Agnieszka
Górnicka
Prezes, agencja
badawcza Inquiry
Temat: Marketing a prawa fizyki czyli Produkt Roku
Taki oto produkt trafił w moje zmywające czasem ręce - skądinąd w miarę estetycznie opakowany, jak na nasze standardy:
Może ja mam idee fixe, ale mam uczucie jakby ktoś mi robił wodę z mózgu.
A może po prostu za dużo uczyłam się w życiu fizyki? NO tak, powiecie, to mnie wyrzuca poza grupę docelową.
Dla mnie przekaz jest jasny - ten płyn nie nadaje się do mycia czegokolwiek. Magnes też się nie nadaje. Chyba ze się przestawimy na dietę z opiłków, ale to chyba niezdrowe :)
Innymi słowy - czy to nie wstyd produkować takie idiotyzmy?Agnieszka Górnicka edytował(a) ten post dnia 12.01.10 o godzinie 22:42
Dariusz
Dąbrowski
BenefitMedia.pl
www.hr.com.pl
ktoś zabawił się porównaniem: jak magnesi tyle ;)
Dariusz Dąbrowski edytował(a) ten post dnia 12.01.10 o godzinie 23:56
Agnieszka Górnicka:
Taki oto produkt trafił w moje zmywające czasem ręce - skądinąd w miarę estetycznie opakowany, jak na nasze standardy:
Może ja mam idee fixe, ale mam uczucie jakby ktoś mi robił wodę z mózgu.
A może po prostu za dużo uczyłam się w życiu fizyki? NO tak, powiecie, to mnie wyrzuca poza grupę docelową.
Dla mnie przekaz jest jasny - ten płyn nie nadaje się do mycia czegokolwiek. Magnes też się nie nadaje. Chyba ze się przestawimy na dietę z opiłków, ale to chyba niezdrowe :)
Innymi słowy - czy to nie wstyd produkować takie idiotyzmy?Agnieszka Górnicka edytował(a) ten post dnia 12.01.10 o godzinie 22:42
Nie rozumiem :(
Dariusz
Dąbrowski
BenefitMedia.pl
www.hr.com.pl
chyba chodziło o zbyt dosłowne odbieranie obrazka z magnesem i opiłkami na patelniTemat: Marketing a prawa fizyki czyli Produkt Roku
No bo to patelnia dla tych, którzy się opychają potrawami bogatymi w żelazo :PTemat: Marketing a prawa fizyki czyli Produkt Roku
Moja interpretacja.Etykietka ma wywrzeć wrażenie, że Pur jest tak skuteczny w myciu naczyń, jak supermagnes w przyciąganiu opiłków metalu.
Albo, że gąbka nasączona Purem przyciąga brud i tłuszcz.
Moim zdaniem nietrafna metafora. Nie bez przyczyny użyłam tego terminu. Wierzę w to, że producent ulubionego płynu Pani Dykiel nie ma ludzi za idiotów.Karolina B. edytował(a) ten post dnia 13.01.10 o godzinie 00:16
Michał
Turski
Product Manager -
Action S.A.
Oj koleżanki strasznie zasadnicze... trzeba jakoś zwizualizować "active gel", nie pokażą przecież na opakowaniu atomów żelu wiążących się z atomami resztek jedzenia pod mikroskopem :D
Grzegorz
Jasiński
Informatyka,
Ekonometria
Agnieszka Górnicka:
Innymi słowy - czy to nie wstyd produkować takie idiotyzmy?
Dla Ciebie może to być idiotyzm, dla grupy docelowej..
"Boski" środek na wybawienie ;)
Reklama:
Szklarz Wrocław