- 1
- 2
- Następna »
Zuza
Kuczbajska
Właścicielka
(Ślubna Pracownia,
ZAK Entertainments)
Temat: cudowne torty
Wątek pojawiał się na wielu grupach, ale niech będzie i na Ślubnych Inspiracjach. Jakie torty Wam się marzą? Wklejajcie zdjęcia.A poniżej kilka przykładów prac z polskich cukierni. W końcu i u nas są cukiernicy, którzy potrafią wyczarować w swoich pracowniach istne cuda.

Ewa
Wardęga
Wedding Planner,
Kraina Ślubów
ja jestem ostatnio zakochana w detalach broszkowych :)więc, niech będą i torty z broszkami. Wg mnie esencja elegancji!

Marta
Z.
Regionalny Kierownik
Sprzedaży, Grupa
Onet.pl
Ewa Wardęga:
ja jestem ostatnio zakochana w detalach broszkowych :)
więc, niech będą i torty z broszkami. Wg mnie esencja elegancji!
az szkoda kroic taki tort:) ale sa piekne, to fakt:)
Roman
Zając
Sprzedaż B2B/B2C od
1993r. Import z Chin
/ Pośrednictwo w...
Myślicie że ludzie Patrzą jak on wydląda?
Zuza
Kuczbajska
Właścicielka
(Ślubna Pracownia,
ZAK Entertainments)
Nie dość, że patrzą, to jeszcze na głos komentują...
Eliza Elis
Szymaniak
Pilotuję i
oprowadzam :)
U mnie ślub ma być w tematyce podróży. Więc kusi mnie tort walizkowy :)

Mam nadzieję, że uda się go jakoś niekiczowato udekorować :)
Bożena P. mama pracująca ;)
Eliza, superowe te torty! Mam nadzieję, że uda Ci się takie zamówić :)
Katarzyna
S.
konsultant ślubny
www.pwc.waw.pl
Są świetne!!! Ale tak sobie myślę, że w sumie trochę szkoda byłoby mi pokroić taki fajny tort :)
Emilia K. Hotelarstwo
Czy ktoś mógłby mi polecić cukiernię z Łodzi,gdzie warto zajrzeć?
Lusine
Z.
wł., Sweetshop -
Home & Gift
Słodkie dzieła sztuki. Cudne :)
Katarzyna
D.
archiwista -
muzealnik
mnie urzekł taki:
niestety, musiałam zejść na ziemię, jako że w moim miasteczku nikt takiego nie uklei... ale kolorystykę zachowam ;)
Ewa
Wardęga
Wedding Planner,
Kraina Ślubów
Kasiu, znam świetną cukiernię z Olsztyna, która myślę, że bez problemu zrobi taki tort :)info wysłałam na priva :)
Zuza
Kuczbajska
Właścicielka
(Ślubna Pracownia,
ZAK Entertainments)
Ostatnio zauważyłam, że za granicą moda na cudowne torty, pełne barw, ozdób i marcepanowych wykończeń,przemija.Przeglądając zagraniczne blogi nie sposób nie zauważyć, że teraz w modzie są lekkie, często śmietanowe wykończenia, które de facto przez wiele lat wiodły prym na polskich weselach. Jednak ważna jest forma podania takiego tortu, inna niż naszych piętrowych, ustawionych na metalowych stelażach. Zobaczcie jakie lekkie pyszności.

Moje pierwsze skojarzenie, że warstwy kremu, swą lekkością mają nawiązywać do struktur sukni, które są teraz szalenie modne. Lekkie, zwiewne, z delikatnych, warstwowo ułożonych materiałów, np. te od Very Wang.

Co sądzicie, które torty lepsze? Cudowny marcepan/masa cukrowa, czy lekka śmietana?
Maria
G.
Pełnomocnik ds.
Zintegrowanego
Systemu Zarządzania
Jakością
Zuza Kuczbajska:Jak dla mnie marcepan jest za słodki, więc stawiałabym raczej na lekką śmietanę, z tym, że w miesiącach letnich nie wiem czy taki tort wytrzymałby wysoką temperaturę. Sama mam ślub w lipcu i dylemat jaki tort wybrać.
Co sądzicie, które torty lepsze? Cudowny marcepan/masa cukrowa, czy lekka śmietana?
Zuza
Kuczbajska
Właścicielka
(Ślubna Pracownia,
ZAK Entertainments)
Maria W.:>
Jak dla mnie marcepan jest za słodki, więc stawiałabym raczej na lekką śmietanę, z tym, że w miesiącach letnich nie wiem czy taki tort wytrzymałby wysoką temperaturę. Sama mam ślub w lipcu i dylemat jaki tort wybrać.
Wg mnie, najlepiej po prostu wybrać cukiernię, która dowiezie tort chłodnią z godzinę przed jego wyserwowaniem. Wtedy mamy pewność, że będzie świeży i nie przejdzie zapachami lodówki w lokalu weselnym.
Poza tym z mojego doświadczenia, marcepan jak za długo postoi poza lodówką może siąść, szczególnie jak krem w torcie jest lekki. Na dodatek, czasem się "poci", czyli robi się taki błyszczący i śliski. A nie każdemu to się podoba.
Agnieszka Badowska nowe wyzwania...
kochani poszukuję cukierni w Trójmieście lub okolicach ... nic ciekawego nie znalazłam a te cudeńka Wasze to w większości Warszawa
Zuza
Kuczbajska
Właścicielka
(Ślubna Pracownia,
ZAK Entertainments)
Odezwij się do Ani Pietruszki z Gdańska:tel.: 0 509 383 981
e-mail: gdansk@slubnapracownia.pl
Poniższe torty są z jej ślubów, a to tylko szczyt góry lodowej jej kontaktów.

Agnieszka Badowska nowe wyzwania...
babeczki są naprawdę fajne dziękuję za pomocnie mam za bardzo czasu na szukanie więc liczę na Waszą pomoc na pewno się do niej odezwę
Alina
Kowalska
charakteryzator,
Telewizja POLSAT
S.A.