Stwórz profil

Musisz wpisać swoje imię
Musisz wpisać swoje nazwisko
Musisz wpisać poprawny e-mail
Musisz wpisać hasło (min. 8 znaków)
Musisz zaakceptować regulamin

Paweł Jan Mróz psycholog, trener
NLP licencjonowany
bezpośrednio przez
...

Temat: Wykład : Psychologia Integralna - nowy wymiar psychologii

Wykłady o nowoczesnej psychologii w Klinice Holistycznej : „Psychologia Integralna – nowy wymiar psychologii”

Psychologia Integralna jest połączeniem teorii i metod obecnych we wszystkich kierunkach psychologicznych oraz terapeutycznych. Każda z osobnych szkół bada istotne fragmenty doświadczenia ludzi, lecz czyni to w sposób ograniczony do jednej perspektywy, a tym samym niepełny.

Celem Psychologii Integralnej jest uwzględnienie wszystkich poznanych aspektów ludzkiej świadomości i doświadczenia.
Psychologia Integralna jest systemem, który obejmuje zarówno terapię Gestalt, Programowanie Neurolingwistyczne, Pracę z Procesem, terapię rodzin, pracę z ciałem, hipnozę i psychologię analityczną.

Nowoczesna Psychologia Integralna jest olbrzymim obszarem najbardziej aktualnej, praktycznej wiedzy opisującej działanie ludzkiego umysłu, połączenia pomiędzy ciałem i umysłem, funkcjonowanie świadomości i nieświadomości, uwzględniając wszystkie istotne obszary i poziomy ludzkich doświadczeń (ciało, emocje, intelekt, duch, relacje, świat) oraz potencjału ludzkiego do zmiany i osiągania szczęścia.

Wychodząc poza ramy i ograniczenia poszczególnych systemów terapeutycznych i szkół psychologicznych, łączymy je w jeden system i wykorzystujemy jako narzędzia terapeutyczne. Podejście to integruje całą praktyczną wiedzę, której skuteczność została dowiedziona w doświadczeniu z klientami.

Psychologia Integralna to holistyczne podejście, które jest najnowocześniejszą syntezą wszystkiego tego, czego wiemy o człowieku, umyśle i życiu.

„Weź jedną lub więcej praktyk dla każdego z tych poziomów – materii, ciała, umysłu, i ducha – i ćwicz je wszystkie najlepiej jak możesz, indywidualnie i grupowo. Nie tylko na co dzień zaczniesz czuć się lepiej, ale radykalnie zwiększysz swoje szanse wejścia w twój najwyższy Stan,…”
Ken Wilber

Wstęp: 20 złotych
23.03.2010, 16:03

Wyślij zaproszenie do