Kris
Verbruggen
Managing Director
(Univeg Logistics) |
Owner (Music
Event...
Temat: Sprawdź swoją wiedzę z zakresu muzyki klasycznej...
http://www.facebook.com/pages/Night-of-the-Proms-Polan...Temat: Sprawdź swoją wiedzę z zakresu muzyki klasycznej...
Przeczytałem. Nowy Świat to ulica w Warszawie. Nikt tego nie napisał. Raczej ktoś wybudował. Natomiast Dvorak skomponował Symfonię "Z Nowego Świata".Rozumiem, że "mądry Dunaj" to dowcip.
Ale kto napisał "Marsz Walkirii", no kto...? Nie mam pojęcia..:)))Jan H. edytował(a) ten post dnia 13.04.10 o godzinie 13:09
Seweryn J. Wolny człowiek
Witam, dziękuje za uwagi, tłumaczenie było robione "na szybko" co nie zwalnia z dokładności. Już poprawiamy.
Dorota
J.
Dziś będę
miła... Jutro
będę wredna... A
pojutrze zwariuj...
Fajny test :) Jedno pytanie zajęło mi dłuższą chwilkę ale się udało :) Szkoda tylko, że nie mogę zobaczyć potwierdzenia moich dobrych odpowiedzi ;)Temat: Sprawdź swoją wiedzę z zakresu muzyki klasycznej...
doc Seweryn J.:Byłeś kiedyś wykładowcą? Zdumiewające.
Witam, dziękuje za uwagi, tłumaczenie było robione "na szybko" co nie zwalnia z dokładności. Już poprawiamy.
A ten test nie jest do poprawki tylko do śmietnika.
PS."Kto napisał operę „Walkiria” – triumfalny pochód bogów z zaświatów?" ..Nikt nie napisał. Nie ma takiej opery.
A fortissimo oznacza "jak najgłośniej", co każdy umiarkowanie bystry wykładowca znajdzie w wikipedii.
I tak dalej...Jan H. edytował(a) ten post dnia 13.04.10 o godzinie 23:42
Jan H.:
doc Seweryn J.:Jesteś wykładowcą? Zdumiewające.
A ten test nie jest do poprawki tylko do śmietnika.
PS."Kto napisał operę „Walkiria” – triumfalny pochód bogów z zaświatów?" ..Nikt nie napisał. Nie ma takiej opery.Jan H. edytował(a) ten post dnia 13.04.10 o godzinie 23:37
Panie Janie,
ten test to zabawa, a nie egzamin na uczelnię. Jeśli uważa Pan, ze coś należy poprawić/coś razi - chętnie skorzystamy z Pana podpowiedzi/uwag. Zaś sama formuła tego testu jest przystająca do przedsięwzięcia muzycznego, nad którym pracujemy.
Dziękuję z góry za odpowiedź.
Co tu jest przystające? Do czego?Jest tu mnóstwo głupot pisanych przez osoby nie mające pojęcia o muzyce. I rzecz nie dotyczy wiedzy uniwersyteckiej lecz muzycznego przedszkola.
"...do przedsięwzięcia muzycznego, nad którym pracujemy."
No, piękne to będzie przedsięwzięcie!Jan H. edytował(a) ten post dnia 13.04.10 o godzinie 23:58
Jan H.:
No, piękne to będzie przedsięwzięcie!
Zapraszam na stronę http://www.notp.pl/. Tam jest wyjaśnione o czym mówię.doc Seweryn J. edytował(a) ten post dnia 14.04.10 o godzinie 01:35