Kamil Przeorski Szukam :-)
Temat: VIDEO Jakie są nawyki kreatywnych osób i innowatorów?
Cześć :)Jakie nawyki powinniśmy nabierać, aby być jeszcze bardziej kreatywnym?
Stworzyłem od siebie prezentację video, w którym wymieniam część umiejętności. Zapraszam do dyskusji, jeżeli masz jakiś pomysł o czym jeszcze warto powiedzieć UDZIELAJ SIĘ:)
http://www.viddler.com/explore/innowacja/videos/3/
Filmik trwa ok. 7 minut, i starałem go naszpikować przydatnymi uwagami na temat:
* wytrwałość
* usuń hamujące Cię przekonania i ograniczenia
* bierz ryzyko na siebie, popełniaj błędy
* odpływanie w ciągu dnia
* notuj swoje przemyślenia
* znajduj wzorce i twórz kombinacje
* bądź ciekawy
P.S. szukam także moderatorów grupy, cel 1000 członków w grupie do końca roku;) jeżeli chcesz zostać modem, napisz do mnie!
JESZCZE RAZ ZAPRASZAM DO DYSKUSJI
Krzysztof Parjaszewski sky developer
Zapowiada się smacznie :)Ale co z tą rybką? Nie włączaj światła Kamilu, dopóki Ona nie wyskoczy:)
Michał
Czekaj
Buduje jutrzejsze
marzenia dzięki
dzisiejszym
poświęceniom!
Bardzo fajne video Kamilu:)"Rozwiązanie istnieje tylko jeszcze go nie odnalazłem!" - Super zdanie.
Zapowiada się super ciekawie. Co do tych drzemek to również słyszałem o tym badaniu NASA.
Pozdrawiam serdecznie!
Przemysław Jażło Involver.pl
To ja w takim razie dodam jeszcze od siebie, że trzeba cały czas bacznie obserwować co się dzieje dookoła i dostrzegać jakie problemy ludzie mają i w czym można by było im ewentualnie pomóc.Praktycznie każdy przejaw kreatywności czy innowacji zaczyna się właśnie od znalezienia problemu, a potem rozwiązaniu go w inny sposób niż było to robione dotychczas.
Przykładowo, Thomas Edison, o którym była mowa w nagraniu, najpierw musiał zauważyć konkretny problem ze stosowanym ówcześnie oświetleniem (lampy naftowe, prototypy żarówek przepalające się po kilku minutach) zanim zaczął prace nad jego udoskonalaniem.
A potem to, o czym mówisz - wytrwałość, pewność siebie, ciągłe poszukiwanie rozwiązań...
Filip
Globke
Projektant Stylu
Życia
Bardzo ciekawe wideo! Dzięki za info!
Kamil Przeorski Szukam :-)
Dziękuję wszystkim:)Przemku, dobrze że poruszyłeś ten problem znajdowania problemów.
Czasami można się zagubić w tym świecie, i szukać rozwiązania na coś co ludziom jest nieprzydatne do życia - nie rozwiązuje to ich problemu. Sam z resztą mógłbym być tego przykładem;)
Dobry temat na osobny wątek.