Advertisement

Stwórz profil

Musisz wpisać swoje imię
Musisz wpisać swoje nazwisko
Musisz wpisać poprawny e-mail
Musisz wpisać hasło (min. 8 znaków)
Musisz zaakceptować regulamin

Temat: Ile może kosztować zrobienie zdjęcia produktu do sklepu...

Michał Buddabar:

Piotrze nie bądź dziecinny. Cos jeszcze na temat?

wobec takich argumentow pozostaje bezsilny.
30.05.2010, 15:36

Dorota D. dekoracje ślubów,
sklepów, imprez:
www.patykwia.pl

i jak zwykle...ja tylko pytam, a tu panowie rozpoczynają kłótnię...
Temat już nieaktualny, zrobiłam zdjęcia. dziękuję i pozdrawiam
30.05.2010, 15:39

konto usunięte

Dokładnie....słyszałem o takich co zdjęcie robią 1Zł za sztukę...
Wojtek Dziedzic:
To ja Wam powiem...zdjęcie produktowe, to zdjęcie które ma za zadanie sprzedanie produktu a internet to medium, dzięki któremu możemy ten produkt kupić wzrokiem i przelać kasę na konto sprzedającego bez oglądania produktu na żywo. Im lepsza, fotka tym lepsza sprzedaż produktu. Proste nie?
Dlatego też dobre zdjęcie produktowe powinno kosztować odpowiednie pieniądze. Zważcie na to, że zdjęcie to wydatek jednorazowy, który w rozbiciu na ilość sprzedanych produktów zdaje się być niewielkim kosztem. To jest po prostu efekt skali. Zatem, jeśli ktoś potrafi wykreować światłem i cieniem oraz kilkoma technicznymi dodatkami zdjęcie przedmiotu które krzyczy - Kup mnie! to ma też prawo oczekiwać odpowiedniej zapłaty za stworzoną wizję tego produktu. Reasumując - niech każdy zajrzy sobie do cennika stawek minimalnych ZPAF i rozważy sobie dobrze w głowie zanim powie swoją cenę za zdjęcie.

Nie wspominam, że cena powinna też być uzależniona od skomplikowania oświetlenia przedmiotu....co innego jest fotografować plastik a co innego szkło, polerowany metal, czy emalię.

Bardzo Was proszę - ceńcie swoje możliwości i nie psujcie rynku :)
12.10.2011, 18:45

Wyślij zaproszenie do