Krzysztof Szymczak Poszukuje pracy
Temat: Duzo miejsc pracy
Witam studia skonczylem 2 lata podczas studiow duzo pracowalem.... po studiach tez juz w 2 miejscach. Jak sie pozniej wytlumaczyc na rozmowie ze tak czesto zmieniam prace..... I drugie pytanie np konczylem zarzadzanie mam spec rachunkowosc ostatnia moja praca to tez w ksiegowosci. Jak sie wytlumaczyc z tego ze teraz szukam w sprzedazy....?
Rafał
D.
Quality Manager,
Tieto
A prawda jest dla Ciebie szkodliwa?
Renata
Z.
Szukam możliwości
zarobienia...
A to jakieś przestępstwo ujęte w paragrafie?Są jakieś normy, określające minimalny czas współpracy z daną firmą?
Tyle to mile widziane, a tyle to nie.
Podobno jesteśmy wolnymi ludźmi:-)
Karolina Monika
U.
freelance - projekty
tłumaczeniowe
(rosyjski) oraz
public...
Krzysztof Szymczak:Jak sie wytlumaczyc z tego ze teraz szukam w
sprzedazy....?np tym, że chcesz się rozwijać.
A swoją drogą - masz na tyle dużą motywację, żeby zacząć pracę w sprzedaży ... ;) ?
Wg mnie po ukończeniu studiów im dłużej w jednej firmie tym lepiej, a najlepiej kiedy jesteś w jednej firmie i awansujesz lub zmieniasz stanowiska.
Generalnie - zbyt częsta zmiana pracy nie jest mile widziana
Krzysztof Szymczak Poszukuje pracy
Karolina Ukołowa:
Krzysztof Szymczak:Jak sie wytlumaczyc z tego ze teraz szukam wsprzedazy....?np tym, że chcesz się rozwijać.
A swoją drogą - masz na tyle dużą motywację, żeby zacząć pracę w sprzedaży ... ;) ?
Wg mnie po ukończeniu studiów im dłużej w jednej firmie tym lepiej, a najlepiej kiedy jesteś w jednej firmie i awansujesz lub zmieniasz stanowiska.
Generalnie - zbyt częsta zmiana pracy nie jest mile widziana
Widzisz tez tak mysle ale jakos nie mam szczescia do pracy...Ostatnio bylem na stazu pozniej mialem umowe na 3 mies po stazu a pozniej firma nie utworzyla dla mnie stanowiska pracy, oczywiscie nie z mojej winy. Teraz szukam pracy i tak mysle jak to wszystko w cv ulozyc. Jesli chodzi o ksiegowosc to tez szukam wysylam ale raczej marne szanse na przyjecie bo nie mam doswiadczenia praktycznie a to jest taka branza ze we wszystkich ogloszeniach doswiadczenie jest wymagane...
Joanna C. xoxo
niestety czasem tak się układa,że nie pracujemy długo w jednej firmie,nie z własnej winy,mnie też się nie raz wydaje,że mam jakiegoś pecha do pracodawców: jeden uciekł przed długami w inny rejon polski,z drugiego musiałam się tłumaczyć na komendzie!!!i mam to teraz powiedzieć na rozmowie?!
uważam,że niekoniecznie częste zmiany pracy mogą być źle postrzegane przez potencjalnego pracodawcę,w końcu on też sobie zdaje sprawę jaka jest sytuacja na rynku pracy!
dziś byłam na rozmowie:przez telefon wszystko wydawało się ok,ale później już dostałam inne informacje:staż(?!) miesięczny,potem umowa o pracę-może jestem przewrażliwiona, ale za miesiąc mi podziękują; dostałam dwie szczotki i mam zebrać zamówienia(sic!)
Karolina Monika
U.
freelance - projekty
tłumaczeniowe
(rosyjski) oraz
public...
Joanna C.:też się zastanawiam, gdy przypominam sobie szefa, który nas podsłuchiwał ... a był na tyle głupi, że dyktafon "schował" do szuflady nad którą stało xero ... z jednej strony nie wolno źle mówić o byłym szefie, ale z drugiej był to prawdziwy powód rozstania z firmą ...
niestety czasem tak się układa,że nie pracujemy długo w jednej firmie,nie z własnej winy,mnie też się nie raz wydaje,że mam jakiegoś pecha do pracodawców: jeden uciekł przed długami w inny rejon polski,z drugiego musiałam się tłumaczyć na komendzie!!!
i mam to teraz powiedzieć na rozmowie?!
Rafał Z. praca
Joanna C.:
niestety czasem tak się układa,że nie pracujemy długo w jednej firmie,nie z własnej winy,mnie też się nie raz wydaje,że mam jakiegoś pecha do pracodawców: jeden uciekł przed długami w inny rejon polski,z drugiego musiałam się tłumaczyć na komendzie!!!
Pewnie że tak , są różne sytuacje w życiu.Nie każdy będzie miał chęć kontynuować karierę w danej firmie jeżeli podczas okresu próbnego okaże się że np. atmosfera jest fatalna albo że pracodawca notorycznie domaga się zostawania po godzinach (i to w dodatku za free)bo pracy jest tyle że spokojnie na 2 etaty by wystarczyło. I potem co ? - Wpis w CV ze tylko 3 miesiace przepracowane. Niby podczas interview nie powinno źle sie wypowiadac o byłych pracodawcach ale ja "walę prosto z mostu" :) bo zależy mi na normalnej atmosferze pracy i współpracy na uczciwych warunkach.Rafał Z. edytował(a) ten post dnia 05.05.10 o godzinie 23:19