Reklama: Twoja konkurencja już Cię wyprzedziła SPRAWDŹ JAK

Stwórz profil

Musisz wpisać swoje imię
Musisz wpisać swoje nazwisko
Musisz wpisać poprawny e-mail
Musisz wpisać hasło (min. 8 znaków)
Musisz zaakceptować regulamin

Anna Fijałkowska Anestezjolog,
Szpital Wojewódzki

Temat: Zakaz palenia w miejscach publicznych

Jakie jest Wasze zdanie odnośnie nowych przepisów? Uważacie, że są zbyt restrykcyjne?
10.03.2010, 09:00

Natalia Ulatowska Social Media
Manager, Personal PR

Według mnie podział na sale dla palących i dla niepalących byłby wystarczającym rozwiązaniem. Większe ograniczenia na pewno odbiją się na liczbie klientów pubów czy niektórych restauracji.
10.03.2010, 16:13

Anna Fijałkowska Anestezjolog,
Szpital Wojewódzki

Liczba klientów może i spadnie, ale wątpię, żeby ludzie rezygnowali z przebywania w lokalach wyłącznie ze względu na papierosy. Poza tym, będą mogli zapalić na zewnątrz.
10.03.2010, 16:17

Marta Laskowska Social Media
Manager, Personal PR

W dzisiejszych czasach nie można nikogo dyskryminować, dlatego uważam, że wypraszanie palaczy na zewnątrz, może przynieść ze sobą nieprzyjemne konsekwencje.
Dobry jest pomysł z podziałem pomieszczeń. Myślę, że wszyscy byliby z niego zadowoleni a nikt nie czułby się poszkodowany
11.03.2010, 14:13

Natalia Ulatowska Social Media
Manager, Personal PR

Marta Laskowska:
W dzisiejszych czasach nie można nikogo dyskryminować, dlatego uważam, że wypraszanie palaczy na zewnątrz, może przynieść ze sobą nieprzyjemne konsekwencje.
Dobry jest pomysł z podziałem pomieszczeń. Myślę, że wszyscy byliby z niego zadowoleni a nikt nie czułby się poszkodowany

Jako palaczka z 9-letnim stażem, zgadzam się w zupełności! Ktoś chce palić, czy też biernie wdychać dym, siada w sali dla palących, nie - siada w drugiej sali. I wszyscy są szczęśliwi
11.03.2010, 14:54

Anna Bielicka Account Manager,
Personal PR

Podobnie, jak większość, jestem za możliwością dobrowolnego ograniczenia palenia w restauracjach i pubach. Jeśli właściciel lokalu nie życzy sobie palaczy wśród swoich Klientów (i rezygnuje z 60% zysków), zawiesza tabliczkę na drzwiach "lokal dla niepalących". Jeśli ktoś ma ochotę zarobić, dzieli restaurację czy pub na dwa obszary i zaspokaja potrzeby wszystkich. Jestem również za tym, aby w Polsce były miejsca tylko i wyłącznie dla niepalących, żeby nie musieli biernie zatruwać się dymem papierosowym. Tak, czy inaczej... w tym przypadku WOLNOŚĆ wyboru stanowi rozwiązanie. Wyrzucanie palących na bruk jest nienormalne. Nie zmusimy ludzi do rzucenia palenia, wywalając ich za drzwi.Anna Bielicka edytował(a) ten post dnia 11.03.10 o godzinie 16:09
11.03.2010, 16:08

Jakub P. wciąż poszukuję

Anna Bielicka:

Wyrzucanie
palących na bruk jest nienormalne. Nie zmusimy ludzi do rzucenia palenia, wywalając ich za drzwi.Anna Bielicka edytował(a) ten post dnia 11.03.10 o godzinie 16:09

Zdecydowanie sprzeciwiam się rozwiązaniom wprowadzonym przez ustawodawcę. Nie powinno być żadnego dzielenia lokali, tylko wszystkie niepalące. Świat pokazuje, że restrykcyjny zakaz palenia wcale nie zmniejsza ilości gości w lokalach, a przynajmniej po wieczorze "na mieście" ubrania nie śmierdzą, oczy nie pieką i ogólnie lepsze samopoczucie rano.
12.03.2010, 21:23

Emilia Kostrzewska poszukiwacz
fortuny...

Witam serdecznie,

15 listopada weszła w życie ustawa "antynikotynowa", która wzbudziła wiele kontrowersji. Niepalący są "za", palący "przeciw". Jednak przy tym całym zamieszaniu ważna jest edukacja, która pomoże zrozumieć słuszność zakazu i pomoże podnieść poziom wzajemnego szacunku i tolerancji wśród palących i niepalących.

Kampania STOP biernemu paleniu ma na celu właśnie edukację w zakresie szkodliwości biernego palenia. Badania wskazują, że wiedza w tym zakresie jest jedynie powierzchowna. Wiele osób uważa, że bierne wdychanie dymu nie szkodzi.

Zapraszam na stronę kampanii http://stopbiernemupaleniu.pl oraz na nasz profil na facebooku http://www.facebook.com/pages/Stop-Biernemu-Paleniu/13... gdzie codziennie publikujemy ciekawostki i inne informacje na temat biernego i czynnego palenia papierosów.
8.12.2010, 15:48

Wyślij zaproszenie do