Reklama: GRATIS wycena pozycjonowania strony , KLIKNIJ !

Stwórz profil

Musisz wpisać swoje imię
Musisz wpisać swoje nazwisko
Musisz wpisać poprawny e-mail
Musisz wpisać hasło (min. 8 znaków)
Musisz zaakceptować regulamin

Maksym Dragojew Dyrektor Handlowy

Temat: Import danych

Chcę przeprowadzać import dokumentów (faktury zakupu) od dostawców działających na innych systemach niż Comarch.
Jak się do tego zabrać?
Max
19.04.2010, 14:04

Nikodem Wierzbicki Comarch Optima,
i-Optima24, CDN XL -
sprzedaż,
wdrożenia,...

Maksym Dragojew:
Chcę przeprowadzać import dokumentów (faktury zakupu) od dostawców działających na innych systemach niż Comarch.
Jak się do tego zabrać?
Max

Witam,
Jeśli to ma być import faktur do rejestru VAT to najprostszym sposobem jest wykonanie tej operacji za pomocą pliku wymiany XML /proszę przesłać partnerom strukturę pliku aby przygotowali stosowny mechanizm eksportu danych/.

Niestety ten mechanizm się nie sprawdzi w przypadku chęci importu faktur zakupowych dotyczących towarów, które miałyby wejść na magazyn, tu sprawa jest bardziej skomplikowana...

Pozdrawiam
19.04.2010, 14:11

Stefan Poręba PORES Systemy
Informatyczne

Najlepiej za pomocą API sporządzić jakąś zgrabną aplikację do importu dokumentów. Nie jest to trudne i nie musi być drogie.
26.05.2010, 00:05

Mam podobny problem, ponieważ potrzebuję importować dane do optimy (klienci, faktury), które przechowuję w zewnętrznej, niezależnej bazie. Brakuje mi jednak formatu pliku XML dotyczącego omawianych danych. Czy ktokolwiek, może przesłać mi takie pliki (export danych z optima) dla aktualnej wersji cdn optima.
29.11.2010, 11:32

Bartosz Michalski konsultant
programów
księgowych CDN,
Comarch S.A.

Witam,

Jeśli jest Pan Partnerem Comarch to strukturę plików xml do pracy rozproszonej może Pan znaleźć w biuletynie, jeśli nie, to konieczne jest podpisanie stosownej umowy W tym ostatnim przypadku proszę o kontakt na optima@comarch.pl.

pozdrawiam serdecznie,
Bartosz Michalski
29.11.2010, 21:03

Wyślij zaproszenie do