Advertisement

Stwórz profil

Musisz wpisać swoje imię
Musisz wpisać swoje nazwisko
Musisz wpisać poprawny e-mail
Musisz wpisać hasło (min. 8 znaków)
Musisz zaakceptować regulamin

Temat: Autoresponder

Witam wszystkich.
Czy macie na swoich listach osoby, które mają maile założone na onecie lub wp?
Zauważyłem, że autoresponder w TWRPS nie wysyła powiadomienia na skrzynki pocztowe po wpisaniu się na listę.
Jakieś rady jak to rozwiązać?
22.04.2010, 23:13

Krzysztof Kosiński http://mlmbezsciemy.
blogspot.com/

A ja mam pytanie dlaczego po wklejeniu kodu od atorespondera
wpisałem dane i potwierdziłem zapisz się to wyskakuje potwierdzenie z błędem czyli ERROR i nic nie dochodzi na skrzynkę.
4.05.2010, 22:14

Dariusz Dubik www.dariuszdubik.pl

myślę ze problem może być w tym ze nie cały kod skopiowałeś. W okienku gdzie jest wolne puste miejsce jednak to nie jest koniec kodu. dlatego polecam kliknąć kursorem w okienku z kodem i wcisnąć magiczna kombinacje ctrl+A plus ctrl+c czyli zaznaczyć całość i skopiować do schowka. Później oczywiście można wkleić kod gdzie chcemy.
11.05.2010, 22:36

konto usunięte

Witam,

Mam dokładnie ten sam problem co Jarek.
Autoresponder nie wysyła wiadomości na skrzynki WP.
Myslałem, że to może się wiązać z ustawieniami skrzynki ale niestety tak nie jest.

Taki mały bedzior od TWR PS? :(
12.05.2010, 00:13

Arkadiusz Zielazny Blog.labenete.pl -
zdobądź więcej
niż myślisz

Ja miałem już taka sytuację, ze maile nie dochodziły na skrzynkę WP i wyłączyłem antyspam. W takiej sytuacji maile zaczęły dochodzić.

Problem jest jednak taki, że to nie jest rozwiązanie. Muszę trochę pogłówkować:)
15.05.2010, 18:37

Dariusz Dubik www.dariuszdubik.pl

to jest niestety wina oprogramowania antyspamowego wp. Uznaje adres serwera TWR PS jako spam i maile nie dochodzą.
20.05.2010, 20:51

Rafał Szybiak Seismic Navigator,
CGGVeritas

Pogooglujcie o rekordach SPF - one sa winne temu, ze wiadomosci z niektorych autoresponderow nie przechodza przez filtry antyspamowe. W skrocie wyglada to tak, ze filtr sprawdza domene, z ktorej zostala wyslana wiadomosc - jesli nazwa domeny nie zgadza sie z adresem mailowym (domena) nadawcy, filtr oznacza ta wiadomosc jako spam. Oczywiscie, opisuje to w ogromnym uproszczeniu;)
21.05.2010, 10:37

Jarosław Rybiński Student,
Politechnika
Poznańska

Witam serdecznie,
ja mam troszeczkę inne pytanie ;) Czy mógłby ktoś podesłać mi swoje e-maile do AR na temat TWR PS?! Mógłbym sam napisać (czyt. kopiować/edytować), ale może ktoś będzie tak łaskawy?

Pozdrawiam
21.05.2010, 12:23

Arkadiusz Zielazny Blog.labenete.pl -
zdobądź więcej
niż myślisz

Jarku już ci wysyłam
22.05.2010, 22:47

konto usunięte

Rafał Szybiak:
Pogooglujcie o rekordach SPF - one sa winne temu, ze wiadomosci z niektorych autoresponderow nie przechodza przez filtry antyspamowe. W skrocie wyglada to tak, ze filtr sprawdza domene, z ktorej zostala wyslana wiadomosc - jesli nazwa domeny nie zgadza sie z adresem mailowym (domena) nadawcy, filtr oznacza ta wiadomosc jako spam. Oczywiscie, opisuje to w ogromnym uproszczeniu;)

Czyli według tego co mówi Rafał wystarczy wpisać domenę „twrpsar.com” do białej listy w skrzynce wp i powinno wszystko grać?
24.05.2010, 12:52

Teresa Nowicka website designer,
Internet maniac,
trumpet player

Arkadiusz Zielazny:
Ja miałem już taka sytuację, ze maile nie dochodziły na skrzynkę WP i wyłączyłem antyspam. W takiej sytuacji maile zaczęły dochodzić.

Problem jest jednak taki, że to nie jest rozwiązanie. Muszę trochę pogłówkować:)

Arku, czy może znalazłeś już rozwiązanie tego problemu? Właśnie testuję sobie autoresponder, no i nie wysyła wiadomości na skrzynki na wp.pl :(
30.05.2010, 13:27

Teresa Nowicka website designer,
Internet maniac,
trumpet player

Ok, już doszły - z ponad 10-godzinnym opóźnieniem... ;)
31.05.2010, 18:50

Rafał Mykaj Specjalista ds.
klientów
korporacyjnych,
United Network S...

Witam,

Mam pytanie:

Jak trzeba ustawić Autorespondera jeśli któryś użytkownik zechciałby odwołać swoją subskrypcję?

Z góry dziękuję za pomoc
Pozdrawiam
2.06.2010, 00:46

konto usunięte

Rafał Mykaj:
Witam,

Mam pytanie:

Jak trzeba ustawić Autorespondera jeśli któryś użytkownik zechciałby odwołać swoją subskrypcję?

Z góry dziękuję za pomoc
Pozdrawiam

Hej Rafał,

Autoresponder sam generuje link do usunięcia subskrypcji.
A wygląda to tak:

Click here if you wish to stop receiving emails from us

Link jest zawsze podawany na końcu przesłanej wiadomości!
2.06.2010, 23:01

Janusz Kuźnar Specjalista,
Administracja
Państwowa

Ja mam pytanie do powyższej wypowiedzi - czy da sie zmienić aby ta i inne informacje wysyłane z autorespondera były po polsku. Jeszcze jedno, co trzeba ustawić, aby wpisywało mi automatycznie do wysyłanej wiadomości imię, które ktoś poda razem ze swoim mailem?
17.06.2010, 23:53

Przemek Szczęch przemekszczech.pl

Janusz Kuźnar:
Ja mam pytanie do powyższej wypowiedzi - czy da sie zmienić aby ta i inne informacje wysyłane z autorespondera były po polsku.

jak najbardziej się da, nie możesz zmienić jednej linijki aby wypisać się z listy, i tematu pierwszej wiadomości z linkiem na potwierdzenie i dokończenie rejestracji.
Jeszcze jedno, co trzeba ustawić, aby wpisywało mi automatycznie do wysyłanej wiadomości imię, które ktoś poda razem ze swoim mailem?

w miejsce imienia wpisujesz [FIRSTNAME]

POZDRAWIAM
24.06.2010, 23:17

Tomasz Dydak Multi Level
Marketing, jeśli
nie to, to co?

Witam
Z tym autoresponderem to jest problem. jest niezabezpieczony. Potrafię usunąć każdego użytkownika z dowolnej listy, nie koniecznie mojej.
Nie polecam używać (przymajmniej na razie)
25.06.2010, 13:53

A czy ktoś tutaj w ogóle używa tych autoresponderów z TWR czy każdy się przerzucił na freeboty itp ??

szczerze
5.12.2010, 22:47

Krzysztof Gromek Żeby osiągnąć
sukces trzeba tego
chcieć!!!

Witam

Czy ktoś mi może powiedzieć, czy w autoresponderze twr da się zrobić coś takiego jak we freebot, a mianowicie:

w kodzie formularza wpisać {POLE_1} (tak jest we freebot}, a potem w wiadomościach w to miejsce jest wstawiany np. link partnerski.

Chodzi mi o to, że na kilku stronach mam formularze zapisów, oczywiście z inną wartością POLE_1, ale wszystkie kierują do jednego konta autorespondera i w zależności do kogo będzie wysłana wiadomość to wstawi się odpowiedni link (w tym przypadku)

Myślę, że Ci co wiedzą o co chodzi to zrozumieli.
Proszę o pomoc lub podanie jakiegoś innego taniego autorespondera, który mi coś takiego zapewni

Pozdrawiam
2.03.2011, 07:54

Krzysztof Gromek Żeby osiągnąć
sukces trzeba tego
chcieć!!!

Krzysztof Gromek:
Witam

Czy ktoś mi może powiedzieć, czy w autoresponderze twr da się zrobić coś takiego jak we freebot, a mianowicie:

w kodzie formularza wpisać {POLE_1} (tak jest we freebot}, a potem w wiadomościach w to miejsce jest wstawiany np. link partnerski.

Chodzi mi o to, że na kilku stronach mam formularze zapisów, oczywiście z inną wartością POLE_1, ale wszystkie kierują do jednego konta autorespondera i w zależności do kogo będzie wysłana wiadomość to wstawi się odpowiedni link (w tym przypadku)

Myślę, że Ci co wiedzą o co chodzi to zrozumieli.
Proszę o pomoc lub podanie jakiegoś innego taniego autorespondera, który mi coś takiego zapewni

Pozdrawiam

Pytanie nieaktualne!!! Już wszystko wiem!!!
2.03.2011, 20:34

Wyślij zaproszenie do