Advertisement

Stwórz profil

Musisz wpisać swoje imię
Musisz wpisać swoje nazwisko
Musisz wpisać poprawny e-mail
Musisz wpisać hasło (min. 8 znaków)
Musisz zaakceptować regulamin

Piotr S. Partner at Turbine
Asset Management

Temat: Jak najłatwiej zapłacić za CFA lvI?

Paweł Duszek:
spoko podalem im kredytową i jest ok

Kojarzycie jak mam śledzić postep dostawy ksiązek?

Książki przychodzą błyskawicznie, nie ma co śledzić :)
12.07.2011, 11:39

Marta Szudzichowska CFA Level 1
Candidate, Studentka

zapisujesz się na termin grudniowy? bo jakoś nie mogę znaleźć informacji o terminie czerwcowym (2012) czy to jeszcze za wcześnie? z góry dzieki za odpowiedź
12.07.2011, 23:28

Podobno zapisy będą dopiero jakoś w połowie lipca - czyli za kilka dni..
13.07.2011, 07:39

Maciej Rak Student, Szkoła
Główna Handlowa

Dodam słówko od siebie, że po raz pierwszy termin grudniowy odbędzie się również w Warszawie.
14.07.2011, 13:29

Damian Bąbka CFA Level 2
Candidate, Makler
papierów
wartościowych

@Marta z tego co wiem, to zapisy na czerwiec 2012 ruszają następnego dnia po ogłoszeniu wyników z czerwca 2011 - wyniki są 26. lipca, więc zapisy od 27.
15.07.2011, 14:13

Paweł Duszek Makler Papierów
Wartościowych, CFA
level II Candidate

Maciej Rak:
Dodam słówko od siebie, że po raz pierwszy termin grudniowy odbędzie się również w Warszawie.

tzn grudzień 2011 czy 2012 bo widze ze 2012 sie wplątał w dyskusje.ja narazie jestem Frankfurt december 2011 ale chetnie bym zdal w Wawie
30.07.2011, 22:13

Adam Kubicki Student, Akademia
Ekonomiczna w
Krakowie

Paweł Duszek:
Maciej Rak:

tzn grudzień 2011 czy 2012 bo widze ze 2012 sie wplątał w dyskusje.ja narazie jestem Frankfurt december 2011 ale chetnie bym zdal w Wawie

Grudzień 2011 jest dostępny także w Warszawie.
31.07.2011, 10:11

Piotr Jelonek Student, Uniwersytet
Ekonomiczny w
Krakowie

Paweł Duszek:

Dokładnie tak jak Adam wspomniał, warszawa jest dostępna w grudniu 2011. Więc śmiało możesz ubiegać się o zmianę miejsca.
31.07.2011, 16:22

Wartościowych, CFA
level II Candidate

Hmmm owszem na change your test center jest opcja Warsaw, Poland na december 2011.Zmieniłem i piszą ze succesfully:):)ale np na CFA Polska nic nie zmienili nadal jest napisane ze w Warszawie tylko w czerwcu..
4.08.2011, 13:38

Wartościowych, CFA
level II Candidate

Zakładam ze Polski CFA po prostu nie wie ze ma u siebie w ogródku egzam grudniowyPaweł Duszek edytował(a) ten post dnia 04.08.11 o godzinie 13:39
4.08.2011, 13:39

Michał Kozarzewski Citibank
International plc

A o jaką stronę chodzi? http://cfa.com.pl ?
Nędzna strona, aktualizacja na poziomie serwisu podupadłej gminy.

Główna strona instytutu jest chyba na tyle dobra, że nie warto zaglądać w inne miejsca ...
4.08.2011, 23:16

Witam wszystkich,
czy pobrano od Was VAT 7% i opłatę za "Usługę Agencji Celnej" przy dostarczaniu materiałów naukowych do egzaminu CFA ?
Suma może nieznacząca - 50,12 zł ale ciekawi mnie czy nie zaszła pomyłka bo czytałem w internecie, że książek o charakterze edukacyjnym VAT nie obejmuje [=0%]
Jeśli ktoś ma jakąś wskazówkę/radę/komentarz zachęcam do podzielenia się opinią.
5.08.2011, 20:43

Piotr Jelonek Student, Uniwersytet
Ekonomiczny w
Krakowie

Krzysztof Marek Mazurski:
Witam wszystkich,
czy pobrano od Was VAT 7% i opłatę za "Usługę Agencji Celnej" przy dostarczaniu materiałów naukowych do egzaminu CFA ?
Suma może nieznacząca - 50,12 zł ale ciekawi mnie czy nie zaszła pomyłka bo czytałem w internecie, że książek o charakterze edukacyjnym VAT nie obejmuje [=0%]
Jeśli ktoś ma jakąś wskazówkę/radę/komentarz zachęcam do podzielenia się opinią.

W tym roku jeszcze się nie zapisywałem na egzamin, ale rok temu nie doliczono mi żadnego podatku. Mogę z ciekawości zapytać od jakiej kwoty ci naliczono ten podatek?
5.08.2011, 23:15

Jakub Urbaniak Student, Uniwersytet
Łódzki

mi naliczyli taką samą kwotę na początku roku jak ksiazki na czerwiec dostalem...
20.08.2011, 10:10

Jarosław K. CFA Level 2
candidate

w zeszlym roku nie bylo tej oplaty.a w tym roku po otrzymaniu lev.2 kurirer z UPS najpierw nie pobral oplaty.a kilka dni pozniej dzwonil i prosil mnie,zebym zaplacil 50,12pln .
7.09.2011, 18:59

Krystian Kula Krystian Kula

Ja w tym roku (CFAlvl3) walcze z UPS o 190 PLN. Widac profesjonalizm firmy.... z tego co wiem nie ma podstaw do naliczenia jakiegokolwiek cła czy podatku
29.09.2011, 08:30

Jakub Urbaniak Student, Uniwersytet
Łódzki

Daj znać jak poszło, mi się nie chciało o 50 zł bawić, ale jak mi naliczą za dwójkę 190 pln to mi się nagle zachce i każde info się przyda ;)
29.09.2011, 21:03

Szczepan Stańdo Student, Akademia
Leona Koźmińskiego
w Warszawie

Mi kilkanaście dni temu przyszło zapłacić 55zł z groszami za podręczniki na drugi poziom.
30.09.2011, 18:31

Wyślij zaproszenie do