Reklama: Masz stronę WWW i nikt jej nie odwiedza , ZMIEŃ TO

Stwórz profil

Musisz wpisać swoje imię
Musisz wpisać swoje nazwisko
Musisz wpisać poprawny e-mail
Musisz wpisać hasło (min. 8 znaków)
Musisz zaakceptować regulamin

Rafał Gaszyński Rise and rise again
until lambs become
lions.

Temat: Miejsca, które polecacie - 2010

Witam,

Ja ze swojej strony mogę polecić Pasiekę przy ul. Miodowej na Kazimierzu.

Super obsługa, bardzo fajny klimat, no i oczywiście jedzenie - bomba. Plus dużo ciekawych napitków na bazie miodu :).

A Wy co polecacie?
9.02.2010, 13:11

Paweł B. HSBC Service
Delivery (Polska)
sp. z o.o.

Byłem ostatnio w tej Czeskiej restauracji na Zwierzynieckiej :) tu konkretnie http://www.ceska.chodba.pl/pl/Strona_glowna Muszę przynzać, że jest bardzo przyjemnie i dobre jedzenie no i oryginalne czeskie piwo - które dostaje się w oryginalnej butelce, oczywiście szklanki to już norma więc nie wspominam.

Ciekawą rzeczą jest opcja w menu, gdzie można zamówić sobie większą porcję danego zestawu, jeśli ktośz głodu umiera :P

PolecamPaweł B. edytował(a) ten post dnia 09.02.10 o godzinie 14:45
9.02.2010, 14:42

Paweł B. HSBC Service
Delivery (Polska)
sp. z o.o.

I kolejne miejsce, które moge polecić to Avanti Restaurant na ul.Karmelickiej. Zwracam uwagę na restaurację w podziemiach, gdyż na parterze jest oranżeria, jeszcze nie testowana :P

Zastanwiam się czy nikt poza mna jeszcze nigdzie w tym roku nie był z kartą?
26.02.2010, 10:25

Łukasz M. Szukam dobrej
inwestycji....

Był, był , polecam Pasiekę... :) Tylko Pani o Nas zapomniała, ale za to dostałem darmowe przystawki :)
26.02.2010, 10:28

Diana Pacławska
KRAKOW.ostatniemiejs
ca.pl

Witam

Jako, że dużo stołuję sie poza domem zwiedziałm już trochę miejsc :

1. Pasieka - smaczne, chociaż zbyt długie oczekiwanie na posiłek jest męczące:( W restauracji jest stosowana zasada im mniej na talerzu tym drożej :)

2. Fabryka Pizzy najpierw skorzystałam z tej przy AE pyszna pizza ze szpinakiem dlatego następnym razem wstąpiłam na taką sama ale na Kazimierzu - coż za moje zdziwienie - tutaj pizza była ohydna 1 kawałek i reszta pozostawiona , bez smaku, ciasto nie słone, składniki nie doprawione (szpinak jak trawa) napewno nigdy na Kazimierzu już nie odwiedze ani nikomu nie polecam.

3. Oberża sąsiadów na Kordiana - wieczór walentynkowy , duży wybór dań, dla każdego coś smacznego sie znajdzie , ja jadłam pierś z kurczaka z pomidorami suszonymi i mozzarelą - super !
Polecam chociaż kelner który nas obsługiwał był tak zakręcony że na początku powiedział że przy stoliku nie może siedzieć więcej niż para ...było na 3 pary więc wg regulaminu ok!
Gdyby nie karta na plus to można tam sporo wydać bo nei jest tanio..

4. Pizzeria pomidoro przy MC na Matecznym - najlepsza pizza jaką do tej pory jadłam , no oprócz pod Amorem na Tomasza :)
Włoskie składniki, cieniutkie ciasto mniam. Atmosfera super, kelner uprzejmy naprawde wielki PLUS dla nich !

5. Mamma Mia - jednak tam najlepsze są pizze - ja zdecydowałam się na lasagne ...fuuu w sosie pomidorowym jakby wyciągniętym prosto z kartonika, zero przypraw, poprostu bez smaku ! Trochę lepszy makaron z krewetkami , ale i tak nie warto , lepiej zjeść pizze, bo to u nich jednak jest najsmaczniejsze.

6. Drinki w INblanco...superowe, duży wybór i naprawdę przygotowane przez świetnych barmanów! W walentynki w 3 pary zamówiliśmy prawie 100 shotów :)

Trochę się rozpisałam, ale już dawno odwlekałam z tym ...dziś miałam natchnienie ;)
3.03.2010, 14:58

Paweł B. HSBC Service
Delivery (Polska)
sp. z o.o.

Trattoria MammaMia na Karmelickiej również polecam, aczkolwiek jeśli wybieracie się tam w piątek, sobotę, niedzielę i w jakieś specjalne dni porą wieczorową to warto sobie stolik zarezerwować :P
9.03.2010, 09:26

Diana Pacławska
KRAKOW.ostatniemiejs
ca.pl

Na niedzielny obiadek udałam się z rodzinką do Oberży pod czarnym koniem na Klasztornej! Wzięłam 2 karty (bo obiad na 4 osoby ) a okazało się że mają świetne półmiski mięs i super BIG szaszłyk na szabli :) płonący. Jeden półmisek + 1 za Złotówkę (zużyta 1 karta) w 4 osoby ledwo co daliśmy radę ! Do tego surówki, frytki, kuleczki ziemniaczane ...a cena 40 zł :D Smaczne, warto tak daleko jechać, jak będzie słoneczko fajne miejsce do posiedzenia przy piwku.
POLECAM!
23.03.2010, 12:13

Paweł B. HSBC Service
Delivery (Polska)
sp. z o.o.

Z czystym sumieniem moge również polecić restaurację Corleone http://www.corleone.krakow.pl/ na ul.Poselskiej. Bardzo miła i sympatyczna obsługa. Jadłem makarony i bardzo smaczne były :)

I jeszcze uzupełniając polecam BAROQUE Restaurant & Wódka Bar na ul.Św. Jana 16. Niezłe drinki, niezłe jedzenie i klub dośc atrakcyjny :)Paweł B. edytował(a) ten post dnia 17.05.10 o godzinie 12:03
28.04.2010, 12:46

Michał Gawor SPORT i REKREACJA |
Fundusze Unijne |
www.easysmart.pl

Ja polecam Centrum Stylizacji Sylwetki Vacu Centrum na ul. Fieldorfa Nila 10

Bardzo miła obsługa i bardzo dobrze wykonywane zabiegi na ciało m.in. masaże np. gorącymi kamieniami.

http://vacu-centrum.pl
tel. 12 661-03-03
17.05.2010, 20:12

Diana Pacławska
KRAKOW.ostatniemiejs
ca.pl

Tutto Bene - najlepsze makarony jakie jadlam w Krakowie.

Baccarat - 0,7l Finlandia z sokiem za 100zł - fajne miejsce na impreze, ja robiłam urodziny, ale trzeba wcześniej rezerwować loże bo nie ma miejsc !!

3 Papryczki - obsługa mozolna, pizza OK !!
4.08.2010, 13:44

Anna Rolof connect people with
the world's greatest
travel possibili...

polecam wyprawę na sushi do Genji (Dietla 55).

Nie dość, że przepyszne jedzenie (moim zdaniem najlepsze sushi w Krakowie), to przy telefonicznej rezerwacji stolika wita was na miejscu sympatyczna karteczka powitalna, jak również kieliszek wina owocowego;

milo posiedzieć jest również w Chocoffee, jak i Paese (to ostatnie może nie należy do najtańszych, ale jedzenie wyśmienite).
4.08.2010, 15:14

Anna K. zakupy, sprzedaż,
weterynaria,
zoologia

Polecam Pommodore (okolice matecznego) miło, smacznie i bezproblemowo :)
a także Easy Rider - jedzenie dobre, porcje duuże, miła obsługa.
19.09.2011, 14:55

Wyślij zaproszenie do