Katarzyna
M.
piszu.pl: e-PR,
copywriting, social
media
Temat: Życie od pierwszego oddechu..
Dzisiaj w którymś z bloków reklamowych zobaczyłam reklamę jakiegoś specyfiku na drogi oddechowe z dosyć kontrowersyjnym hasłem: życie zaczyna się od pierwszego oddechu - z ilustracją w postaci niemowlaka.Czy dzisiaj, kiedy wiadomo nieco więcej o życiu prenatalnym, nie jest to wyraz ignorancji koncernu farmaceutycznego, który ów specyfik produkuje?
Rafał
S.
Zero nienawidzi
innych liczb. /Z.
Freud/
nieeee.... chyba szukasz dziury w calympierwszy oddech od zawsze byl i zapewne bedzie symbolem, metafora wrecz nowego zycia
nawet, jesli wszem i wobec wszyscy uznaja, ze formalnie jest to xxx czasu wczesniej to i tak pierwszy wdech (klepansko w pupe i ryk) symbolem zostana
r.
Katarzyna
M.
piszu.pl: e-PR,
copywriting, social
media
Rafał S.:
nieeee.... chyba szukasz dziury w calym
pierwszy oddech od zawsze byl i zapewne bedzie symbolem, metafora wrecz nowego zycia
nawet, jesli wszem i wobec wszyscy uznaja, ze formalnie jest to xxx czasu wczesniej to i tak pierwszy wdech (klepansko w pupe i ryk) symbolem zostana
r.
To klepańsko w pupę i ryk mogą stanowić początek życia w sensie dosłownym ;)
Katarzyna Mitas:
Czy dzisiaj, kiedy wiadomo nieco więcej o życiu prenatalnym,
Heh, kto wie, ten wie.
Adam
Gabryelów
Project manager,
4SIGHT
Katolicy są zdania, że życie zaczyna się od pierwszego hm... wytrysku ;)
Piotr L. • Weź Mnie •
Adam Gabryelów:
To chyba ci sami katolicy co najchętniej wróciliby do praktyk palenia na stosach...
Rafał
S.
Zero nienawidzi
innych liczb. /Z.
Freud/
Myślalam, że życie zaczyna się po 40tce:)Z reklamy można dowiedzieć się, że od pierwszego oddechu :)
Adam
Gabryelów
Project manager,
4SIGHT
Piotr L.:
Adam Gabryelów:
To chyba ci sami katolicy co najchętniej wróciliby do praktyk palenia na stosach...
Nie, ci od Monty Pythona ;)
Marta Wojtanowska niezależna
Mnie razi to przejście z niemowlaka do kolesia w męskiej szatni. Wkurzająca jest ta reklama. Fajny pomysł, ale kiepsko z realizacją.
Ewelina
Kitlińska
Communications
Project Manager
Europe - Nutrition &
Wellness
Marta Wojtanowska Investmag:
Mnie razi to przejście z niemowlaka do kolesia w męskiej szatni. Wkurzająca jest ta reklama. Fajny pomysł, ale kiepsko z realizacją.
Tak, bo to tak, jakby człowiek = mężczyzna. Ale dajmy szansę, może bedzie jeszcze reklama z kobietą.
Życzyłabym sobie, żeby hasło, że życie zaczyna się od I oddechu weszło w naród, bo na razie to się twierdzi, że życie zaczyna się od zygoty. Lub tak jak poprzednicy.
Marta Wojtanowska niezależna
O tym nie pomyślalam! Że te reklama jeszcze leci?!:D
Marcin
Stolarz
Sales & Marketing
Manager
Ewelina Kitlińska:
Marta Wojtanowska Investmag:
Tak, bo to tak, jakby człowiek = mężczyzna. Ale dajmy szansę, może bedzie jeszcze reklama z kobietą.
LOL!