Autor Wypowiedź

Karolina Z.Regionalny
Koordynator
Sprzedaży w Kanale
Brokerskim

Witam,

Czy Waszym zdaniem jest w naszym mieście coś co może przyciągać ?
Większość moich znajomych pracuje w innych miastach lub za granicą. Nie bardzo chcą wracać....pytają do czego ?
26.02.2010, 11:23

Daniel WoźniakNajlepszy czas na
działanie jest
teraz!

co może przyciągnąć hmm... moim zdaniem na pewno dużo spokoju, brak korków wszędzie blisko:)
Jednak aby zaczęło wszystko funkcjonować musi być więcej uczelni wyższych bo bez tego kaplica.
W aspekcie zawodowym trzeba stawiać na innowacje ponieważ dobrze płatna i pewna praca to już mit moim zdaniem:)

Pozdrawiam i zapraszam jutro na http://www.happy-daniel.pl/konferencja/
26.02.2010, 11:55

Krzysztof KiblerWłaściciel
Klimateo Osuszanie
Budynków i
Ozonowanie www.k...

Witaj Karolino,

Ja również spotykam się z takim pytanie... Jak widzimy marketing Miasta ruszył, lecz aby wszystko było jak należy muszą przyłożyć się do systematycznego ogólnopolskiego promowania Radomia. Radom staje się powoli miastem w którym warto inwestować i tak go też promują lecz to za mało. Trzeba zwiększyć zadowolenie mieszkańców ponieważ to oni sprawiają, że miasto żyje.

Ostatnio załamał mnie fakt iż MOPS nie wydał wszystkich pieniędzy które były przeznaczone dla biednych osób, a tym samym musiał je zwrócić. Przecież to jest paranoja.

Pozdrawiam Serdecznie
Krzysztof Kibler
26.02.2010, 11:59

Karolina Z.Regionalny
Koordynator
Sprzedaży w Kanale
Brokerskim

Krzysztof Kibler:
... aby wszystko było jak należy muszą przyłożyć się do systematycznego ogólnopolskiego promowania Radomia. Radom staje się powoli miastem w którym warto inwestować i tak go też promują lecz to za mało. Trzeba zwiększyć zadowolenie mieszkańców ponieważ to oni sprawiają, że miasto żyje.

Masz rację. Tylko obawiam się, że nasze obecne władze nie będą potrafiły sprostać wszystkim zadaniom. Dotychczas nie wydarzyło się nic co nie miałoby się wydarzyć - wszystkie inwestycje były zplanowane już dawno i w większości sfinansowała je "ciocia unia" Nowością jest kolejny kredyt zaciągnięty na spłatę starego.

To żadna promocja dla naszego miasta tylko jakaś totalna żenada
26.02.2010, 12:06

Klimateo Osuszanie
Budynków i
Ozonowanie www.k...

P.S.

Widzę, że MLM dalej kwitnie w mieście...

Pozdrawiam Serdecznie
Krzysztof Kibler
26.02.2010, 12:06

Przemysław Cebulasocial media,
internet marketing

Krzysztof Kibler:

Ostatnio załamał mnie fakt iż MOPS nie wydał wszystkich pieniędzy które były przeznaczone dla biednych osób, a tym samym musiał je zwrócić. Przecież to jest paranoja.

Pozdrawiam Serdecznie
Krzysztof Kibler

to jest niestety wynik złej komunikacji ale właśnie to forum ma pomóc pewne rzeczy wyjaśniać.

MOPS żadnych pieniędzy nie stracił, było to związane ze zmianą okresu zasiłkowego i przesunięcie go o dwa miesiące, z możliwością składania wniosków do 30 listopada.

Zaległe świadczenia w związku z tym zostały wypłacone do końca stycznia i w żadnym wypadku pieniądze nie zostału utracone :)

Informacja wyjaśniająca dostępna tutaj :
http://www.radom.pl/_portal/news/12639906624b56f786afd...
26.02.2010, 12:20

Przemysław B.Kierownik Sprzedaży
- Zębiec S.A.

Prawda jest taka, że Radom nie jest miastem młodych ludzi. Nie ma pracy, to po co tu zostawać?
Największą paranoją tego miasta i regionu zresztą jest ciągłe utrzymywanie się wskaźnika bezrobocia albo nawet jego wzrost.
Pamiętacie jak kiedyś były plany, że Ikea utworzy w Radomiu swoją produkcję? Było, minęło... jak wiele innych spraw.
26.02.2010, 12:24

Klimateo Osuszanie
Budynków i
Ozonowanie www.k...

Przemysław Burek:
Prawda jest taka, że Radom nie jest miastem młodych ludzi. Nie ma pracy, to po co tu zostawać?
Największą paranoją tego miasta i regionu zresztą jest ciągłe utrzymywanie się wskaźnika bezrobocia albo nawet jego wzrost.
Pamiętacie jak kiedyś były plany, że Ikea utworzy w Radomiu swoją produkcję? Było, minęło... jak wiele innych spraw.

Dokładnie miasto musi stać się miastem "młodzieżowym ?" tak to bym chyba określił. Musi przyciągać młodych ambitnych ludzi. Co do bezrobocia, ludziom jest po prostu wygodnie brać zasiłek dla bezrobotnych, a ich już nie zmotywujemy do pracy. Postawiłbym na młodych ludzi chcących dojść do czegoś w życiu, ambitnych. Rynek lokalny nie jest zapełniony dlatego też działalność w niektórych branżach jest strzałem w dziesiątkę.

P.S. Przemku o sytuacji w MPOS'ie słyszałem jedynie, nie czytałem info tak więc sorry...

Pozdrawiam Serdecznie
Krzysztof Kibler
26.02.2010, 13:38

Michał N.http://www.ulotkirad
om.pl

Karolina Zaleska:
Witam,

Czy Waszym zdaniem jest w naszym mieście coś co może przyciągać ?

Szukając pozytywów znajduję następujące Ośrodki i ludzi, którzy mogą przyciągać do miasta Radom:
1. Dobry Klub Szachowy przy MDK na ul. Daszyńskiego prowadzony od lat wytrwale i z poświęceniem przez pana Paterka.
2. Centrum Kultury Współczesnej "Elektrownia" i ciekawe inicjatywy przez nie organizowane (np.: kino letnie, Powstanie Sztuki, Elektryczne maratony, Zimowy przegląd filmowy "Koksownik")
3. Ośrodek Kultury i Sztuki "Resursa" i organizowane przez nie imprezy typu "Uliczka tradycji" albo reaktywowanie Klubu Dobrego Filmu z bardzo intrygującym i niebanalnym repertuarem.
4. Od niedawna ruszył także cykl spotkać podróżniczych, a frekwencja na nim świadczy, że pomysł nie jest od czapy.
5. W mieście jest jakaś szansa rozwoju i promocji dla uzdolnionej literacko młodzieży. Zapeniają ją spotkania w Arce prowadzone przez pana Adriana Szarego.
6. Miasto ma bogatą sieć supermarketów, dzięki którym móżna zoptymalizować koszty zakupów, a w jednym z nich znajduje się nawet Empik.
7. Zimą mamy w mieście lodowisko, a w tym roku Straż Pożarna pomagała uruchamiać takie przy szkołach.
8. W bliskim sąsiedztwie miasta znajduje się niedawno otwarte muzeum Witolda Gombrowicza, które oferuje na prawdę sporo dobrego.

Jak się poszuka, to się i znajdze. Na pytanie, co może zniechęcać w mieście, znalazło by się może i jeszcze więcej, ale nie będę wybiegał poza temat wątku :)
26.02.2010, 15:00

Karolina Z.Regionalny
Koordynator
Sprzedaży w Kanale
Brokerskim

Michał N.:
Jak się poszuka, to się i znajdze. Na pytanie, co może zniechęcać w mieście, znalazło by się może i jeszcze więcej, ale nie będę wybiegał poza temat wątku :)

To wszystko rzeczywiście funkcjonuje ale tylko lokalnie. Chcąc by miasto sie rozwijało potrzeba nam czegoś co sprawi, że młodzi ludzie kończący studia nie będą uciekali do pracy do innych miast, a wręcz z innych regionów ludzie będą napływali. A żeby napływali to trzeba też zrobić coś z transportem. Port lotniczy mimo obietnic do tej pory pozostaje tylko pomysłem. To byłaby rewolucja dla Radomia ale póki co mamy tylko auto portów lotniczych....ech
26.02.2010, 15:25

Klimateo Osuszanie
Budynków i
Ozonowanie www.k...

Karolina Zaleska:
Michał N.:

To wszystko rzeczywiście funkcjonuje ale tylko lokalnie. Chcąc by miasto sie rozwijało potrzeba nam czegoś co sprawi, że młodzi ludzie kończący studia nie będą uciekali do pracy do innych miast, a wręcz z innych regionów ludzie będą napływali. A żeby napływali to trzeba też zrobić coś z transportem. Port lotniczy mimo obietnic do tej pory pozostaje tylko pomysłem. To byłaby rewolucja dla Radomia ale póki co mamy tylko auto portów lotniczych....ech

W Radomiu brakuje rozrywki... Cóż z tego, że mamy dwie kręgielnie które są małe. Potrzeba czegoś na prawdę fajnego co przyciągnie ludzi starszych i młodych!!. trzeba miasto odmłodzić jednym słowem.
Sposobem na to będzie powstanie wyższych uczelni, ponieważ dzięki studentom możemy tego dokonać.
Karolina ma rację, powstanie portu lotniczego poprawiłoby radykalnie sytuacje i markę Radomia na czele innych miast.
26.02.2010, 16:04

Karolina Z.Regionalny
Koordynator
Sprzedaży w Kanale
Brokerskim

Krzysztof Kibler:powstanie portu lotniczego
poprawiłoby radykalnie sytuacje i markę Radomia na czele innych miast.

Obawiam się jednak, że ten port to tylko marzenie, które nigdy się nie spełni. Samorząd Mazowsza kasy nie da, miasto zadłużone, poważnych inwestorów jakoś nie widać.

02.02.2010r.

21.01.2010r.

A miało być tak pięknie.....echKarolina Zaleska edytował(a) ten post dnia 27.02.10 o godzinie 10:29
27.02.2010, 10:27

Klimateo Osuszanie
Budynków i
Ozonowanie www.k...

To wszystko przez to, że Radom zawsze był w tyle.

Co do odmłodzenia miasta, zobaczymy co się stanie po Galerii Słonecznej.
27.02.2010, 13:13

Grzegorz Sobólwłaściciel,
P.P.H.U. DELTA

Moim zdaniem dobrym pomysłem na podniesienie atrakcyjności Radomia było by utworzenie w mieście stałego wesołego miasteczka ( Luna Parku) z prawdziwego zdarzenia , z dużym rolercoasterem i tego typu atrakcjami. Sądze , że do takiego miejsca którego nie ma w naszym pobliżu przyjeżdżało by wiele osób....
28.02.2010, 11:23

internet marketing

Grzegorz Soból:
Moim zdaniem dobrym pomysłem na podniesienie atrakcyjności Radomia było by utworzenie w mieście stałego wesołego miasteczka ( Luna Parku) z prawdziwego zdarzenia , z dużym rolercoasterem i tego typu atrakcjami. Sądze , że do takiego miejsca którego nie ma w naszym pobliżu przyjeżdżało by wiele osób....

Zgadzam się w pełni, mamy dość dobre położenie, w pobliżu są miasta z których na pewno wiele osób przyjechałoby do takiego wesołego miasteczka z prawdziwego zdarzenia - choćby ludzie z Lublina (100km), Kielc (80km), Łodzi( 150km), Warszawy (100km) - to ogromna liczba ludzi którzy w swoich miastach też nie mają takiego typu rozrywki.

Mnie osobiście bardzo podoba się teren koniówki pod taką inwestycje, skrzyżowanie ważnych tras, łatwość dojazdu.
28.02.2010, 12:20

P.P.H.U. DELTA

Według mnie kolejnym pomysłem godnym uwagi jest budowa w Radomiu linii tramwajowych. argumenty za to : mniejszy koszt utrzymania tramwaju niż autobusu , mniejsze zanieszczyczenie środowiska ( bo przecież tramwaj to pojazd elektryczny ) możliwość pozyskania od unii do 80 % pieniędzy potrzebnych na wykonanie inwestycji . W perspektywie czasu stworzenie linii tramwajowych przyniesie miastu niesamowite oszczędności , jak juz wspomnialem mniejsze koszty utrzymania , a także fakt , że zmniejszą się wydatki na remonty dróg które będą niszczone w mniejszym stopniu , ponieważ będzie jeździło mniej autobusów. Nie trzeba już wspominać , że idzie za tym wiele miejsc pracy przy obsłudze i konserwacji tramwajów i całej towarzyszącej temu przedsięwzięciu infrastruktury
28.02.2010, 13:33

internet marketing

Jak dobrze pamiętam to kiedyś widziałem gotowy projekt linii tramwajowej w Radomiu który powstał kilka - kilkanaście lat temu ..
28.02.2010, 13:40

P.P.H.U. DELTA

zgadza się jakbym dobrze poszukał to chyba nawet mam gdzieś ten plik . jedyne co potrzebne do realizacji tego projektu to odpowiednia grupa osób która chciała by się tym zająć. Jeśli tylko będzie taka możliwość i taka grupa powstanie to ja zgłaszam się w tej chwili do pracy w takiej grupie.
28.02.2010, 13:59

Klimateo Osuszanie
Budynków i
Ozonowanie www.k...

Panowie co do Luna parku zgadzam się. Dzięki temu ściągniemy dużą ilość ludzi i miasto stanie się bardziej atrakcyjne, ale nie tramwaje. Jak na razie mamy wąski ulice, dziurawe, a wy chcecie jeszcze na nie pakować tramwaje...

Poza tym miasto nie ma pieniędzy na takie inwestycje. Bardziej brałbym pod uwagę i walczył o lotnisko.Krzysztof Kibler edytował(a) ten post dnia 28.02.10 o godzinie 14:37
28.02.2010, 14:36

Karolina Z.Regionalny
Koordynator
Sprzedaży w Kanale
Brokerskim

Grzegorz Soból:
Moim zdaniem dobrym pomysłem na podniesienie atrakcyjności Radomia było by utworzenie w mieście stałego wesołego miasteczka ( Luna Parku) z prawdziwego zdarzenia , z dużym rolercoasterem i tego typu atrakcjami. Sądze , że do takiego miejsca którego nie ma w naszym pobliżu przyjeżdżało by wiele
osób....

Już jeden mieliśmy całkiem niedalego ......

Po pierwsze lotnisko, po drugie kompleks sportowo-basenowy - ze zjeżdżalniami, salami fitness, spa.
Luna Park to moim zdaniem rozrywka tylko latem i tylko na weekend, a taki biznes jest średnio rentowny. Miasto potrzebuje stałego dopływu gotówki. Park lotniczy to owszem bardzo droga inwestycja ale zarabiająca na siebie i miasto.
28.02.2010, 19:25

Wyślij zaproszenie do