Anna
Kossak
Szkoda czasu na
głupoty!
Temat: tango argentino
Elżbieta Jaworska-Besowska:To prawda. Ale widziałam tanguery, które przepięknie tańczą na swoich wysokich szpilkach, a z parkietu okropnie "zczłapują".
Tu dochodzi jeszcze problem estetyki - czym wyższy obcas, tymtrudniej chodzić na nim ładnie.
Nie tylko w tańcu, ale w zwykłym chodzeniu na obcasach, kolanopowinno być wyprostowane, co nie każda pani potrafi zrobić.Oj, zgadza się. Warto porozciągać ścięgna kolanowe - sama nad tym pracuję :)
Co do bólu kręgosłupa - jeśli postawa jest niewłaściwa ( a w tangu nad postawą dość długo trzeba pracować) - to kręgosłup boli. Także przy chodzeniu na źle wyprofilowanych wysokich obcasach.
Jeśli chodzi o halluxy - nie mam linku (słyszałąm tę opinię w jakiejś audycji tv), ale widzę, że osoby z halluxami zawsze mają kogoś z bliskiej rodziny z tą przypadłością.
Mogę się mylić - nie mam patentu na rację - ale ja chodzę w obcasach dużo i od dawna, a halluxów nie mam.
Inna sprawa, że tańczyć na 13 cm. chyba jednak bym się nie odważyła...
Katarzyna Stala manager
Wszystkich Zapraszamy na zajęcia semestralne z TANGA ARGENTYŃSKIEGOSzkoła Tańca Riviera
ul.Waryńskiego 12
Warszawa
Prowadzi: Monika Sitek i Bartek Strożek
Tango argentyńskie- Nuevo style
Tango Nuevo zaczęło rozwijać się pod koniec lat ’90. Charakteryzuje się otwartym trzymaniem, płynnymi ruchami, wieloma innowacjami tanga, a także wpływem innych form tanecznych, co możemy zobaczyć na przykładzie klipu”nexus” Pablo Veron. Główny wpływ na kreowanie tej formy tanga ma muzyka. Połączenie tradycyjnej muzyki tanga oraz elektronicznej daje nam szerszą możliwość kreowania ruchu opartego wciąż na tradycyjnej technice tanga argentyńskiego. Zespoły jak Gotan Project, Bajofondo Tango Club, Tanghetto czy Otros Aires to tylko niektóre grupy muzyków, głównie z Argentyny i Urugwaju, które odrodziły tango argentyńskie oraz zainteresowały młode pokolenie tangiem argentyńskim. Dziś ta forma tanga jest bardzo popularna na całym świecie i jest skierowana nie tylko do młodego pokolenia
Zajęcia grupy początkującej:
sobota godz. 15.00-16.30
Zajęcia grupy średniozaawansowanej
sobota godz. 16.45-18.15
Zapraszamy do zapisów.Katarzyna Stala edytował(a) ten post dnia 04.02.10 o godzinie 15:31
Anna
Kossak
Szkoda czasu na
głupoty!
Katarzyna Stala:Ten wątek założyłaś, chyba wystarczy, Nie trzeba pchać się we wszystkie inne, bo po co? Osiągniesz odwrotny skutek, nikt nie lubi nachalności.
Wszystkich Zapraszamy na zajęcia semestralne z TANGA ARGENTYŃSKIEGO
Szkoła Tańca Riviera
Hej NGPT - odwiedzimy dziś Sotano? Ja tak, jeśli trafię hehehe...
Słyszałam różne opinie, muszę sama się przekonać, jak jest;)
Joanna
Z.
pośrednik pracy
II-go stopnia,
Urząd Pracy m. st.
Warszawy
Ania - wejście do Sotano znajdziesz łatwo: stojąc plecami do Marszałkowskiej wejście przy prawym narożniku pawilonu, po schodkach na dół. Do zobaczenia :)
Anna
Kossak
Szkoda czasu na
głupoty!
Joanna Zielińska:Znalazłam, dzięki :)
Ania - wejście do Sotano znajdziesz łatwo
Cezary
Wiącek
właściciel, Lenpan
Poland Sp. z o.o.,
Cezarex ABC
Nie chcę się za bardzo reklamować na tym forum - ale ponieważ sporo osób pyta więc informuję - poszerzyłem ofertę obuwia do tanga argentyńskiego, ceny 290-300 do kupienia od ręki, obcasy wysokie - 3,75' . Oferta na stronie http://skleptaneczny.plZ tanecznym ukłonem
Cezary