Reklama
Szukaj zleceń na Getak.pl

Stwórz profil

Musisz wpisać swoje imię
Musisz wpisać swoje nazwisko
Musisz wpisać poprawny e-mail
Musisz wpisać hasło (min. 8 znaków)
Musisz zaakceptować regulamin

Aleksandra S. wynajem komfortowych
apartamentów
Gdańsk, Sopot

Temat: Decoupage - proszę o pomoc

Anna S.:
Aleksandra S.:
witam
ja ostatnio wpadlam na super (wg mnie pomysł) z gazetami. Uzywam je jako podkład tzn naklejam na przedmiot (skrzynka) i dopiero na nie konkretny motyw - gazety oczywiście postarzam lalierem i naklejam tylko fragmenty (angielsko, francusko, rosyjsko i niemieckojęzyczne)ale obok siebie. Może byc na tym motyw jasny lub ciemny ale nie preferuję w tym wypadku serwetek bo przeswitują!
Pozdrawiam

pokaż, pokaż :)
z chęcią wysłałbym zdjęcie ale moje zdolności informatyczne nie sa tak duże aby podłączyć fotkę...:-(
15.12.2008, 22:54

zobaczcie proszę jakie piękne rzeczy można robić.... galeria Zielonej Żyrafy.
Na ich stronie jest tyle inspiracji!

pozdrawiam!
15.10.2010, 09:42

Witam,

Stawiam dopiero pierwsze kroki w ozdabianiu przedmiotów techniką decoupage, dlatego też bardzo proszę o pomoc. Chciałabym ozdobić przeźroczystą butelkę do wina, ale nie papierem ryżowym, tylko farbą i serwetkami? Ktoś może polecić jakie farby wybrać, aby stworzyć podłoże dla serwetek?

Serdecznie dziękuję za podpowiedź
Ola
8.11.2010, 14:42

Olaf Kamiński CREATIV POLSKA
pracownia kreatywna

zapraszam do naszej pracowni w Piasecznie
http://creativpolska.com

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v...OLAF KAMIŃSKI edytował(a) ten post dnia 12.12.10 o godzinie 14:15
18.11.2010, 16:18

Olaf Kamiński CREATIV POLSKA
pracownia kreatywna

12.12.2010, 14:16

Witam,
chciałabym zająć się decoupage. Coraz bardziej mnie interesuje ten temat i mam nadzieję, że w tym roku uda mi się zrealizować to moje postanowienie-marzenie:-) Od czego najlepiej zacząć? Książka jako poradnik (jeśli tak to jaka?)? Kurs? Na jakich materiałach rozpocząć przygodę z decoupage, żeby nie wydawać od razu dużej kasy? Będę wdzięczna za porady:-)
5.01.2011, 14:52

Karina W. Dz.Handlowy

Hejka,
Ja zaczęłam od pudełek i ramek - krakle jedno i dwuwarstwowe i generalnie już 4 latka zleciały .W moim przypadku akurat kolezanka organizowała kurs przy okazji prowadzenia pasmanterii (w Sosnowcu).Dobrze więc najpierw zapisać się na kilkugodzinny kurs(materiały -ramki,farby i inne w cenie) i zobaczyć czy to się spodoba.Ja od razu w tym samym dniu zaopatrzyłam się w podstawowe materiały-ale z pewnością na początek jest to wydatek kilkuset złotych-2 pędzle do krakli dwuwarstwowych,1 do kleju ,1 cienki do cieniowań,gąbeczki do nakładania farbek i porporiny (osobne),porporina,klej,papier np.ryżowy,inne ozdóbki...no i farby -też nie trzeba kupować od razu całej palety kolorów-wystarczy kilka podstawowych Pocieszeniem jest to ,że preparaty są wydajne :)

Mnie książki nie były potrzebne,decoupage wymaga praktyki i uczy cierpliwości- warto - :)Karina W. edytował(a) ten post dnia 05.01.11 o godzinie 21:51
5.01.2011, 21:48

Karina W.:
Dzięki Karina:-)
Oj jak uczy cierpliwości to coś dla mnie:-) Przyda się:-)
5.01.2011, 21:57

Karina W. Dz.Handlowy

beata olga R.:
Karina W.:
trzymam więc kciuki ,ja przed kursem twierdziłam ,że jestem antytalent zupełny,zapisałam się ze względu na przyjaciół-zaczynali- otwierali sklep ,pomyślałam a co mi tam szkodzi ,nie wiedziałam co to w ogóle jest ten decoupage... Właśnie biorę się do roboty - będę robiła kilka prac na akcje charytatywną -ciesze się bardzo,ze może komuś trochę tym pomogę :)
5.01.2011, 22:11

Karina W.:
beata olga R.:
Karina W.:
trzymam więc kciuki ,ja przed kursem twierdziłam ,że jestem antytalent zupełny,zapisałam się ze względu na przyjaciół-zaczynali- otwierali sklep ,pomyślałam a co mi tam szkodzi ,nie wiedziałam co to w ogóle jest ten decoupage... Właśnie biorę się do roboty - będę robiła kilka prac na akcje charytatywną -ciesze się bardzo,ze może komuś trochę tym pomogę :)
Połączenie przyjemnego z pożytecznym. Piękne:-)
5.01.2011, 22:14

Wyślij zaproszenie do