Reklama: Twoja konkurencja już Cię wyprzedziła SPRAWDŹ JAK

Stwórz profil

Musisz wpisać swoje imię
Musisz wpisać swoje nazwisko
Musisz wpisać poprawny e-mail
Musisz wpisać hasło (min. 8 znaków)
Musisz zaakceptować regulamin

Monika Czapska Chief Accountant
Portfolios and
Funds, Finanse

Temat: Czy uważasz,że jest coś takiego jak seks i uczucia czy...

No i jest problem nadpobudliwości seksualnej może :-)?.... Niektórzy mając niskie libido i nie muszą do niczego dojrzewać ;-D, bo nigdy nie mają problemu z tym. Tak dla wyczerpania tematu ;-).
Myślę, że istnieja osoby niezaspokojone seksualnie/emocjonalnie wbrew pozorom (może Freuda ;-D tu zamieszać ), które w seksie szukaja ustatysfakcjonowania i potwierdzenia swojej atrakcyjności. Pole do dyskusji myślę...Monika Róża Czapska edytował(a) ten post dnia 27.03.10 o godzinie 21:19
27.03.2010, 21:17

Rafał Wolański marzyciel, któremu
spełniają się
marzenia

"...ale do tego aby panować nad sfera seksu trzeba dojrzeć chyba... "
Chyba nie zbyt jasno nakreśliłem swoją myśl.
Proszę sobie wyobrazić...
Wybiera się Pani wieczorem do jakiegoś lokalu, zamawia Pani drinka...etc...i przypadkowo poznaje Pani jakiego mężczyznę, np. potrącając się przy wymijaniu lub wymieniając parę zdań zdawkowych przy barze...
On proponuje by usiąść razem...bo tak jest miło, a każde z Państwa jest w pojedynkę...
Jesteście sobą Państwem zauroczeni, błysk w oku, cudownie przyjemna i miła rozmowa, śmiech, żarty, rozluźnienie...
Oboje już od tak dawno dobrze się nie bawiliście, wydaje się wam, że znacie się od lat...
Nie za bardzo podoba się wam, by ten wieczór się tak szybko skończył...pojawia się iskra...może nutka fascynacji, pożądania...to Coś, co oboje was do siebie przyciąga...
Czy gdyby doszło do seksu, nie byłoby przy tym żadnych uczuć? Raczej nie, bo zapewne jakieś uczucia by się pojawiły i nie mówię tutaj o uczuciu miłości bynajmniej.
Czy nazwałaby to Pani nie panowaniem nad sferą seksu lub też niedojrzałością do tego?
Niecierpliwy jestem Pani wypowiedzi w tej kwestii.
Pozdrawiam Panią serdecznie :)
27.03.2010, 21:44

Portfolios and
Funds, Finanse

Powiem tak :-).. niedojrzałość jednak.... Panowanie nad pożądliwością i tym co tu jest pisane uważam za okaz "nie" dojrzałości psychicznej i seksualnej.Monika Róża Czapska edytował(a) ten post dnia 02.04.10 o godzinie 19:44
27.03.2010, 21:54

Portfolios and
Funds, Finanse

I idąc tym tropem... będąc atrakcyjnym mężczyzną lub kobieta z dość dużym potencjałem ;-) co chwila mółby Pan i Pani ulegać tym zmysłom....a to się nazywa ;-)???
27.03.2010, 21:57

spełniają się
marzenia

Monika Róża Czapska:
No i jest problem nadpobudliwości seksualnej może :-)?.... Niektórzy mając niskie libido i nie muszą do niczego dojrzewać ;-D, bo nigdy nie mają problemu z tym. Tak dla wyczerpania tematu ;-).
Myślę, że istnieja osoby niezaspokojone seksualnie/emocjonalnie wbrew pozorom (może Freuda ;-D tu zamieszać ), które w seksie szukaja ustatysfakcjonowania i potwierdzenia swojej atrakcyjności. Pole do dyskusji myślę...Monika Róża Czapska edytował(a) ten post dnia 27.03.10 o godzinie 21:19

Nadpobudliwość? czy ja wiem...?
Ale jeśli chodzi o niezaspokojenie i udowodnienie atrakcyjności czy jakiegoś rodzaju potwierdzenia, czy ja wiem?
Nie mozna tego i tak rozgraniczać.
Nie należy uogólniać tego, ponieważ zawsze występuje odstępstwo od reguły.
Mogą być osoby, które wychodzą tylko po to, aby kogoś poznać i pójść z tym kimś do łóżka, by w ten sposób coś osiągnąć, ale również zdarzają się takie osoby, które pewnego dnia, zupełnie przypadkowo spotykają kogoś gdzieś, rodzi się między nimi jakiś rodzaj więzi, rozumie Pani, jakby mówiło się to, co pomyśli druga osoba albo jakbyście się znali od lat...
Ale czy wtedy, gdyby doszło do zbliżenia na pierwszej randce, byłoby to tylko jednorazowe i bez żadnych uczuć, lokujących na przyszłość?
Chyba zagalopowałem się zbyt wnikliwie w ten temat i zahaczyłem już o inny próg.
Pozdrawiam serdecznie :)
27.03.2010, 22:01

spełniają się
marzenia

Monika Róża Czapska:
Powiem tak :-).. niedojrzałość jednak.... Panowanie nad pożądliwością i tym co tu jest pisane uważam za okaz dojrzałości psychicznej i seksualnej.

Panowanie dojrzałością?
Jest to pewien wyraz dojrzałości...
ale proszę pamiętać, że jesteśmy tylko ludźmi...
i ja tutaj mam na myśli zdarzenie tego typu incydencjonalnie...
27.03.2010, 22:11

spełniają się
marzenia

Monika Róża Czapska:
I idąc tym tropem... będąc atrakcyjnym mężczyzną lub kobieta z dość dużym potencjałem ;-) co chwila mółby Pan i Pani ulegać tym zmysłom....a to się nazywa ;-)???

Wydaje mi sie, że Pani ogranicza się do zamkniętego pola, a nie chce Pani patrzeć horyzontalnie...
A może Pani ma jednak rację, a mój punkt widzenia jest tylko wypaczonym punktem i to jeszcze mężczyzny? hehe
i tak może być...
Ale dyskusja z Panią jest bardzo interesująca i wciągająca...
:)
27.03.2010, 22:14

Portfolios and
Funds, Finanse

Jeśli przypadkowo mimo sexu rodzi się coś więcej (super ale to nic nie znaczy)....
Wątpię, aby coś takiego wytrzymało jeśli osoby nie dobrały się emocjonalnie. I wydaje mi się to niedojrzałością.. iść w seks (że tak nazwę nie znając, co czeka dwie osoby pod względem emocjonalnym)
27.03.2010, 22:14

Portfolios and
Funds, Finanse

Rozmowy o seksie zawsze są wciągające... dla mężczyzn :-D
27.03.2010, 22:16

Portfolios and
Funds, Finanse

Nie ma reguł oczywiście i sa odstępstawa... i jestem cały czas pod
wrażeniem ostatniej "Alicji w krainie czarów"...
Bo waro być wariatami :-) i odbiegać od standardów (choć są jakie są... a my tylko możemy wierzyć, że im nie podlegamy :-D)Monika Róża Czapska edytował(a) ten post dnia 27.03.10 o godzinie 22:22
27.03.2010, 22:21

Portfolios and
Funds, Finanse

I niestety ale przedstawia Pan "typowy" i trochę chyba "spłycony" sposób traktowania kobiet i siebie... na skróty ???

pozdrawiam :-)Monika Róża Czapska edytował(a) ten post dnia 27.03.10 o godzinie 22:33
27.03.2010, 22:31

konto usunięte

Monika Róża Czapska:
Rozmowy o seksie zawsze są wciągające... dla mężczyzn :-D

widzę, że nie tylko dla mężczyzn :)
Miło się Was czyta...

Więc istnieje sex i istnieją uczucia, razem i osobno :)
każdy z nas (przynajmniej większa większość) potrzebuje i jednego i drugiego.
Wydawałoby się też, że uleganie pokusom to domena mężczyzn ale, proszę mi wierzyć pani Moniko, coraz mocniej się przekonuję,
że dla kobiet też nie sprawia to większego problemu...
30.03.2010, 08:41

konto usunięte

Monika Róża Czapska:
Nie ma reguł oczywiście i sa odstępstawa... i jestem cały czas pod
wrażeniem ostatniej "Alicji w krainie czarów"...
Bo waro być wariatami :-) i odbiegać od standardów (choć są jakie są... a my tylko możemy wierzyć, że im nie podlegamy :-D)

A ja po raz kolejny oglądałam film "Słodki Listopad" - polecam.
Zgadzam się z panią, że warto odbiegać od standardów... Warto przede wszystkim być sobą, bez względu na to czy ktoś nas uważa za świra czy nie, ale wtedy, gdy właśnie jesteśmy sobą czujemy się naprawdę szczęśliwi, ale to już inny temat :)
30.03.2010, 08:50

Manuela Klara Olszewska astrolog, doradca
życiowy,
art.plastyk

Temat jest taki, że można dyskutować bez końca - bowiem ile ludzi tyle odczuć. Każdy ma inne spojrzenie w tej materii, jeśli oczywiście sądzi wg. siebie. A ogólnie patrząc, to powinna być HARMONIA - porozumienie duszy i ciała. Seks nie jest instynktem - jest wytworem kulturowym i jest SZTUKĄ. Jeśli sztukę dla sztuki można uprawiać, to i seks pewnie też...Nie bez kozery na astrologicznej mandali ( kosmogramie), Dom 8-my, który między innymi odpowiada za seks ( porozumienie duszy i ciała), jest umieszczony na górze mandali, a nie na dole tam gdzie "powszechna baza instynkowa". Dom 8-my odpowiadający za seks to sporawy tak zwane "wyższe", kulturowe...
31.03.2010, 01:54

Portfolios and
Funds, Finanse

Ile ludzi tyle odczuć Manuelo, to prawda.
Myślę, że jeśli chcemy odczytywać seks jako sztukę :) ... to należy jak najszybciej do wiadomego przybytku się udać ;-).
Bo sztuka a SZTUKA ;-) .. no właśnie ..uprawiać sztukę też można przecież :) i to z dużym pozytywem dla większości, którzy na "sztuce" się niby znają ;-).
Seks nie jest sztuką .. jest doznaniem. I tu ważne jak ktoś to doznanie rozumie.... Przecież nie wszyscy te same dzieła rozumieją i czują tak samo. Niektórzy preferują "Super ekspres" z dodatkiem :-) a niektórzy Balzaca.

ps
Nie wierzę w horoskopy, więc nic nie powiem na temat mandeli i 8-mym domie :-) .. ale może o czarach porozmawiamy ;-)
2.04.2010, 19:12

Dawid W. Mental Predator

Rafał Wolański:
"...ale do tego aby panować nad sfera seksu trzeba dojrzeć chyba... "
Chyba nie zbyt jasno nakreśliłem swoją myśl.
Proszę sobie wyobrazić...
Wybiera się Pani wieczorem do jakiegoś lokalu, zamawia Pani drinka...etc...i przypadkowo poznaje Pani jakiego mężczyznę, np. potrącając się przy wymijaniu lub wymieniając parę zdań zdawkowych przy barze...
On proponuje by usiąść razem...bo tak jest miło, a każde z Państwa jest w pojedynkę...
Jesteście sobą Państwem zauroczeni, błysk w oku, cudownie przyjemna i miła rozmowa, śmiech, żarty, rozluźnienie...
Oboje już od tak dawno dobrze się nie bawiliście, wydaje się wam, że znacie się od lat...
Nie za bardzo podoba się wam, by ten wieczór się tak szybko skończył...pojawia się iskra...może nutka fascynacji, pożądania...to Coś, co oboje was do siebie przyciąga...
Czy gdyby doszło do seksu, nie byłoby przy tym żadnych uczuć? Raczej nie, bo zapewne jakieś uczucia by się pojawiły i nie mówię tutaj o uczuciu miłości bynajmniej.
hehehehe... zupełnie jak scenariusz kiczowatego serialu o niczym w wydaniu północnoamerykańskim ... Wenezuela też to miała i niezbyt dobrze na tym wyszli :]
5.04.2010, 16:48

Mariusz Górczyński Wierzę w cuda :)

Jestem zdania iż sam seks to tak jak oglądanie ciepłych krajów na zdjęciu w katalogu albo jak super przecena w sklepie który jest już zamknięty... ;) Jest w tym trochę podniety, ale w rezultacie, nie warto.

Jeśli seks, to tylko w związku gdzie jest miłość.
21.04.2010, 10:17

Michał Nowicki referent, Agencja
Restrukturyzacji i
Modernizacji
Rolnictwa

każdy człowiek ma swoje potrzeby a seks jest sposobem na zaspokojenie jednej z nich. Niekoniecznie zatem musi być miłość tam, gdzie jest seks
10.01.2012, 17:47

Wyślij zaproszenie do