- 1
- 2
- 3
- Następna »
Piotr G. bid-ask.pl
Temat: USD/JPY
Ciekawy układ na USDJPY L 92,00 SL 91,50TP: 92,00
Dzienny nie wygląda zachęcająco niemniej jesteśmy na pierwszym silnym wsparciu w krótkim terminie.

Piotr Gunia edytował(a) ten post dnia 19.04.10 o godzinie 13:05
Piotr G. bid-ask.pl
Krótkoterminowy target dla L z 92,00 właśnie został osiągnięty - 92,90, niestety tylko część pozycji udało mi się zachować. Poziom 92,90 powinien zaoporować i doprowadzić do korekty. Zgodnie z kierunkiem głównym w ostateczności powinniśmy widzieć rozbicie tego poziomu ale wolę w tej chwili poczekać z decyzjami na tej parze.
Piotr Gunia edytował(a) ten post dnia 20.04.10 o godzinie 09:54
Krzysztof
Chodorowski
Trader i trener
analizy technicznej
Wczoraj na H4 wykreslil sie mlotek na zniesieniu 50% ruchu z okresu 4 marca - 4 kwietnia. Niewykluczone, ze byl to sygnal do wymarszu w strone ostatniego szczytu (94.75). Order juz czeka :)Do tego, zeby bylo ciekawiej ;) na usdchf narysowala sie spadajaca gwiazda (D1), a na edku mlotek (D1). Co ciekawe, obie formacje wypadly na zniesieniach 70,7% wczesniejszych ruchow. Czyzby sygnaly do wymarszu odpowiednio na poludnie i polnoc? Stop lossy stosunkowo niskie wiec, no risk no fun ;)Krzysztof Chodorowski edytował(a) ten post dnia 20.04.10 o godzinie 13:13
Piotr G. bid-ask.pl
USDJPY S 92,90TP 92,35
SL 93,25
AUT

Piotr Gunia edytował(a) ten post dnia 21.04.10 o godzinie 11:28
Na H1 rzeczywiście widać testowanie linii oporu. To rzeczywiście może być argument za S.
Piotr G. bid-ask.pl
USDYEN znajduje się w wąskiej strefie silnych oporów 94,90 - 95,15, z filtrem sięgającym 95,50. Moim zdaniem obecność kilku mocnych poziomów powinna zatrzymać osłabienie jena.USDYEN S 94,90 SL 95,01 TP 94,40

Piotr G. edytował(a) ten post dnia 04.05.10 o godzinie 10:55
Piotr G. bid-ask.pl
USDJPY osiągnął target 94,40 Na EURJPY i GBPJPY w tym samym czasie testowane są poziomy wsparć więc wygląda na to że chwilowo wzmocnienie jena zostanie zastopowane.EURJPY L; 123,70 SL 123,39 TP 124,15

Piotr G. edytował(a) ten post dnia 04.05.10 o godzinie 14:44
sam zamknąłem S w tym miejscu, ale że pojadą do 120 to bym nigdy nie wpadł, moim zdaniem jedziemy teraz na 115
Piotr G. bid-ask.pl
Dokładnie. Sytuacja par Yenowych nie wygląda różowo i czeka nas prawdopodobnie niezły rajd na kilkaset pipsów. Patrząc na JPY Index może on jednak zaskoczyć nawet najbardziej zatwardziałych niedźwiedzi (;Główne pary Yenowe rozbiły się o silne wsparcia i moim zdaniem w tej chwili każda większa zwyżka powinna być wyprzedawana, a czy takowa będzie mam spore wątpliwości.
EURJPY na poziomie 122,30 jest moim zdaniem prezentem dla niedźwiedzi podobnie GBPJPY w razie 150/200 pipsowej zwyżki.
EDEK zmierza w kierunku moich krótkoterminowych wsparć 1,2570 tam zamknę wszystkie pozycje S które mi zostały (część niestety wyskoczyła na stopie koło 1,33 :/ ) i postaram się odebrać w okolicach 1,30

Piotr G. bid-ask.pl
Piotr G. bid-ask.pl
hmmmm ... poranne kreski pokazały targety (; , ale tempo w jakim zostały zrealizowane chyba nie jednego przyprawiły o bół głowy.Ps. Dzisiejszy dzień na Jenach jest najlepszym przykładem tego że stopy na forexie to rzecz święta ...
Mam nadzieję że ktoś z was przynajmniej połowę tego rajdu zaliczył (:
Robert S. Trade To Win
Armagedon :)Ja skromne 100 pipsów x 2 ;)
To jest mój najlepszy dzień na FX kwotowo!!!Robert Smug edytował(a) ten post dnia 06.05.10 o godzinie 21:09
Dominik
R.
Gra warta świeczki
;)
na CAD/JPY dzienna świeca ponad 900 pips... będę miał co dzieciom opowiadać ^^
Piotr G. bid-ask.pl
Jak to złapałeś to graty ...
Piotr G. bid-ask.pl
Piotr G.:
Dokładnie. Sytuacja par Yenowych nie wygląda różowo i czeka nas prawdopodobnie niezły rajd na kilkaset pipsów. Patrząc na JPY Index może on jednak zaskoczyć nawet najbardziej zatwardziałych niedźwiedzi (;
I chyba zaskoczył (;Piotr G. edytował(a) ten post dnia 07.05.10 o godzinie 11:57
Ewa R. OTC trader
I tu mam zagwozdkę. Niby trend wzrostowy, z drugiej strony podwójne dno.Chmura stanowi opór, a ogólnie sygnał na S.
Piotr G. bid-ask.pl
USDJPY chyba niebawem zdeklaruje się co do dalszego ruchu.USDJPY L; 87.80 - 88 SL 86,90
Edit: L 87.90 średnio SL bep

Piotr G. edytował(a) ten post dnia 15.07.10 o godzinie 14:04
Robert S. Trade To Win
Może mamy właśnie przełom na parze USDJPY, która mogła zakończyć hipotetyczną falę 5 i rozpoczyna obecnie większą korektę UP?Warto zaryzykować L z tych poziomów bo jest wg mnie szansa na większy ruch w górę.
Struktura fal nie jest idealna, jeżeli szczyt fali piątej będzie przebity kolejny poziom którym można pomyśleć o wejsściu w L to odbicie od poziomu 85.55
L 86.50 SL 86.2
SL BEP
Wałśnie osiągneliśmy szczyt korekty ABC od ostatniego dołka 86.34, takze teraz moze byc mała korektwa w dół.

Robert S. edytował(a) ten post dnia 22.07.10 o godzinie 13:25
Robert S. Trade To Win
USDJPY poowli pnie się do góry. Pzed nim pierwszy ważny opór 87.50.SL nadal na BE
Łukasz Kozakiewicz OSTC pl