Autor Wypowiedź

Arkadiusz J.Developer,
YELLowBLue soft.

Piotr Tracz:
Arkadiusz J.:
Widać że niektórzy już nie mogą znaleźć roboty więc chcą stworzyć poprzez nowy podział administracyjny nowe miejsca pracy. Jestem za podziałem nawet na 100 województw pod jednym warunkiem, że dostanę w jakimś ciepłą posadkę najlepiej w Radomiu lub w Warszawie.

Wybacz ale różnica między miastem powiatowym a wojewódzkim jest ogromna jeśli chodzi o tak prozaiczną rzecz jak pieniądze.

Wiem, nie zrozumiałeś mojej wypowiedzi.
19.07.2011, 00:07

Grzegorz Sobólwłaściciel,
P.P.H.U. DELTA

Arkadiusz J.:
Widać że niektórzy już nie mogą znaleźć roboty więc chcą stworzyć poprzez nowy podział administracyjny nowe miejsca pracy. Jestem za podziałem nawet na 100 województw pod jednym warunkiem, że dostanę w jakimś ciepłą posadkę najlepiej w Radomiu lub w Warszawie.
Jeśli to miał być komentarz do moich wpisów na ten temat to bardzo się pan myli. Bo chodzi tu głównie o to by nasze miasto miało taką rangę administracyjną jaka mu się należy , bo dzięki degradacji do ośrodka powiatowego Radom rozwija się zdecydowanie wolniej niż powinien
19.07.2011, 09:39

Krzysztof P.Student, Wyższa
Szkoła Turystyki i
Języków Obcych w
Warsz...

Jestem również za województwem Radomskim
ale o to takie trzeba walczyć i to nie łatwa sprawa pikiety itd.
24.08.2011, 17:26

Dominik Spychalskiinżynier
teleinformatyk

Arkadiusz J.:

Dokładnie zamiast tworzyć nowe województwa lepiej zastanowić się jak rozwiązać problem bezrobocia. Ja dopuszczam tylko taką możliwość, że jeżeli Radom uważa, że z Warszawą mu nie po drodze to żeby ziemia radomska przeszła do województwa Świętokrzyskiego i Radom był np. siedzibą Sejmiku Wojewódzkiego tak jak jest w województwie kujawsko-pomorskim Bydgoszcz jest siedzibą wojewody, a Toruń Sejmiku. Tworzenie nowego województwa tylko dla ziemi radomskiej to bez sens. Uważam, że w obecnym podziale i tak niektóre województwa już są za słabe i można je albo wzmocnić dołączając właśnie np. ziemię radomską do słabego obecnie Świętokrzyskiego albo podzielić pomiędzy większe np. woj. Opolskie i Lubuskie.
10.01.2012, 17:05

Wyślij zaproszenie do