Reklama: GRATIS wycena pozycjonowania strony , KLIKNIJ !

Stwórz profil

Musisz wpisać swoje imię
Musisz wpisać swoje nazwisko
Musisz wpisać poprawny e-mail
Musisz wpisać hasło (min. 8 znaków)
Musisz zaakceptować regulamin

Piotr Pelczar Programista
aplikacji
internetowych,
Vgroup.pl

Temat: Nowy serwis mikroblogowy Sypacz.pl

Witam,

Chciałbym zainteresować Ciebie nowym portalem społecznościowym i zaprosić do ostatnich testów beta serwisu http://sypacz.pl . Sypacz to przestrzeń w Internecie, w ramach której użytkownicy dzielą się krótkimi wiadomościami. Głównym założeniem Sypacza jest integracja mikrobloga z gigantami, dzięki czemu z jednego miejsca w Internecie możesz wysłać status do wszystkich społeczności, na których jesteś zarejestrowany. Na dzień dzisiejszy zbudowaliśmy integrację z Blipem, Twitterem, Flakerem, Naszą-klasą, a przymierzamy się do stworzenia oprogramowania pod Facebook oraz (może) Spinacz, Pinger, etc. Sypacz rozwija się bardzo dynamicznie, dlatego i systemy integracji ulegną wymianie na technologię OAuth.

Wszystko przed nami, projekt powstał z pasji, zatem zapraszam do testowania. Aby zgłosić uwagę lub błąd, użyj Sugestera po prawej stronie, a Twoja wiadomość na pewno do mnie dotrze.

Pozdrawiam,
Athlan.
19.02.2010, 10:19

Aleksander Fronczek zapraszam do
kontaktu :)

Piotr Pelczar:
Witam,

Chciałbym zainteresować Ciebie nowym portalem społecznościowym i zaprosić do ostatnich testów beta serwisu http://sypacz.pl . Sypacz to przestrzeń w Internecie, w ramach której użytkownicy dzielą się krótkimi wiadomościami. Głównym założeniem Sypacza jest integracja mikrobloga z gigantami, dzięki czemu z jednego miejsca w Internecie możesz wysłać status do wszystkich społeczności, na których jesteś zarejestrowany. Na dzień dzisiejszy zbudowaliśmy integrację z Blipem, Twitterem, Flakerem, Naszą-klasą, a przymierzamy się do stworzenia oprogramowania pod Facebook oraz (może) Spinacz, Pinger, etc. Sypacz rozwija się bardzo dynamicznie, dlatego i systemy integracji ulegną wymianie na technologię OAuth.

Wszystko przed nami, projekt powstał z pasji, zatem zapraszam do testowania. Aby zgłosić uwagę lub błąd, użyj Sugestera po prawej stronie, a Twoja wiadomość na pewno do mnie dotrze.

Pozdrawiam,
Athlan.

Witam,

po chwili testów (dokładniej się wgłębię w najbliższym czasie) mogę powiedzieć, że jest całkiem ok. Najważniejsza opcja czyli przesyłanie do innych serwisów działa znakomicie (na razie testowałem tylko z blipem), jedyne co bym wziął pod uwagę to:

- połączenie z Buzz (pinger, spinacz itp to raczej miniblogi niż mikroblogi poza tym IMO są mniej popularne niż buzz, który działa dopiero od tygodnia a już zna go więcej ludzi niż np. pingera)
- poprawienie designu portalu (z takiego serwisu jak Wasz nie będą korzystać dzieci z gimnazjum, a raczej ludzie obeznani z internetem i social media, korzystający z kilku serwisów itp. Więc aktualny wygląd i kolorystyka jest.. dziwna.
- po wysłaniu wiadomości przenosi na "Stronę Główną" na której nie ma nic ciekawego naprawdę nie wiem PO CO?
- przydałby się podgląd cytatu po najechaniu na niego myszką, dzięki temu można łatwo zobaczyć co jest cytowane i od razu odpisać itp.

Mimo tego, że wymieniłem kilka rzeczy które dobrze byłoby poprawić to wystarczy, że dodacie buzz do listy obsługiwanych serwisów i przechodzę na sypacz :)

Pozdrawiam,
AF
21.02.2010, 17:01

Piotr Pelczar Programista
aplikacji
internetowych,
Vgroup.pl

Dzięki za uwagi, niektóre się powtórzyły z tymi z Sugestera, ale na pewno wdrożymy.
21.02.2010, 21:56

Wyślij zaproszenie do