jeśli chcesz podaj link do kodu wykonanego za 130 zł, napisze Ci czy jest ok, czy wyrzuciłeś kase w błoto.

No tak. Miałem gościa który mi pompeline w tabelkach przysłał to była prosta sprawa brak kasy i tyle opis był konkretny xhtml +css + wszystko w div czysty prosty kod. Ale miałem również do czynienia z gościem który zrobił tylko i aż tyle co chciałem. Zero kontaktu podczas wykonywania tylko 1 maila ze szczegółami funkcjonalności jQuery przy lightbox2 jquery i tyle.
Marcin Pawlas:
>
to akurat jest NIELEGALNE ;

Ha ale co? bo nie rozumiem. Moje czcionki z kompa zaimplementowane w psd on odkodowuje i do paczki html / css / images daje jeszcze /czcionki

Nie wiem gdzie to jest nielegalne?..
13.07.2010, 22:22

kiedyś używałem programiku który konwertował tabelki html do css. Ideał to to nie był ale skracał pracę i ogolnie dobrze wykonywał swoją robotę ;)

ps. nie pamietam juz nazwy ale bylo to cos w stylu html2cssAndrzej Skrętowski edytował(a) ten post dnia 16.07.10 o godzinie 19:28
16.07.2010, 19:28

Przemysław P. Pixelcore.pl

Wiele zależy od wiedzy klienta na temat standardów sieciowych, wiedzy samego kodera i jego umiejętności przekonania klienta, że tanie cięcie nie musi być lepsze. Sam czasem wykonuję takie zlecenia i wielu ludzi nie interesuje to czego nie widzą, stąd jeśli znajdzie się ktoś kto potnie layout za 50zł, to dla nich jest interes. Tym bardziej, że na rynku jest wielu pośredników, którzy zlecają takie prace innym, a sam klient ma zielone pojęcie o tym czy praca została wykonana dobrze, czy źle.
18.07.2010, 16:37

Patrycjusz Różański:
to akurat jest NIELEGALNE ;

Ha ale co? bo nie rozumiem. Moje czcionki z kompa zaimplementowane w psd on odkodowuje i do paczki html / css / images daje jeszcze /czcionki

Nie wiem gdzie to jest nielegalne?..

licencja fontu? chyba że używa się zawsze i wyłącznie wersji darmowychMarcin Pawlas edytował(a) ten post dnia 18.07.10 o godzinie 17:23
18.07.2010, 17:22

Paweł S. Graphic Designer

za 50zl to nie odpaliłbym nawet softu ;) ...a najlepiej sprawdzić kod pod IE6 :D niestety ludzie wciąż używają tego shitu (odziwo najczęściej właśnie klienci nie mający zielonego pojęcia o standardach) i śmieszne rzeczy wychodzą na niektórych witrynach:) Natomiast jak widzę tabelki to mnie... wrrrr :) Według mnie bardzo dobra znajomość html/css to konieczna podstawa w całym "webdesignie" i nie wyobrażam sobie sytuacji dostarczenia niezakodowanego szablonu :)
21.07.2010, 12:46

Paweł S.:
za 50zl to nie odpaliłbym nawet softu ;) ...a najlepiej sprawdzić kod pod IE6 :D niestety ludzie wciąż używają tego shitu (odziwo najczęściej właśnie klienci nie mający zielonego pojęcia o standardach)

ja nie wspieram już i mówię klientowi co i jak, tłumaczę czemu to jest złe, normalni ludzie to rozumieją i instalują nowsze wersje.
niektórych witrynach:) Natomiast jak widzę tabelki to mnie... wrrrr :) Według mnie bardzo dobra znajomość html/css to

według mnie tabelki są nadal najlepszym rozwiązaniem pokazywania danych, błędem jest używanie ich jedynie do tworzenia struktury layoutu ;)
konieczna podstawa w całym "webdesignie" i nie wyobrażam sobie sytuacji dostarczenia niezakodowanego szablonu :)

ja myślę trochę inaczej, znajomość kodu powinna dla webdesignera być drogowskazami co może a czego nie może projektując cośMarcin Pawlas edytował(a) ten post dnia 21.07.10 o godzinie 13:00
21.07.2010, 13:00

Paweł S. Graphic Designer

Marcin Pawlas:
Paweł S.:
za 50zl to nie odpaliłbym nawet softu ;) ...a najlepiej sprawdzić kod pod IE6 :D niestety ludzie wciąż używają tego shitu (odziwo najczęściej właśnie klienci nie mający zielonego pojęcia o standardach)

ja nie wspieram już i mówię klientowi co i jak, tłumaczę czemu to jest złe, normalni ludzie to rozumieją i instalują nowsze wersje.

Też staram się przemówić im do rozsądku, ale znam także osoby, które specjalnie sprawdzają stronę pod IE6, a potem mówią - a co jeśli jednak ktoś jej użyje? ..dlatego zawsze robie css pod tego "dziadka" jeśli widzę, że coś nie tak :)
niektórych witrynach:) Natomiast jak widzę tabelki to mnie... wrrrr :) Według mnie bardzo dobra znajomość html/css to

według mnie tabelki są nadal najlepszym rozwiązaniem pokazywania danych, błędem jest używanie ich jedynie do tworzenia struktury layoutu ;)

to fakt ;) poza tym niektóre cmsy z open source tworzą sobie same tabele np dla modułów i formularzy, a wtedy nie ma szans na poprawność kodu W3C.. ale może pocieszeniem będzi, że wszystkie przeglądarki ładnie obsługują bez błędów, a o to przecież chodzi :)
21.07.2010, 14:12

Wyślij zaproszenie do