Temat: Lokata czy konto oszczędnościowe?
Która z opcji daje więcej korzyści? Czekam na wszystkie za i przeciw;)Temat: Lokata czy konto oszczędnościowe?
Ostatnio właśnie też chciałem trochę poczytać na ten temat, gdyż planuję oszczędzić kilka groszy. Niestety czasu nie ma zbyt wiele, także moja wiedza w tej materii jest szczątkowa :( Ale z tego co słyszałem, to chyba na lokacie mamy większe oprocentowanie, więc automatycznie byłoby lepiej odkładać pieniążki właśnie na nią.Temat: Lokata czy konto oszczędnościowe?
Maciej Sokołowski:
Ostatnio właśnie też chciałem trochę poczytać na ten temat, gdyż planuję oszczędzić kilka groszy. Niestety czasu nie ma zbyt wiele, także moja wiedza w tej materii jest szczątkowa :( Ale z tego co słyszałem, to chyba na lokacie mamy większe oprocentowanie, więc automatycznie byłoby lepiej odkładać pieniążki właśnie na nią.
Pewnie tak, ale pieniądze zostają zablokowane na dłuższy czas. Poza tym co z opłatami, czy nie są wyższe przy lokacie?
Konto pewnie daje niższy zarobek, ale wydaje mi się, że pozostawia większą elastyczność w dostępie do pieniędzy