Autor Wypowiedź

Krzysztof KiblerWłaściciel
Klimateo Osuszanie
Budynków i
Ozonowanie www.k...

Cytuje komunikat Prezydenta miasta Radom:

Witam,
Chciałbym zaprosić zainteresowanych tematem linii tramwajowej w Radomiu na spotkanie w dniu 2 kwietnia (piątek) do UM pok. 100 na godz. 14.00.
Mam nadzieję, że termin jest do przyjęcia. Proszę o informację zwrotną, czy ktoś się pojawi.

Z poważaniem
Krzysztof Kibler
31.03.2010, 01:50

Grzegorz Sobólwłaściciel,
P.P.H.U. DELTA

Ja będę. Do zobaczenia
31.03.2010, 15:44

.konto usunięte

Panie Prezydencie!
N/w osoby prosiły mnie, abym umieścił tutaj inforamcję, że będą na 101% na spotkaniu:
- Łukasz Zaborowski
- Bartłomiej Drąg
- Wojciech Mędrzycki
Jeśli można, prosilibyśmy o przygotowanie laptopa z rzutnikiem, będziemy mieć ciekawą prezentację.
Pozdrawiam!
31.03.2010, 15:46

Damian Maciągradny, student, NGO

Potwierdzam także moją obecność.

Pozdrawiam!
31.03.2010, 20:54

Maciej GrosiakBiedak szukający
pracy...

Niestety o tej godzinie w biurze, ale życzę efektywnych rozmów i z małą nadzieją na powodzenie projektu - trzymam kciuki.

Mam nadzieje, że kto będzie ten pochwali się o czym były dyskusje?
2.04.2010, 01:13

Przemysław Cebulasocial media,
internet marketing

spotkanie trwa ...

Obrazek
2.04.2010, 14:54

Karol Wieczorekstudent, specjalista
ds. energetyki

Myślę, że spotkanie się udało. Na razie bez głębszych przemyśleń przedstawiam dwa ciekawe zastosowania tramwajów w ruchu miejskim, z jakimi miałem okazję się niedawno spotkać.

Obrazek

Tramwaje w Grenoble, mieście o wielkości ok. 160.000 osób u podnóża francuskich Alp, więcej zdjęć tutaj.

Obrazek

Tramwaje na Alexander Platz w Berlinie, więcej zdjęć tutaj

Moim zdaniem oprócz znaczących korzyści komunikacyjnych Radom zyskałby również wizerunkowo dzięki tak nowoczesnej infrastrukturze :)Karol Wieczorek edytował(a) ten post dnia 02.04.10 o godzinie 23:23
2.04.2010, 23:12

Damian Maciągradny, student, NGO

Następne spotkanie ws. możliwości wprowadzenia nowego środka transportu (tramwaju, trolejbusu) odbędzie się o 5 maja (środa) o godzinie 17:00. Tak zostało to uzgodnione z Panem Prezydentem i uczestnikami spotkania.

Mam nadzieję, że owocem tych spotkań będą konkretne decyzje, które polepszą życie radomian. Po pierwszym spotkaniu jestem pozytywnie nastawiony.Damian Maciąg edytował(a) ten post dnia 02.04.10 o godzinie 23:31
2.04.2010, 23:30

Maciej GrosiakBiedak szukający
pracy...

No to pierwsze zdjęcie jest bardzo interesujące. Takie tramwaje na pewno podniosłyby klasę i prestiż Radomia ;)
2.04.2010, 23:37

Andrzej KosztowniakPrezydent, Urząd
Miejski w Radomiu

Dziękuję wszystkim, którzy pojawili się wczoraj w Urzędzie. W mojej ocenie spotkanie było ciekawe i merytoryczne. Mam nadzieję, że na spotkaniu w maju porozmawiamy nieco konkretniej i temat nowych rozwiązań komunikacyjnych w Radomiu nabierze bardziej realnego kształtu:) Pozdrawiam i życzę zdrowych i wesołych Świąt Wielkanocnych!
3.04.2010, 10:58

Klimateo Osuszanie
Budynków i
Ozonowanie www.k...

Jeśli recenzja tego spotkania jest pozytywna to być może pojawię się na majowym spotkaniu.
4.04.2010, 13:09

.konto usunięte

tu jest link do prezentacji, która była pokazywana na spotkaniu i dyskusja dot. tramwajów:
http://www.inwestycje.radom.pl/forum/viewtopic.php?p=1...
7.04.2010, 22:17

Miejski w Radomiu

Zbliża się kolejne spotkanie ws linii tramwajowej. Tym razem spotkamy sie w ciut większej sali. Zapraszam więc 5 maja o godz.17.00 do sali nr 114. Pierwsze piętro w UM od ul. Kilińskiego 30. Sala przy windzie.
Nie spodziewałem się takiej frekwencji na pierwszym spotkaniu. Pamiętam jak na początku kadencji zprosiłem na otwarte spotkanie "niezadowolonych" generalnie ze wszystkiego internautów. Przyszło chyba ze 3 osoby. Problem polega chyba na tym, że tam mieli być "forumowicze" głównie znanej gazety. Anonimowość ośmiela. Brak takowej paraliżuje. W przypadku GoldenLine jest na szczęście trochę inaczej. Jak ktoś ma coś do powiedzenia, to wypowie się pod imieniem i nazwiskiem. Oczywiście nie oznacza to, że anonimowi internauci nie potrafią wypowiedzieć się merytorycznie. Niestety są oni nieliczni. W przypadku tego kanału głos w dyskusji zabierają ludzie, którzy naprawdę mają coś sensownego do powiedzenia.
29.04.2010, 23:09

Romuald WojdaSprzedaż, Trade
Marketing, HR

Andrzej Kosztowniak:
Zbliża się kolejne spotkanie ws linii tramwajowej. Tym razem spotkamy sie w ciut większej sali. Zapraszam więc 5 maja o godz.17.00 do sali nr 114. Pierwsze piętro w UM od ul. Kilińskiego 30. Sala przy windzie.
Nie spodziewałem się takiej frekwencji na pierwszym spotkaniu. Pamiętam jak na początku kadencji zprosiłem na otwarte spotkanie "niezadowolonych" generalnie ze wszystkiego internautów. Przyszło chyba ze 3 osoby. Problem polega chyba na tym, że tam mieli być "forumowicze" głównie znanej gazety. Anonimowość ośmiela. Brak takowej paraliżuje. W przypadku GoldenLine jest na szczęście trochę inaczej. Jak ktoś ma coś do powiedzenia, to wypowie się pod imieniem i nazwiskiem. Oczywiście nie oznacza to, że anonimowi internauci nie potrafią wypowiedzieć się merytorycznie. Niestety są oni nieliczni. W przypadku tego kanału głos w dyskusji zabierają ludzie, którzy naprawdę mają coś sensownego do powiedzenia.

Zgadza się - anonimowość nie tylko ośmiela, ale niektóym pozwala się po prostu wyżyć... bez baczenia, że dla innych może to być krzywdzące:(
Ale wracając do spotkania - znów niestety taki termin, w którym jestem poza Radomiem:( A szkoda, gdzyż chętnie bym przsyszedł wziąć CZYNNY udział - nie tylko w temacie tramwajów, ale ogólnie rozwoju naszego miasta. Może następnym razem...
30.04.2010, 11:52

Piotr PochylskiStudent, UKSW,
Politechnika
Lubelska

Bardzo chciałem być na tym spotkaniu, niestety nie udało się. Proszę o jakąś relację, na pewno nie tylko mnie ciekawi jak przebiegało i czy były jakieś konkretne wnioski.Piotr Pochylski edytował(a) ten post dnia 08.05.10 o godzinie 00:20
8.05.2010, 00:18

Klimateo Osuszanie
Budynków i
Ozonowanie www.k...

Niestety dawno nie byłem na GL, a tym samym nie wiedziałem spotkaniu. Na następne spotkanie na pewno przyjdę.

P.S. Tak jak Piotr pisze, może jakaś relacja ze spotkania.
9.05.2010, 11:43

Miejski w Radomiu

Na ostatnim spotkaniu ws linii tramwajowej ustaliliśmy, że należy dokonać szerokiej analizy obecnego i prognozowanego stanu ruchu komunikacyjnego w Radomiu. Inwestycja typu tramwaj czy trolejbus pociąga za sobą olbrzymie koszty. Tak naprawdę nikt na chwilę obecną nie jest stanie powiedzieć o jakich pieniądzach rozmawiamy. Przykłady tego typu inwestycjiw Polsce są kosztowo bardzo „rozstrzelane”. Jest zgoda co do tego, że sytuacja komunikacyjna w naszym mieście się zmienia i należy reagować na taką sytuację. Zanim jednak zapadnie jakakolwiek decyzja, w którą stronę idziemy, potrzebne są badania, swoiste studium wykonalności oparte na racjonalnych przesłankach. Ustaliliśmy, że będziemy – służby miejskie i obecni na spotkaniu Internauci – współpracować przy analizach i badaniach. Jest to konieczny punkt wyjścia dla jakichkolwiek dalszych rozwiązań. Cieszę sie z tego spotkania. Z pewnością nie był to stracony czas. Dziekuję wszystkim za przybycie i merytoryczną dyskusję.
12.05.2010, 21:40

.konto usunięte

Co z kolejnym, obiecanym spotkaniem?
29.06.2010, 20:53

Jakub Kwintalmuzyk organista,
wykładowca,
Akademia Muzyczna w
Bydgoszczy

Od niedawna jestem na GL stąd też dopiero teraz dowiedziałem się toczących się rozmowach ws linii tramwajowej. Świetnie, że problem został poruszony. Mieszkam obecnie w Bydgoszczy, w której tramwaje naprawdę rozładowują ruch miejski. Właściwie nie mają opóźnień, bo korki ich nie dotyczą. Ilekroć przyjeżdżam do mojego rodzinnego Radomia zastaję zmiany. Pozytywne! I o to chodzi :)))
30.06.2010, 09:21

Sebastian P.Biuro Planowania
Regionalnego

Panie Prezydencie chciałem spytać się o termin kolejnego spotkania w sprawie modernizacji komunikacji publicznej. Na ostatnim czerwcowym spotkaniu przekazaliśmy przedstawicielom MZDiK uwagi wstępne do treści opracowania na temat możliwości i celowości wprowadzenia nowych środków transportu miejskiego. Na najbliższym spotkaniu chcielibyśmy poznać Państwa opinie na temat przygotowanych przez nas uwag.
30.06.2010, 16:37

Wyślij zaproszenie do