Reklama: Najlepszy program partnerski w sieci , KLIKNIJ

Stwórz profil

Musisz wpisać swoje imię
Musisz wpisać swoje nazwisko
Musisz wpisać poprawny e-mail
Musisz wpisać hasło (min. 8 znaków)
Musisz zaakceptować regulamin

Temat: "tancerz to nie zabawka" - kalendarz - apel

pomysl rodzil sie szybko, tworzyl jeszcze predzej, drukowal sie w bolach ..
troche pozno ale wreszcie wyszedl drukiem i zostal rozeslany gdzie trzeba ..

okladka z listem otwartym

Obrazek

styczen:

Obrazek

reszta kalendarza do obejrzenia:
http://members.chello.pl/m.kaluza/Tancerze/

i dla chetnych krotki filmik z planu zdjeciowego udostepniony dzieki poznanksiej telewizji wtk
2.02.2010, 19:13

konto usunięte

HEJ ,tylko niech nie idą na Warszawę z postulatami
"CHCEMY PO 15 LATACH PRACY,GODNYCH EMERYTUR"

bo pakuję walizki i uciekam z tego głupiego kraju

edit:

czy ja dobrze doczytałem na sam koniec????

"PRZYWRÓCCIE NAM WCZEŚNIEJSZE EMERYTURY"?????

tylko nie wymieniajcie mi,ile to kontuzji ma tancerz i jak ciężko musi pracować bo zaraz utworzy się lista poszkodowanych milicjantów co muszą trzymać pałkę cały dzień, kolejarzy co chodzą z lizakiem i nauczycielek klas pierwszych co przebywają w szkołach po 4 godziny dziennie mając też ferie i wakacje niczym uczniowie.

drag queens też niedługo wystąpią o emeryturki a za nimi pójdą inni miłośnicy mocnych wrażeńJan D. edytował(a) ten post dnia 02.02.10 o godzinie 19:38
2.02.2010, 19:17

Bartosz Jungiewicz Reklama, reklama,
pranie mózgu już
od rana...

...a ja siedzę zgarbiony przed komputerem w pracy i tez mi jest ciężko, też chcę na emeryture za kilka lat...

A na serio, odpowiadam z d... bo wątek średnio w temacie grupy (chyba, że to jest marketing emerytalny, albo lobbing) - każdy ma prawo wybrać sobie taki zawód jak chce - nie wydaje mi się sprawiedliwe, żeby jedni pracowali na emeryturę 45 lat, a inni 15.
2.02.2010, 19:23

Tomasz Mateusz Zelmański freelance art
director

Szczerze, kiedy słyszę hasło "wcześniejsze emerytury" włos jeży mi się na głowie. Wszystkie zawody mają swoje plusy / minusy - nikt nikomu nie każe zostawać tanerzem / górnikiem / nauczycielem / policjantem.
2.02.2010, 19:41

konto usunięte

Tomasz Mateusz Zelmański:
Szczerze, kiedy słyszę hasło "wcześniejsze emerytury" włos jeży mi się na głowie. Wszystkie zawody mają swoje plusy / minusy - nikt nikomu nie każe zostawać tanerzem / górnikiem / nauczycielem / policjantem.

ale przeważająca część ludzi młodych wybiera te zawody ze względu na te emeryturki.

znam z obdukcji:

" teraz młodzież nie ma sposobu na życie to idzie do policji albo straży,zawsze to pensja i te wcześniejszde emerytury....a jak będzie dobrze to i mieszkanie służbowe będzie'

pieprzona komuna i banda nierobów=polska
2.02.2010, 19:45

Jan D.:
HEJ ,tylko niech nie idą na Warszawę z postulatami
"CHCEMY PO 15 LATACH PRACY,GODNYCH EMERYTUR"

troche nie tak Janie ..
ja tez jestem przeciwny wczesniejszym emeryturom .. ale jakby nie patrzec to do 35roku zycia tancerze baletu wyrabiaja srednia lat pracy jaka wyrabia normlany czlowiek.

a glownie chodzi o to by umozliwic im przekwalifikowanie sie w ciagu kilku lat - tak jak to jest we wszystkich krajach cywilizowanej europy

Czekam na postulaty kolesi z kapel metalowych, którzy po 15 latach będą chcieli iść na emeryturę, bo gardło nie te, wątroba niedomaga, słuch... jaki słuch? a kręgosłup nawala od zamiatania długimi batami.

Bez przesady z tymi przywilejami emerytalnymi. Nikt nie mówi, że trzeba mieć w życiu jeden zawód.

konto usunięte

. ale jakby nie patrzec to do 35roku zycia tancerze baletu wyrabiaja srednia lat pracy jaka wyrabia normlany czlowiek.

czyli że pracują 16 godzin zamiast 4 jak nauczyciele? nie rozumiem

a inni ile pracuja? po 12-16 godzin, a czemu nie protestują,skomlą, mendzą?

bo mają jeszcze trochę godności
2.02.2010, 19:48

Tomasz Mateusz Zelmański freelance art
director

Piotr F.:
a glownie chodzi o to by umozliwic im przekwalifikowanie sie w ciagu kilku lat - tak jak to jest we wszystkich krajach cywilizowanej europy

Hmm - okładka, a dokładnie list na niej mówi jednak wyraźnie o wcześniejszych emeryturach...
2.02.2010, 19:53

Marzena Godlewska "Blessings are not
just for the ones
who kneel...
luckily"

Przepraszam, a kto kazał być baletnicą? O ile się orientuję nie jest to zawód konieczny dla istnienia ludzkości. Z jakiej paki mam zarabiać na trzydziestoparoletniego tancerza baletu? Tym bardziej jeśli np. ani mnie ziębi ten taniec ani grzeje, czy też nigdy nie odczułam najmniejszej nawet potrzeby, żeby go oglądać i tak dalej...
Co mnie ponadto interesuje ile ktoś taki zarabia? Jeśli ktokolwiek ma takie marzenie proszę bardzo, ale guzik mnie interesuje jak sobie pościele realizując je.

To ja już naprawdę wolę swoimi podatkami pracownika karetki pogotowia wesprzeć, który ratuje codziennie życie ludziom, a zarabia przy tym 1300 złMarzena Godlewska edytował(a) ten post dnia 02.02.10 o godzinie 20:02
2.02.2010, 20:01

Krzysztof Z. SEO / SEM
websukces.net

Pracowałem w szkole baletowej i gdwarantuje Ci Dzbanie te dzieciaki do matury wykonały taka pracę i tyle zdrowia staciły, że Ty tej pracy nie wykonasz do końca życia i skończ z tymi truizmami porównując machanie pałką do cieżkiej pracy i rozwalenia całego organizmu w wieku 30 lat ...
Zgadzam się, że nikt tam nikogo na siłe nie ciągnie ale też i nie każdemu bozia dała siłę, zdolności, odwagę aby zostać tancerzem, strażakiem, policjantem i wojskowym, także trochę szacunku przed tymi zawodami bo dzieki niektórym z nich trzymasz swoja zdrową i bezpieczną dupe przed komputerem, bo ktoś inny za Ciebie ją nadstawia...
edyta///
zreszta powyższy tekst nie tylko Ciebie się tyczy ...Krzysztof Z. edytował(a) ten post dnia 02.02.10 o godzinie 20:21
2.02.2010, 20:19

Mateusz W. Możesz sobie być
synem kogo tam
chcesz, ale dopóki
ja tu ...

Krzysztof Z.:
nie każdemu bozia dała siłę, zdolności, odwagę aby zostać tancerzem, strażakiem, policjantem i wojskowym, także trochę szacunku przed tymi zawodami bo dzieki niektórym z nich trzymasz swoja zdrową i bezpieczną dupe przed komputerem, bo ktoś inny za Ciebie ją nadstawia...

Strażaka, policjanta, wojskowego rozumiem, ale k.... tancerz? Co on mi robi? Chyba konkurencję na disko w clubie '70.
2.02.2010, 20:22

Marzena Godlewska "Blessings are not
just for the ones
who kneel...
luckily"

Zgadzam się, że nikt tam nikogo na siłe nie ciągnie ale też i nie każdemu bozia dała siłę, zdolności, odwagę aby zostać tancerzem, strażakiem, policjantem i wojskowym, także trochę szacunku przed tymi zawodami bo dzieki niektórym z nich trzymasz swoja zdrową i bezpieczną dupe przed komputerem, bo ktoś inny za Ciebie ją nadstawia...
edyta///
zreszta powyższy tekst nie tylko Ciebie się tyczy ...Krzysztof Z. edytował(a) ten post dnia 02.02.10 o godzinie 20:21

Z całym szacunkiem, ale nie wrzucałabym tych zawodów do jednego worka...
2.02.2010, 20:22

Adrian T. Reklama: szkolenia i
projekty

Ja też nie mam najmniejszej ochoty pracować na 35-letniego tancerza/rkę.

Skwituję krótkimi żołnierskimi słowami: komuś się chyba w główkach poprzestawiało. I to zdroooowo.
2.02.2010, 20:24

konto usunięte

Krzysztof Z.:
Pracowałem w szkole baletowej i gdwarantuje Ci Dzbanie te dzieciaki do matury wykonały taka pracę i tyle zdrowia staciły, że Ty tej pracy nie wykonasz do końca życia i skończ z tymi truizmami porównując machanie pałką do cieżkiej pracy i rozwalenia całego organizmu w wieku 30 lat ...

pomniki postawić, święte obrazy namalować

a część ciot, bo jest ich tam cała masa, wepchać na piedestały

żule pod kioskiem też w wieku 30 lat mają zajechane organizmy, ktoś im kazał pić???
2.02.2010, 20:28

Marzena Godlewska:
edyta///

Z całym szacunkiem, ale nie wrzucałabym tych zawodów do jednego worka...

Ja też.
2.02.2010, 20:29

konto usunięte

wcześniejsza emerytura to przywilej dla zawodów szczególnego ryzyka.
2.02.2010, 20:31

konto usunięte

Piotr F.:
pomostówka, owszem. coś w rodzaju kuronia...
2.02.2010, 20:32

Jan D.:
Krzysztof Z.:

pomniki postawić, święte obrazy namalować

a część ciot, bo jest ich tam cała masa, wepchać na piedestały

żule pod kioskiem też w wieku 30 lat mają zajechane organizmy, ktoś im kazał pić???

No teraz to Ty przeginasz w drugą stroną. Tak samo jak nietrafione jest porównanie ratownika z tancerzem, tak samo nietrafione jest przyrównanie tancerza do żula.
2.02.2010, 20:33

Mateusz W. Możesz sobie być
synem kogo tam
chcesz, ale dopóki
ja tu ...

Żule przynajmniej jak mają za co pić to nie marudzą
2.02.2010, 20:34
Temat zamknięty.

Reklama: Szklarz Wrocław

Wyślij zaproszenie do