- 1
- 2
- 3
- 4
- Następna »
Rafał Ganowski Merlin.pl SEM(PPC)
Marcin
Chirowski
Praca która jest
pasją nigdy się
nie nudzi
Temat: "Żywa" reklama
Spoko "plakat", wrzuciłem go ostatnio na Wykop i Poligon Marketingowy na FB :D Podobało się :-)
Katarzyna
M.
piszu.pl: e-PR,
copywriting, social
media
Rafał Ganowski:
ot taka ciekawostka
Taaa, rzeczywiście super. Szkoda, że przed restauracją nie stała krowa na sznurku, z tym samym hasłem.
Wg mnie to debilny pomysł.
Kuba
Jarzębowski
Neverending
Stories:)
Ciekawe co by było, gdyby akurat słonku się zachciało świecić prosto na tą szybę... Gotowe danie wprost z ulicznej reklamy?Kuba Jarzębowski edytował(a) ten post dnia 08.02.10 o godzinie 15:55
Cezary
Ziemiński
creative director -
agencjanano.pl
Marcin Chirowski:
Spoko "plakat", wrzuciłem go ostatnio na Wykop i Poligon Marketingowy na FB :D Podobało się :-)
super, naprawdę podoba mi się jak ludzie męczą zwierzęta a inne człowieki dają to na wykop i wszyscy się cieszą klaskają i się przechwalają kto zajebał w młodości więcej kotów.
Naprawdę brawo, żywy dowód na to że człowiek pochodzi od małpy
Patryk
R.
copywriter, Słowa
trafiają w cel
Wspaniały pomysł! Nie można się nie zatrzymać. W kategorii efektywności bije na głowę wszystkie tego typu realizacje na tym nośniku.Ludzie nie tylko męczą zwierzęta, lecz hodują je w celach morderczo-spożywczych.
Łukasz
Mielnik
marketing /
strategia / reklama
Kuba Jarzębowski:
Ciekawe co by było, gdyby akurat słonku się zachciało świecić wprost na tą szybę... Gotowe danie wprost z ulicznej reklamy?
Byłyby grillowane ... ale jeżeli wierzyć temu co jest napisane na końcowej planszy filmu to miały zapewnione jedzenie, klimatyzację i tlen .. więc może nie było tym rybom tak źle?
ps: wiem, że nie trzeba wierzyć w to co jest napisane na końcowej planszy ale z drugiej strony może napisali prawdę? Rozumiem, że zamiarem autora tematu było pokazanie "nie-standardowej reklamy" i to jest jeden temat a zupełnie inny temat to "jak się czuje ryba" - ale to wątek do kącika Przyjaciół Zwierząt.
ps: żeby było jasne sam mam kota i się wcale nie znęcałem nad nim jak byłem młodszy
Kuba
Jarzębowski
Neverending
Stories:)
Łukasz Mielnik:Wystarczy sobie wyobrazić słoneczny dzień spędzony w klimatyzowanym pomieszczeniu przy oknie bez zasłon...
Kuba Jarzębowski:
Ciekawe co by było, gdyby akurat słonku się zachciało świecić wprost na tą szybę... Gotowe danie wprost z ulicznej reklamy?
Byłyby grillowane ... ale jeżeli wierzyć temu co jest napisane na końcowej planszy filmu to miały zapewnione jedzenie, klimatyzację i tlen .. więc może nie było tym rybom tak źle?
Edwin
Z.
Kierownik Projektu,
pkt.pl Polskie
Książki
Telefoniczne S...
Forum o reklamie a Wy nad jedzeniem się użalacie. Pomysł trafiony a jeśli ktoś tego nie dostrzega tylko rozpacza nad rybkami to polecam WWF PolskaTemat: "Żywa" reklama
Cezary Ziemiński:
Człowiek nie pochodzi od małpy, ale ma z małpą wspólnego przodka.
Teoretycznie, nawet jeśliby pochodził od małpy, to co co ma małpa do budzącej kontrowersje reklamy i jej autorów?
Paweł
Kupper
Właściciel,
eithel.pl
Pomysł na reklamę super :)A że się męczą rybki... jeśli ktoś zmienia wodę i ta ścianka nie jest od południa to myślę, że tak źle im nie jest.
Ja wiem, że i tak pewnie ktoś napisze, że zwierzęta się męczą, że to bestialstwo, no i że zamiast schabowego można sobie wszamać kotleta sojowego i przegryźć sałatą ale trudno :) Reklama i tak mi się podoba :)
Katarzyna
M.
copywriting, social
media
Edwin Zasada:
Forum o reklamie a Wy nad jedzeniem się użalacie. Pomysł trafiony a jeśli ktoś tego nie dostrzega tylko rozpacza nad rybkami to polecam WWF Polska
Do momentu zabicia zwierzęcia jest ono żywym stworzeniem, a nie jedzeniem. Nawet są odpowiednie ustawy w Polsce na ten temat - no ale podejście do zwierząt jest w Polsce na żenującym poziomie, więc się nie dziwię i tutaj podobnym wypowiedziom.
Edwin
Z.
Kierownik Projektu,
pkt.pl Polskie
Książki
Telefoniczne S...
Katarzyna Mitas:
Kasia zaraz nie będzie można pokazac niczego w reklamie bo będzie to czemuś lub komus szkodziło. Nie jesteś w targecie to źle odbierasz reklamę... i tak byś zatrzymała się przed nią więc efekt końcowy zachowany.
Łukasz
Mielnik
marketing /
strategia / reklama
Katarzyna Mitas:
Edwin Zasada:
Forum o reklamie a Wy nad jedzeniem się użalacie. Pomysł trafiony a jeśli ktoś tego nie dostrzega tylko rozpacza nad rybkami to polecam WWF Polska
Do momentu zabicia zwierzęcia jest ono żywym stworzeniem, a nie jedzeniem. Nawet są odpowiednie ustawy w Polsce na ten temat - no ale podejście do zwierząt jest w Polsce na żenującym poziomie, więc się nie dziwię i tutaj podobnym wypowiedziom.
Katarzyno,
Po pierwsze reklama, która wywołała tyle kontrowersji nie powstała na polskim tylko na zagranicznym rynku - zakładam, że w kraju bardziej niż polska wrażliwym na punkcie praw zwierząt
Po drugie jak to już kilka osób wyżej zaznaczyło w tym temacie oceniamy pomysł w kategorii "nie-standardowej" reklamy
Po trzecie mimo wszystko uważam, że przedmiotowe ryby nie są torturowane i "patroszone żywcem" ... choć tego pewnie się nie dowiemy dopóki same ryby się nie wypowiedzą.
pozdrawiam
Igor
Downar-Zapolski
marketing/reklama/pr
/www
Cezary Ziemiński:
Marcin Chirowski:
super, naprawdę podoba mi się jak ludzie męczą zwierzęta a inne człowieki dają to na wykop i wszyscy się cieszą klaskają i się przechwalają kto zajebał w młodości więcej kotów.
A zajebałeś jakiegoś kota w młodości? Bo ja nie. Twoja wypowiedź jest żenująca - faktycznie potwierdza Twoje pochodzenie od małpy.
A jako, że jest to temat o marketingu, a nie temat dla sfrustrowanych wegetarian - pomysł bardzo fajny, w zasadzie banalnie prosty, czytelny, przyciągający wzrok. I jeszcze dodatkowo działa jak wiral. Ode mnie 10/10.
Katarzyna
M.
copywriting, social
media
Igor Downar-Zapolski:
A zajebałeś jakiegoś kota w młodości? Bo ja nie. Twoja wypowiedź jest żenująca - faktycznie potwierdza Twoje pochodzenie od małpy.
A poniższa wypowiedź czego dowodzi? :)
temat dla sfrustrowanych wegetarian
Igor
Downar-Zapolski
marketing/reklama/pr
/www
Założę się, że gdyby zamiast "Fresh as can be" było tam napisane np. "Life. No food" wykorzystanie tych ryb w żaden sposób by Wam nie przeszkadzało.
Rafał
S.
Zero nienawidzi
innych liczb. /Z.
Freud/
Dowodzi tego, że nie każdy myśli co mówi, niektórzy mówią co myślą.Kwestia czy to akceptujesz, czy nie ;)
Co do reklamy - chcę wierzyć, że o rybki dbano, myto je ciepłą wodą i karmiono dobrym robakiem.
Jeśli komuś zdjęcie potrzebne, polecam to ode mnie:
http://www.ociecprac.pl/rybka-lubi-plywac/
Koncepcja jest dogłębnie kreatywna, świetnie zrealizowana (egzekucja) i aby skutecznie promowała jadłodajnię to rybki muszą/musiały być zadbane - nikt by nie wszedł do restauracji / nie kupiłby puszki / nie zapłaciłby za... "zachęcony" śniętym do-góry-brzuszkiem.
r.
PS. Igor - brawo!!!Rafał S. edytował(a) ten post dnia 08.02.10 o godzinie 22:12
Cezary
Ziemiński
creative director -
agencjanano.pl
Chyba Tobie by nie przeszkadzało. Tu chodzi o pewien poziom nie o wegetarianizm, sądząc po twoich wypowiedziach brak ci klasy więc wcale mnie nie dziwi, że zachwycasz się tą reklamą. Wiesz co to jest etyczna reklama?? czy jak Ci zalepią ( tobie ten w którym mieszkasz)cały blok z obydwu stron giga reklamą to też będziesz piał z zachwytu, że zaje bo ją widać z księżyca??ps. ZACHĘCANIE DO KONSUMPCJI MĘCZĄC ZWIERZĘTA TO BANAŁ A NIE KREATYWNOŚĆ. TO JEST KREATYWNE
Igor
Downar-Zapolski
marketing/reklama/pr
/www
Cezary Ziemiński:
Chyba Tobie by nie przeszkadzało. Tu chodzi o pewien poziom nie o wegetarianizm, sądząc po twoich wypowiedziach brak ci klasy więc wcale mnie nie dziwi, że zachwycasz się tą reklamą. Wiesz co to jest etyczna reklama??
Większości osób podoba się ta reklama. I nikt poza Tobą nikomu tu nie ubliżał i nie używał wulgaryzmów. Więc jeśli komuś brakuje tu klasy i argumentów, to ewentualnie Tobie.
czy jak Ci zalepią ( tobie ten w którym mieszkasz)cały blok z obydwu stron giga reklamą to też będziesz piał z zachwytu, że zaje bo ją widać z księżyca??
Naprawdę nie widzisz różnicy pomiędzy reklama, w której liczy się wielkość, a taką, w której liczy się pomysł? To przykre.
- 1
- 2
- 3
- 4
- Następna »