Rafał
Tochman
www.centrum.jakosci.
pl www.jakosc.biz
Temat: OpenX Joomla 1.5.x Module v1.0 - problem z instalacją
Witam,mam problem z instalacją wymienionego w temacie modułu, kt pobrałem stąd:
http://www.openx.org/openx-module-for-joomla
Joomla podaje mi taką informację:
"Błąd. Nie znalazłem pliku instalacyjnego (XML) we wskazanym pakiecie. Być może pakiet jest podwójnie skompresowany."
Plik XML jest (może z jego zawartością coś nie tak?), a pakiet nie jest skompresowany podwójni.
I teraz pytania zasadnicze:
a) czy ktoś mógłby zerknąć na ten moduł i powiedzieć, czy może XML jest jakiś "walnięty"
b) jak moduł zainstalować ręcznie? do jakiej lokalizacji go uploadować i czy to wystarczy?
Z góry dzięki za pomoc.
Paweł
Krusiński
Lepiej kijek
obcinkować niż go
potem pogrubasić
Tan na szybko, miałem podobny kłopot pomogło włączenie na chwilę trybu zgodności (dodatek System - Legacy ) po instalacji, wyłączenie go. Moduł działa poprawnie.
Rafał
Tochman
www.centrum.jakosci.
pl www.jakosc.biz
Paweł Krusiński:
Tan na szybko, miałem podobny kłopot pomogło włączenie na chwilę trybu zgodności (dodatek System - Legacy ) po instalacji, wyłączenie go. Moduł działa poprawnie.
Niestety nie pomogło. Zarówno we włączonym jak i wyłączonym trybie zgodności, ta sama sytuacja :(
Rafał
Tochman
www.centrum.jakosci.
pl www.jakosc.biz
Wracając do drugiego pytania w wątku - jak zainstalować moduł "ręcznie"?
Paweł
Krusiński
Lepiej kijek
obcinkować niż go
potem pogrubasić
Na google znajdziesz wiele porad. Wystrczy wrzucić temat ręczna instalacja modułu joomla......zasada jest taka
1. skopiuj zawartość rozpokaowanego modułu do katalogu modules
2. do tabeli jos_modules (jeśli przy instalacji nadałeś inny przedrostek do bazy danych to będzie to tabela przedrostek_modules) dodaj info o nowym module możesz skorzystać ma MyPHPadmina, MySQL Quwry Browser lub innego programu.
Rafał
Tochman
www.centrum.jakosci.
pl www.jakosc.biz
Paweł Krusiński:Próbowałem wg. wygooglanych i Twoich porad - niestety zonk.
Na google znajdziesz wiele porad. Wystrczy wrzucić temat ręczna instalacja modułu joomla......
Trzeba będzie chyba poszukać innego modułu.
Niemniej dzięki za pomoc.
RT