- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- Następna »
Maciej
Kazimierski
Dziennikarz w
portalu internetowym
i fotograf
freelancer.
Temat: 18 kwietnia 2010 - Zofiówka, Otwock
Od naszego poprzedniego pleneru w Łowiczu trochę czasu już minęło i można by pomyśleć o nowym wypadzie "w teren". Tym razem proponuję planowaną już czas jakiś temu wyprawę do Otwocka do dawnego sanatorium "Zofiówka".Więcej informacji na temat miejsca naszego pleneru można znaleźć tutaj lub tutaj (na dole strony).
W zależności od liczebności grupy na plener możemy wybrać się samochodem lub pociągiem. Podróż pociągiem z Warszawy Śródmieścia do Śródborowa trwa (wg PKP) 51 minut. Możemy wyjechać pociągiem o 9:23, który na miejsce przyjeżdża o 10:14 (wcześniejszy pociąg jest o 8:28). Koszt przejazdu w jedną stronę to 9,60 zł.
Pozwolę sobie zapoczątkować listę chętnych:
1. Maciek K.
Z uwagi na planowane na niedzielę uroczystości pogrzebowe ofiar tragedii w Smoleńsku odwołuję plener. Do tematu wrócę w innym terminie.Maciej Kazimierski edytował(a) ten post dnia 13.04.10 o godzinie 10:01
Dorota
K.
TSL + IT -
konsultant
Chyba możemy powrócić do tematu pleneru w "Zofiówce" w Otwocku.Proponuję zrobić wypad w niedzielę 25 kwietnia.
Jeśli byśmy jechali pociągiem, to chyba ten wcześniejszy byłby lepszy. Czyli 8:28 odjazd z Warszawy Śródmieście - pociąg jest Kolei Mazowieckich, kierunek Pilawa.
Jest to temat fotograficzny z rodzaju ruiny industrialne.
Trochę historii miejsca można znaleźć tutaj: http://www.otwock.pl/default.asp?ID=87&m=1&k=3
Listę chętnych otwiera
1. Maciek K.
2. ...
Kto następny?
Przemek H. .oOoOo.
Sławomir
Lorenc
Public Relations,
fotograf
Listę chętnych otwiera
1. Maciek K.
2. ...
Kto następny?
3. Teoretycznie ja. Teoretycznie bo jeśli weekend okaże sie ładny, to będę go spędzał na działce... pod Otwockiem :D
Ale jak będzie, zobaczymy. W razie czego bym jechał autem, więc 3-4 osób mógłbym zabrać. Jakbym juz był pokazałbym też plenery dla miłośników dzikiej przyrody, bo okolicę znam dobrze :)
Dorota
K.
TSL + IT -
konsultant
Sławomir Lorenc:
3. Teoretycznie ja. Teoretycznie bo jeśli weekend okaże sie ładny, to będę go spędzał na działce... pod Otwockiem :D
Ale jak będzie, zobaczymy. W razie czego bym jechał autem, więc 3-4 osób mógłbym zabrać. Jakbym juz był pokazałbym też plenery dla miłośników dzikiej przyrody, bo okolicę znam dobrze :)
To znaczy jesteś drugi chętny na liście:
1. Maciek K.
2. Sławek L.
Co tam weekend na działce - wyrwiesz się na te 3 godziny. Na obiad obiecujemy oddać Ciebie z powrotem. ;-)
Maciej
Kazimierski
Dziennikarz w
portalu internetowym
i fotograf
freelancer.
A Ty się Doroto nie dopisujesz? Plener bez Matki Założycielki nie jest plenerem...
Dorota
K.
TSL + IT -
konsultant
Maciej Kazimierski:Eeee tam... nie ma ludzi niezastąpionych. Poza tym, jak już jest dwóch facetów, to już chyba żadna kobita do organizacji pracy nie jest potrzebna, prawda?
A Ty się Doroto nie dopisujesz? Plener bez Matki Założycielki nie jest plenerem...
A na serio, to jeszcze nie wiem, kiedy będę musiała stawić się na imieninowy obchód rodzinny, więc na razie nie chcę się deklarować.
Tomasz K. PwC
Dorota K.:To znaczy jesteś drugi chętny na liście:
Sławomir Lorenc:
1. Maciek K.
2. Sławek L.
3. Tomasz Kucharski
Monika
Szewczyk
Zarządzanie
Zasobami Ludzkimi
To znaczy jesteś drugi chętny na liście:1. Maciek K.
2. Sławek L.
3. Tomasz Kucharski
4. Monika Szewczyk
też chcemy jechać:) ciekawy pomysł
pozdrawiam
msz
Maciej
Kazimierski
Dziennikarz w
portalu internetowym
i fotograf
freelancer.
W tzw. kwestii formalnej. Czym się udajemy do Otwocka? Pociągiemczy samochodem? I o której i gdzie się zbieramy?Maciej Kazimierski edytował(a) ten post dnia 23.04.10 o godzinie 21:47
Tadek P. ...mały olbrzym :)
...ja bardzo i chętnie...ale będę dopiero około 12.00 dostępny :(...będziecie już zapewne delektować się niedzielnym obiadkiem :)
Sławomir
Lorenc
Public Relations,
fotograf
Maciej Kazimierski:
W tzw. kwestii formalnej. Czym się udajemy do Otwocka? Pociągiem
czy samochodem? I o której i gdzie się zbieramy?[edited]Maciej
Ja już wiem, że w niedzielę rano jadę na działeczkę,
ale jeśli uda się ustalić termin najwczesniej na 11:30,
to się pojawię.
Jeśli zadecydujecie, że tylko z rana, to odpadam.
Maciej
Kazimierski
Dziennikarz w
portalu internetowym
i fotograf
freelancer.
Z głębokim smutkiem (bo bardzo chciałem Zofiówkę zobaczyć) muszę odwołać udział w jutrzejszym plenerze. Mam nadzieję, że zobaczymy się wkrótce na innym (mam już pewien pomysł i w przyszłym tygodniu będę starał się go urzeczywistnić).
Sławomir
Lorenc
Public Relations,
fotograf
Maciej Kazimierski:
Z głębokim smutkiem (bo bardzo chciałem Zofiówkę zobaczyć) muszę odwołać udział w jutrzejszym plenerze. Mam nadzieję, że zobaczymy się wkrótce na innym (mam już pewien pomysł i w przyszłym tygodniu będę starał się go urzeczywistnić).
No to bez sensu bez pomysłodawcy tam iść.
Maciej Majkut bibliotekarz
Ustalcie - idziemy, nie idziemy. Bo ochotę mam :-)Godzina mi całkowicie obojętna jestMaciej Majkut edytował(a) ten post dnia 24.04.10 o godzinie 14:41
Anna M. adiunkt WUM
Drodzy Państwo,okazuje się, że Zofiówka to osobliwe miejsce ;)
http://www.tvnwarszawa.pl/9534,magazyn.html
http://www.forumzn.fora.pl/ciekawostki,14/zofiowka-psy...
szkoda, ze muszę być jutro w pracy!
Tadek P. ...mały olbrzym :)
...no i ciekawe czy ktoś tam pojechał czy nie ? :(
Piotr
Bułas
fotograf, reporter,
dokumentalista
szkoda, zę nikt nie pojechał. Miałem nadzieję, ze zobaczę w końcu jak ten dom duchów wyglada obecnie.A tak na marginesie... co to jest "świetna pogoda na robienie zdjęć"?
Maciej
Kazimierski
Dziennikarz w
portalu internetowym
i fotograf
freelancer.
Pomysłodawca bardzo żałuje, że nie mógł pojechać... Może jednak uda się zorganizować wyjazd jeszcze raz. Ten weekend z wiadomych względów odpada. Może spróbujemy 8 lub 9 maja?
Ewa
Serwicka
Podróżuję,
śnię, odkrywam.