- « Poprzednia
- 1
- 2
- 3
Marta
S.
KreA(k)tywny
InterActive
Temat: Kolorowe buty ślubne?
Zdecydowanie kolorowe. Ciekawe i praktyczne rozwiązanie, bo skorzysta się również po ślubie.Ja sama miałam w kolorze fuksji, całość dodatków - odcienie różu i fioletu i pomimo zdawało by się mocnej cukierkowości, nie wyszło chyba za słodko, zresztą oceńcie sami.

Jesli chodzi o zakupy polecam: http://www.heels.com/
Minus taki, że nie można przymierzyć, na czym się przejechałam i teraz mam w szafie piękne lecz za duże butki... :/
Buciki podobne do tych, które miałam na ślubie, choć moim zdaniem znacznie ładniejsze, z czym musiałam się podgodzić :)
Buty sprzedaję na allegro, gdzie odsyłam zainteresowanych: http://moda.allegro.pl/szpilki-luichiny-usa-i146410050...
Anna
Małyszko
(Wiejak)
mgr położnictwa /
mgr sztuki /
żołnierz zawodowy
Mi osobiście nie podobają się kolorowe buty do ślubu, kolorowe kokardy przy sukniach, biżuteria w krzykliwych kolorach etc., ale jeśli już, to uważam, że oprócz tego, że buty powinny kolorem i - co ważne - także odcieniem (!) pasować do bukietu czy owej kokardy/biżuterii, to ważne jeszcze żeby pan młody miał wówczas krawat w tym samym kolorze (lub ewentualnie w jakimś całkiem neutralnym odcieniu np. szarości). W przeciwnym razie robi się dość... pstro.
Ewa
Wardęga
Wedding Planner,
Kraina Ślubów
Marta S.:
Mnie się podoba :) za słodko byłoby, gdybyś jeszcze suknię miała różową ;P
ale tak serio - bardzo fajne zestawienie. Na jednym z naszych wesel też je wykorzystaliśmy, z tym, że nieco bardziej stonowane - bardziej malina niż fuksja. A już całkiem prywatnie na swoim ślubie miałam fioletowe buty i szeroką fioletową szarfę z kokardą z tyłu.
Anita
Wata
Account Manager
(e-mail marketing)
ja się zastanawiam, czy suknia przy kolorowych butach też powinna mieć taki sam element - będę mieć empire więc szarfa raczej nie wchodzi w grę, bo ozdobę mam tuż pod biustem a szarfa byłaby wtedy w innym miejscu...na pewno chciałam dobrać bukiet i zastanawiam się na kwiatem/ ozdobą do włosów w takim samym kolorze, żeby butkom nie było smutno :) welonu mieć nie będę, więc chyba będzie łatwiej coś takowego dopasować...
Anita
Wata
Account Manager
(e-mail marketing)
Ewa Wardęga:
Marta S.:
Mnie się podoba :)
mnie też:) ja uwielbiam takie kolory. Poza tym nie wpisuję się absolutnie w schemat "typowej panny młodej" (biała suknia, welon itd) i bardzo mi zależało, aby czuć się w tym dniu... po swojemu:)
więc będzie bez welonu i z kolorowymi butami. Suknia oczywiście ślubna, żeby nie było ;)
Ewa, widziałam zdjęcia z "Waszego" malinowego wesela i jestem zauroczona - takie zdjęcia jak Wasze dziewczyny utwierdzają mnie w przekonaniu, że na ślubie też może się dziać coś fajnego, kolorowego i indywidualnego :D
popieram obiema rękami i... nogami ;)
Ewa
Wardęga
Wedding Planner,
Kraina Ślubów
Anita Wata:
Ewa, widziałam zdjęcia z "Waszego" malinowego wesela i jestem zauroczona - takie zdjęcia jak Wasze dziewczyny utwierdzają mnie w przekonaniu, że na ślubie też może się dziać coś fajnego, kolorowego i indywidualnego :D
popieram obiema rękami i... nogami ;)
Dziękujemy! :)
Anito, co do Twojego ślubu - kolorowe buty i bukiet już bardzo ożywią suknię. Kwiat we włosach będzie dopełnieniem, tylko pamiętaj, że byłoby najlepiej gdyby był powtórzeniem motywu z bukietu. Wtedy będzie to współgrać. A jeśli nie kwiat we włosach, to może kolczyki z kamieniem w takim kolorze?
znalazłam przykład z niebieskim kamieniem:
ale w salonach jubilerskich jest szeroka oferta z kamieniami w innych kolorach
Anita
Wata
Account Manager
(e-mail marketing)
Ewa Wardęga:A jeśli nie kwiat we
włosach, to może kolczyki z kamieniem w takim kolorze?
znalazłam przykład z niebieskim kamieniem:
ale w salonach jubilerskich jest szeroka oferta z kamieniami w innych kolorach
bardzo fajny pomysł :) jeszcze nie myślałam na biżuterią, więc będę szukać takiej, która kolorystycznie będzie pasować do butków i bukietu...
dziękuję za inspirację, po raz kolejny!:)
Anita
Wata
Account Manager
(e-mail marketing)
Marta S.:
Zdecydowanie kolorowe. Ciekawe i praktyczne rozwiązanie, bo skorzysta się również po ślubie.
Ja sama miałam w kolorze fuksji, całość dodatków - odcienie różu i fioletu i pomimo zdawało by się mocnej cukierkowości, nie wyszło chyba za słodko, zresztą oceńcie sami.
Jesli chodzi o zakupy polecam: http://www.heels.com/
Minus taki, że nie można przymierzyć, na czym się przejechałam i teraz mam w szafie piękne lecz za duże butki... :/
Buciki podobne do tych, które miałam na ślubie, choć moim zdaniem znacznie ładniejsze, z czym musiałam się podgodzić :)
Buty sprzedaję na allegro, gdzie odsyłam zainteresowanych: http://moda.allegro.pl/szpilki-luichiny-usa-i146410050...
jedne i drugie śliczne - ale 11 cm obcas... wow! :)
Magdalena
Kurzyńska
Certyfikowana
programistka ABAP -
SAP/Enterprise
Applicat...
och, jak mnie strasznie podobają się kolorowe buty!wymarzyłam sobie, że moje będą pomarańczowe (jeszcze zanim wybrałam sukienkę). No i teraz, jak już zaczęłam rozglądać się za suknią, to nie wiem, czy takie (i w ogóle, czy kolorowe) będą pasować do tej, którą rozważam. To model typowej księżniczki w dodatku ma sporo ‘kamyków’: http://imageshack.us/photo/my-images/192/g448.jpg/ i teraz nie wiem, czy kolorowe buty to nie będzie do niej za dużo…
we wstępnej koncepcji buty miały być pomarańczowe, a bukiet pomarańczowo-czerwony.
Co myślicie?
No i co we włosy…?Magdalena Kurzyńska edytował(a) ten post dnia 09.11.11 o godzinie 22:01
Ewa
Wardęga
Wedding Planner,
Kraina Ślubów
Magdalena Kurzyńska:
we wstępnej koncepcji buty miały być pomarańczowe, a bukiet pomarańczowo-czerwony.
Co myślicie?
No i co we włosy…?
A dlaczego nie? Sukni, mimo zdobień, jest lekka. Ja bym trwała przy pierwotnym założeniu :)
Dałabym buty w takim stylu:

Na pewno nie będą pasować żadne masywne, na platformie lub odwrotnie - bardzo delikatne sandałki. Moim zdaniem powinny być delikatne, ale mieć konkretny akcent :)
Małgorzata
Kochanek
wedding planner /
Anioły Przyjęć -
właściciel
Magdo,kolorowe buty podkreślają temperament Panny Młodej, więc jeżeli jesteś radosną, żywiołową i szaloną osobą warto to podkreślić :)
W kanonach ubioru ślubnego nie ma zakazu dodania kolorowych elementów do garderoby. Warto pamiętać, żeby kolor pasował do Twojej urody i był powtórzony również w innych elementach dekoracyjnych.
Mam jeszcze coś ciekawego i kolorowego, co można przemycić pod suknią ślubną ;)

Uwielbiam tę halkę ;)