- « Poprzednia
- 1
- 2
- 3
Autor Wypowiedź
Arkadiusz J.Developer,
YELLowBLue soft.
Piotr Tracz:
Arkadiusz J.:
Widać że niektórzy już nie mogą znaleźć roboty więc chcą stworzyć poprzez nowy podział administracyjny nowe miejsca pracy. Jestem za podziałem nawet na 100 województw pod jednym warunkiem, że dostanę w jakimś ciepłą posadkę najlepiej w Radomiu lub w Warszawie.
Wybacz ale różnica między miastem powiatowym a wojewódzkim jest ogromna jeśli chodzi o tak prozaiczną rzecz jak pieniądze.
Wiem, nie zrozumiałeś mojej wypowiedzi.
Grzegorz Sobólwłaściciel,
P.P.H.U. DELTA
Arkadiusz J.:Jeśli to miał być komentarz do moich wpisów na ten temat to bardzo się pan myli. Bo chodzi tu głównie o to by nasze miasto miało taką rangę administracyjną jaka mu się należy , bo dzięki degradacji do ośrodka powiatowego Radom rozwija się zdecydowanie wolniej niż powinien
Widać że niektórzy już nie mogą znaleźć roboty więc chcą stworzyć poprzez nowy podział administracyjny nowe miejsca pracy. Jestem za podziałem nawet na 100 województw pod jednym warunkiem, że dostanę w jakimś ciepłą posadkę najlepiej w Radomiu lub w Warszawie.
Krzysztof P.Student, Wyższa
Szkoła Turystyki i
Języków Obcych w
Warsz...
Jestem również za województwem Radomskim
ale o to takie trzeba walczyć i to nie łatwa sprawa pikiety itd.
ale o to takie trzeba walczyć i to nie łatwa sprawa pikiety itd.
Dominik Spychalskiinżynier
teleinformatyk
Arkadiusz J.:
Dokładnie zamiast tworzyć nowe województwa lepiej zastanowić się jak rozwiązać problem bezrobocia. Ja dopuszczam tylko taką możliwość, że jeżeli Radom uważa, że z Warszawą mu nie po drodze to żeby ziemia radomska przeszła do województwa Świętokrzyskiego i Radom był np. siedzibą Sejmiku Wojewódzkiego tak jak jest w województwie kujawsko-pomorskim Bydgoszcz jest siedzibą wojewody, a Toruń Sejmiku. Tworzenie nowego województwa tylko dla ziemi radomskiej to bez sens. Uważam, że w obecnym podziale i tak niektóre województwa już są za słabe i można je albo wzmocnić dołączając właśnie np. ziemię radomską do słabego obecnie Świętokrzyskiego albo podzielić pomiędzy większe np. woj. Opolskie i Lubuskie.