Pomoc Goldenline Pomoc GL
Temat: Zmiana założyciela grupy
Dotychczasowy założyciel grupy MBTI nie pełni już swojej funkcji. Jeśli w ciągu 7 dni nie zostanie wybrany nowy, grupa zostanie skasowana. Chętnych do objęcia wolnego stanowiska proszę o posty na forum grupy. Zgłoszenia przesyłane przy pomocy wiadomości prywatnych nie będą rozpatrywane.
Anna Maria Wilk Webmaster
Witam!Chcę zgłosić swoją kandydaturę na nowego założyciela grupy. Interesuję się tematyką MBTI. Postaram się rozruszać i spopularyzować to forum.
Pozdrawiam,
A.W.Anna Wilk edytował(a) ten post dnia 01.03.10 o godzinie 11:50
Piotr S. renesansowa dusza
To jestem Aniu za Tobą, pod warunkiem, że faktycznie ruszymy z tematem ;)no i że nie będzie nachalnej promocji jakiejkolwiek z firm szkoleniowych, tylko dyskusja o "narzędziu" ;>
Poleciłbym też Przemka, ale za często go chyba nie ma na gl...
Pozdrawiam
P.
Przemysław
Duchniewicz
"Poznaj siebie,
zrozum innych...."
Ależ jestem :)chętnie służę wsparciem od strony merytorycznej zarówno w nawiązaniu do narzędzia MBTI, jak i samej koncepcji typów psychologicznych.
Serdecznie pozdrawiam,
Przemek,
True to type ENFP :)
ps.
w ramach klaryfikacji - również zgłaszam swoją kandydaturę.Przemysław Duchniewicz edytował(a) ten post dnia 06.03.10 o godzinie 19:33
Krzysztof
Śliwiński
Psycho Nautilus,
właściciel
Myślę, że Przemek Duchniewicz jest tutaj najbardziej odpowiednią osobą z racji swoich zasług dla wprowadzenia MBTI do Polski w formie narzędzia licencjonowanego i przystosowanego do naszych realiów.Pozdrawiam
K.Ś.
Przemysław
Duchniewicz
"Poznaj siebie,
zrozum innych...."
Witajcie,Patrząc na naszą grupę mam kilka refleksji
- w grupie jest 91 osób czy to dużo czy mało?
- z perspektywy grup Career Coaching 2500 osób - to mało,
- z perspektywy innych grup - kierunkowych - ( po 20 - 30 osób)
myślę, że Grupa MBTI jest już dość duża :)
Czy ma potencjał rozwoju? - spójrzmy na inne portale społecznościowe, gdzie sama podgrupa np: INFJ to prawie 5000 (tak! pięć tysięcy) osób.
W mojej ocenie - mamy potencjał rozwojowy, że ho ho !
Czego nam potrzeba aby się rozwijać i korzystać z wymianiy postów i informacji - sami powiedzcie, kilka moich propozycji poniżej...
Proponuję aby:
1. propagować to forum na innych forach ( np: career coaching itp)
2. budować bazę pytań i odpowiedzi oraz praktycznych przypadków pracy z samą metodą/narzędziem/ koncepcją - czy jak kto woli :)
3. spotkać się w Warszawie i wymienić naszymi doświadczeniami ( patrz post 'spotkanie w realu')
Pracuję nad kilkoma darmowymi narzędziami usprawniającymi pracę z kwestionariuszem MBTI - jak ktoś zna miejsca, gdzie 'chadzam' w internecie, z pewnością je znajdzie :) - dodatkowo znajdziecie darmowy numer interesującego biuletynu na temat psychologii typów. Linki do zasobów wkrótce.
Chętnie zajmę się moderacją grupy - cel:
- 200% więcej osób do końca roku
- aktywna partycypacja w tematycznych dyskusjach - gdzie każdy z nas na nich zyskuje
Serdecznie Pozdrawiam,
Przemek, ENFP ( już od 10 lat - i chyba faktycznie się to nie zmienia - biorąc pod uwagę dynamikę typu :) )
Aneta
S.
trener, doradca
zawodowy, coach
Ciesze sie z tej zmiany - wypisalam sie z powodu smierci klinicznej grupy. Mam nadzieje na jej reaktywacje.:)
Przemysław
Duchniewicz
"Poznaj siebie,
zrozum innych...."
Witaj Aneta !I ja liczę na reaktywację grupy !
Zapraszam do śledzenia Informacji ze świata Typów Psychologicznych,
A jeżeli coś ciekawego znajdziesz - > zamieszczaj !
Serdecznie pozdrawiam
Przemek