- 1
- 2
- Następna »
Jarosław Kapica przemiana
Temat: Autoresponder
Witam wszystkich.Czy macie na swoich listach osoby, które mają maile założone na onecie lub wp?
Zauważyłem, że autoresponder w TWRPS nie wysyła powiadomienia na skrzynki pocztowe po wpisaniu się na listę.
Jakieś rady jak to rozwiązać?
Krzysztof
Kosiński
http://mlmbezsciemy.
blogspot.com/
A ja mam pytanie dlaczego po wklejeniu kodu od atoresponderawpisałem dane i potwierdziłem zapisz się to wyskakuje potwierdzenie z błędem czyli ERROR i nic nie dochodzi na skrzynkę.
Dariusz Dubik www.dariuszdubik.pl
myślę ze problem może być w tym ze nie cały kod skopiowałeś. W okienku gdzie jest wolne puste miejsce jednak to nie jest koniec kodu. dlatego polecam kliknąć kursorem w okienku z kodem i wcisnąć magiczna kombinacje ctrl+A plus ctrl+c czyli zaznaczyć całość i skopiować do schowka. Później oczywiście można wkleić kod gdzie chcemy.Temat: Autoresponder
Witam,Mam dokładnie ten sam problem co Jarek.
Autoresponder nie wysyła wiadomości na skrzynki WP.
Myslałem, że to może się wiązać z ustawieniami skrzynki ale niestety tak nie jest.
Taki mały bedzior od TWR PS? :(
Arkadiusz
Zielazny
Blog.labenete.pl -
zdobądź więcej
niż myślisz
Ja miałem już taka sytuację, ze maile nie dochodziły na skrzynkę WP i wyłączyłem antyspam. W takiej sytuacji maile zaczęły dochodzić.Problem jest jednak taki, że to nie jest rozwiązanie. Muszę trochę pogłówkować:)
Dariusz Dubik www.dariuszdubik.pl
to jest niestety wina oprogramowania antyspamowego wp. Uznaje adres serwera TWR PS jako spam i maile nie dochodzą.
Rafał
Szybiak
Seismic Navigator,
CGGVeritas
Pogooglujcie o rekordach SPF - one sa winne temu, ze wiadomosci z niektorych autoresponderow nie przechodza przez filtry antyspamowe. W skrocie wyglada to tak, ze filtr sprawdza domene, z ktorej zostala wyslana wiadomosc - jesli nazwa domeny nie zgadza sie z adresem mailowym (domena) nadawcy, filtr oznacza ta wiadomosc jako spam. Oczywiscie, opisuje to w ogromnym uproszczeniu;)
Jarosław
Rybiński
Student,
Politechnika
Poznańska
Witam serdecznie,ja mam troszeczkę inne pytanie ;) Czy mógłby ktoś podesłać mi swoje e-maile do AR na temat TWR PS?! Mógłbym sam napisać (czyt. kopiować/edytować), ale może ktoś będzie tak łaskawy?
Pozdrawiam
Arkadiusz
Zielazny
Blog.labenete.pl -
zdobądź więcej
niż myślisz
Jarku już ci wysyłamTemat: Autoresponder
Rafał Szybiak:
Pogooglujcie o rekordach SPF - one sa winne temu, ze wiadomosci z niektorych autoresponderow nie przechodza przez filtry antyspamowe. W skrocie wyglada to tak, ze filtr sprawdza domene, z ktorej zostala wyslana wiadomosc - jesli nazwa domeny nie zgadza sie z adresem mailowym (domena) nadawcy, filtr oznacza ta wiadomosc jako spam. Oczywiscie, opisuje to w ogromnym uproszczeniu;)
Czyli według tego co mówi Rafał wystarczy wpisać domenę „twrpsar.com” do białej listy w skrzynce wp i powinno wszystko grać?
Teresa
Nowicka
website designer,
Internet maniac,
trumpet player
Arkadiusz Zielazny:
Ja miałem już taka sytuację, ze maile nie dochodziły na skrzynkę WP i wyłączyłem antyspam. W takiej sytuacji maile zaczęły dochodzić.
Problem jest jednak taki, że to nie jest rozwiązanie. Muszę trochę pogłówkować:)
Arku, czy może znalazłeś już rozwiązanie tego problemu? Właśnie testuję sobie autoresponder, no i nie wysyła wiadomości na skrzynki na wp.pl :(
Teresa
Nowicka
website designer,
Internet maniac,
trumpet player
Ok, już doszły - z ponad 10-godzinnym opóźnieniem... ;)
Rafał
Mykaj
Specjalista ds.
klientów
korporacyjnych,
United Network S...
Witam,Mam pytanie:
Jak trzeba ustawić Autorespondera jeśli któryś użytkownik zechciałby odwołać swoją subskrypcję?
Z góry dziękuję za pomoc
Pozdrawiam
Rafał Mykaj:
Witam,
Mam pytanie:
Jak trzeba ustawić Autorespondera jeśli któryś użytkownik zechciałby odwołać swoją subskrypcję?
Z góry dziękuję za pomoc
Pozdrawiam
Hej Rafał,
Autoresponder sam generuje link do usunięcia subskrypcji.
A wygląda to tak:
Click here if you wish to stop receiving emails from us
Link jest zawsze podawany na końcu przesłanej wiadomości!
Janusz
Kuźnar
Specjalista,
Administracja
Państwowa
Ja mam pytanie do powyższej wypowiedzi - czy da sie zmienić aby ta i inne informacje wysyłane z autorespondera były po polsku. Jeszcze jedno, co trzeba ustawić, aby wpisywało mi automatycznie do wysyłanej wiadomości imię, które ktoś poda razem ze swoim mailem?
Przemek Szczęch przemekszczech.pl
Janusz Kuźnar:
Ja mam pytanie do powyższej wypowiedzi - czy da sie zmienić aby ta i inne informacje wysyłane z autorespondera były po polsku.
jak najbardziej się da, nie możesz zmienić jednej linijki aby wypisać się z listy, i tematu pierwszej wiadomości z linkiem na potwierdzenie i dokończenie rejestracji.
Jeszcze jedno, co trzeba ustawić, aby wpisywało mi automatycznie do wysyłanej wiadomości imię, które ktoś poda razem ze swoim mailem?
w miejsce imienia wpisujesz [FIRSTNAME]
POZDRAWIAM
Tomasz
Dydak
Multi Level
Marketing, jeśli
nie to, to co?
WitamZ tym autoresponderem to jest problem. jest niezabezpieczony. Potrafię usunąć każdego użytkownika z dowolnej listy, nie koniecznie mojej.
Nie polecam używać (przymajmniej na razie)
A czy ktoś tutaj w ogóle używa tych autoresponderów z TWR czy każdy się przerzucił na freeboty itp ??szczerze
Krzysztof
Gromek
Żeby osiągnąć
sukces trzeba tego
chcieć!!!
WitamCzy ktoś mi może powiedzieć, czy w autoresponderze twr da się zrobić coś takiego jak we freebot, a mianowicie:
w kodzie formularza wpisać {POLE_1} (tak jest we freebot}, a potem w wiadomościach w to miejsce jest wstawiany np. link partnerski.
Chodzi mi o to, że na kilku stronach mam formularze zapisów, oczywiście z inną wartością POLE_1, ale wszystkie kierują do jednego konta autorespondera i w zależności do kogo będzie wysłana wiadomość to wstawi się odpowiedni link (w tym przypadku)
Myślę, że Ci co wiedzą o co chodzi to zrozumieli.
Proszę o pomoc lub podanie jakiegoś innego taniego autorespondera, który mi coś takiego zapewni
Pozdrawiam
Krzysztof
Gromek
Żeby osiągnąć
sukces trzeba tego
chcieć!!!
Krzysztof Gromek:
Witam
Czy ktoś mi może powiedzieć, czy w autoresponderze twr da się zrobić coś takiego jak we freebot, a mianowicie:
w kodzie formularza wpisać {POLE_1} (tak jest we freebot}, a potem w wiadomościach w to miejsce jest wstawiany np. link partnerski.
Chodzi mi o to, że na kilku stronach mam formularze zapisów, oczywiście z inną wartością POLE_1, ale wszystkie kierują do jednego konta autorespondera i w zależności do kogo będzie wysłana wiadomość to wstawi się odpowiedni link (w tym przypadku)
Myślę, że Ci co wiedzą o co chodzi to zrozumieli.
Proszę o pomoc lub podanie jakiegoś innego taniego autorespondera, który mi coś takiego zapewni
Pozdrawiam
Pytanie nieaktualne!!! Już wszystko wiem!!!