- 1
- 2
- Następna »
Malina
Wąsowska
malina.net.pl
copywriting branding
smiling :-)
Temat: coca cola wycofuje się z wojny polsko - polskiej
pojechali po bandzie Wojewódzki z FigurskimCoca Cola stwierdziła, że nie chce mieć z tym nic wspólnego i wycofuje się ze sponsorowania programu
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Wojewodzki-stra...
oczywiście aspekt coca coli jest tutaj oczywisty i o tym chyba nie ma co dyskutować, tak myślę
nie tylko lewicowcy piją coca colę widocznie:)
ciekawsze jest moim zdaniem samo zjawisko
ja sama na razie nie mam zdania
zastanawiam się
na pewno ich "piosenka" jest gdzieś w okolicach granic
czy je przekroczono? nie wiem
etycznie jest to moim zdaniem ciężkie do rozgryzienia
chętnie poznam Wasze zdanie
Malina
Wąsowska
malina.net.pl
copywriting branding
a jednak decyzja coca coli okazuje się być także ciekawym tematem do dyskusji:)zobaczcie, co znalazłam w komentach na tubie:
Wolny kraj Wolne Media :-))
jedyne normalne radio !!!!!!
TAK TRZYMAC PANOWIE ..
A coca cola niech sie goni....mamy PEPSI :-))) 5 min. temu
Maksymilian Godek MAXGODEK EVENTfilm
hm... niby się wycofują...ten filmik bez logosa cocacoli ma niespełna 4 tyś obejrzeń
a w sieci cały czas hula wersja z ich logo - prawie 188 tyś, marne więc to wycofanie:
Paweł
Tkaczyk
Branding, marketing,
reklama i social
media. The Jedi way.
Genialny buzz.
Malina
Wąsowska
malina.net.pl
copywriting branding
Paweł Tkaczyk:
Genialny buzz.
to fakt
eska się cieszy. chyba:)
figurski i wojewódzki chyba też
tylko pytanie o coca colę
chyba strzelili sobie w kolano tym, że się wycofali
bo ludzie odebrali to tak, jakoby coca cola popierała Jarosława
na samej tubie znalazłam już kilkadziesiąt komentarzy w stylu "od dziś nie piję coli"
czemu oni to zrobili? przecież większość "elektoratu" coca coli nie znosi Jareczka...
nie kumam o co kaman...
czyli że co?czekać na następną katastrofę i kupić 2 skandalistów?
to jest genialne?
nie bardzo rozumiem co w tym genialnego
jak Doda założy nową kreację "TU-154" i pokaże się w TV to też będzie genialne posunięcie?
widzę że "genialność" przydzielana jest z automatu tym co mają być genialni
coś prezesie popieprzyłeś genialność z chęcią robienia skandali za wszelką cenę
wojewódzki i figurski to kolesie którzy dadzą sobie jaja ogolić za kasę więc na to co mówią ,trzeba brać dużą poprawkę a takie "akcje" jak TU-154 to dla nich młyn na wodę.
pozwalają się znowu pokazać kiedy gwiazda blednie i oglądalność spada.Jan D. edytował(a) ten post dnia 30.04.10 o godzinie 17:04
Marta
Vaselina
profesjonalnie
bezrobotna
wątpię aby coca-cola ucierpiała od utraty konsumentów "od dziś nie piję coli", może w wypadku dziennego sporzycia 3l, może...
Anna
Milewska-
Pałubska
Badam, projektuję/
rysuję (Axure),
obserwuję. I
ciągle si...
Ja tu widzę inne dno:Coca - cola nie chce wchodzić do polityki. Sponsorują wiele imprez, programów, etc. i nie chcą być kojarzeni z poglądami, jakie wyrazili w owej "piosence" Panowie Figurski i Wojewódzki.
Jak najbardziej trafna decyzja. Każda firma, holding, etc. chce zachować wizerunek apolitycznej. A w tym momencie można wysunąć jednoznaczne wnioski (nie my, marketingowcy, ale cała rzesza ludzi, którzy o marketingu mają pojęcie nikłe).
Paweł
Tkaczyk
Branding, marketing,
reklama i social
media. The Jedi way.
Malina Wąsowska:
czemu oni to zrobili? przecież większość "elektoratu" coca coli nie znosi Jareczka...
Tego nie możesz wiedzieć. Myślę, że konsumenci Coca Cola Zero to jedno, a „tradycyjna” Coca Cola to drugie. Skoro się wycofali, to albo spanikowali (i jest tak, jak mówisz), albo mieli swoje powody.
Paweł
Tkaczyk
Branding, marketing,
reklama i social
media. The Jedi way.
Anna Milewska- Pałubska:
Ja tu widzę inne dno:
Coca - cola nie chce wchodzić do polityki. Sponsorują wiele imprez, programów, etc. i nie chcą być kojarzeni z poglądami, jakie wyrazili w owej "piosence" Panowie Figurski i Wojewódzki.
Też tak uważam. Marka Coca-Cola jest starsza, niż cała nasza klasa polityczna i opowiadanie się po którejkolwiek stronie nie jest jej do niczego potrzebne. Reprezentuje bardziej uniwersalne wartości.
Mateusz
W.
Możesz sobie być
synem kogo tam
chcesz, ale dopóki
ja tu ...
Wycofanie się Coca Coli świadczy o daleko posuniętym oddaleniu od rzeczywistościi braku umiejętności myślenia wśród kadry zarządzającej marketingiem w wyżej wymienionej firmie.
Wytłumaczcie mi, jakim trzeba być półgłówkiem, żeby dawać pieniądze na do bólu politycznych komentatorów jakimi są prowadzący WF, którzy o losie, są jeszcze w dodatku całkiem majętnymi ludźmi więc średnio ich interesuje czy się jedna cola czy inna zbulwersuje ich programem.
To tak jakby zasponsorować polskiej armii czołgi i nie wpaść na to, że to maszyny wojenne.
Chcieli pokazać colę zero jako produkt dla ludzi z jajami, a pokazali że koncern jest ... no tu proszę wstawić coś dowolnego.Mateusz W. edytował(a) ten post dnia 30.04.10 o godzinie 17:27
dajcie każdemu tv i kasę to zrobi taki "buzz" z tej katastrofy że cała Europa będzie o tym pisała.nie trzeba 2 starych zgredów
Malina
Wąsowska
malina.net.pl
copywriting branding
Anna Milewska- Pałubska:
Ja tu widzę inne dno:
Coca - cola nie chce wchodzić do polityki. Sponsorują wiele imprez, programów, etc. i nie chcą być kojarzeni z poglądami, jakie wyrazili w owej "piosence" Panowie Figurski i Wojewódzki.
ale przecież wojewódzki i figurski nie od dziś "jadą" mówiąc kolokwialnie, na Kaczyńskiego
do tej pory jakoś to Coca Coli nie przeszkadzało...
Malina
Wąsowska
malina.net.pl
copywriting branding
Paweł Tkaczyk:
Anna Milewska- Pałubska:
Ja tu widzę inne dno:
Też tak uważam. Marka Coca-Cola jest starsza, niż cała nasza klasa polityczna i opowiadanie się po którejkolwiek stronie nie jest jej do niczego potrzebne.
Paweł, plis...
figurski i wojewódzki od zawsze są anty-pisowscy
i jakoś dotychczas coca coli to nie przeszkadzało
jakoś dotychczas chceli stawać po jednej ze stron
a teraz co? wystraszyli się? speniali? dali dupy, jednym słowem:)
jak chcą wspierać lewicowe audycje - proszę bardzo
ale niech będą KONSEKWENTNI
ot co, coca coli zabrakło jaj
zabrakło im konsekwencji
wszystkie reklamy coca coli promują postawę w stylu: joł, heloł, spoko, jestem luzak, twardziel
a teraz co? brand manager dał ciała jak Freddy Mercury, wycofując się w takiej chwili:)
Malina
Wąsowska
malina.net.pl
copywriting branding
Mateusz W.:czy możesz zedytować swój post i usunąć słowo "kretynizm"?
nie chcę kasować całego tego Twojego wpisu, bo poza tym jednym słowem bardzo mąrdze waść prawisz:)
Mateusz
W.
Możesz sobie być
synem kogo tam
chcesz, ale dopóki
ja tu ...
Nie wiem, bo marketerem, piarowcem nie jestem. I nie piszę tego, konkretnie w tym temacie. Ale w większości książek o marketingu pisze, żeby do błędów się przyznawać, tylko je umiejętnie ogrywać. Zaś w Polszczy jak się coś spierdzieli, to pr-owcy (nie wiem czy tak po gaciach robią przed prezesem czy sami nie mają jaj) w zaparte twierdzą że wszystko jest super.W swojej pracy nie raz miałem z tym styczność i nie wiem, jak wam się wydaje, ale ja mam w tym temacie taką opinię, że odpowiadając rzetelnie o popełnionym błędzie i o tym jak zostanie on naprawiony, albo pokazując że jest on wliczony w ryzyko i opanowany jest się znacznie lepiej postrzeganym, niż wtedy kiedy dziennikarz choćby chciał musi napisać przedstawiciele firmy twierdzą, że wszystko jest ok. lub przedstawiciele xxx nie komentują sprawy. A wszyscy wiedzą dajmy na to, że w połowie miasta nie ma prąduMateusz W. edytował(a) ten post dnia 30.04.10 o godzinie 17:19
Malina
Wąsowska
malina.net.pl
copywriting branding
Paweł Tkaczyk:
Malina Wąsowska:
Tego nie możesz wiedzieć. Myślę, że konsumenci Coca Cola Zero to jedno, a „tradycyjna” Coca Cola to drugie. Skoro się wycofali, to albo spanikowali (i jest tak, jak mówisz), albo mieli swoje powody.
obstawiam, że spanikowali
moja kobieca intuicja mnie nie zawodzi:))
Jacek
Synowiec
zainteresowania:
e-commerce,
e-biznes, marketing
internetowy
Widzę, że wszystko w mediach wraca do "normy".Jedynie w czasie żałoby wszyscy płakali i nikt nie ważył się nic powiedzieć (albo taka była wtedy autocenzura), może bali się, by ich nie zlinczowali np. ludzie czekający pod pałacem prezydenckim.

A już myślałem, że choć troszkę się uspokoi ... ale złudne moje nadzieje :(
Jacek
Synowiec
zainteresowania:
e-commerce,
e-biznes, marketing
internetowy
A propo Wawelu,to już wtedy (w trakcie żałoby) troszkę dziennikarze nakręcali ludzi ... ale robili to subtelnie i bardziej wyrafinowanie.
http://www.rp.pl/artykul/464545_Male_studium_klamstwa_...
Anna
Rykiel
Redaktor i
specjalista ds.
sprzedaży czasu
reklamowego, S...
A moim zdaniem Wojewódzki i Figurski świetnie się bawili i nie myśleli: "och ciekawe czy ktoś zauważy logo coca-coli"zajęli się swoim zajęciem a resztę mieli... głęboko.
a co do Coca-coli, to są ich działania i nie nam to oceniać... bo każdy ponosi konsekwencję swoich zachowań... a poza tym i tak wolę Pepsi ;))
pozdrawiam