Adam S. nanonet.pl
Temat: swf na joomli_proszę o pomoc
Witajcie mamy duzy problem z 1 plikiem swfjoomla 1.5.15 próbujemy cały dzien cos zrobic zeby umiescic plik w tym formacie na stronie i nic nam nie wychodzi,- mozna jakos zmienic ten format zeby dalej dzialal i zeby dalo sie wrzucic na strone?
pozdrawiam,
Adam
Elżbieta Z. web designer
<object>...
</object>
przy wyłączonym edytorze wysiwyg lub jeśli masz JCE - [show/hide]
ew. http://extensions.joomla.org/extensions/core-enhanceme...
Piotr
Jakimiec
własciciel, Kompann
Multimedia
użyj tego: http://www.nonumber.nl/extensions/sourcerer
Piotr
Stefański
współwłaściciel,
MediaThor
tu masz przepis mojego autorstwa. Dotyczy flascha w header ale zasada jest tak sama1. instalujemy moduł „flash module”
2. w zakładce media zakładamy folder flash i tam wgrywamy naszego flash-a
3. otwieramy katalog z szablonem i edytujemy plik „templateDetails”
4. dopisujemy wiersz „<position>header</position> gdzie „header” jest Twoją nazwą
5. zapisujemy zmiany, zamykamy
6. w tym samym katalogu szablonu edytujemy plik „index.php” w części „body” dodajemy linię : <jdoc:include type="modules" name="header" style="xhtml" /> gdzie oczywiście header jest Twoją nazwą
7. zapisujemy zmiany, zamykamy.
8. W zakładce moduły otwieramy moduł flash module. W oknie pozycji powinna pokazać się lokalizacja header, którą wybieramy
9. w parametrach modułu wpisujemy nazwę flash-a, jego wymiary i dalej w kolejnej zakładce „parametry rozszerzone” w oknie „Display using JavaScript? „ - wybieramy „nie”
10. klikamy zastosuj lub zapisz – flash powinien się wyświetlić w pozycji header, w każdym razie u mnie tak zadziałało na szablonie lexx1_ferrari. Przedtem usunąłem jpg-a który był banerem
Robert
C.
programista, Cezar
S.A.
ja używałem Simple Image Holderextensions.joomla.org/extensions/photos-a-images/images/4889
albo standardowy mod_custom (Własny kod HTML) z wyłączonym edytorem WYSIWYG oczywiście